Kijk hoe een 3D-printer een heel gebouw maakt

Vergeet blauwdrukken en algemene aannemers: waarom niet gewoon je hele huis in 3D printen? Op een dag zou je dat misschien kunnen, als er ooit een nieuwe autonome 3D-printrobot, ontworpen door MIT-onderzoekers, in de verkoop gaat.

De robot is een lomp ding vol zonnepanelen, een kraan en loopt op treden in plaats van op wielen. Maar omdat het in staat is om de muren en andere basiselementen van een heel gebouw af te drukken, zegt MIT dat het het ontwerp en de constructie van nieuwe soorten constructies mogelijk zou maken die met traditionele bouwmethoden niet haalbaar zouden zijn.De robotprinter is heel anders dan de 3D-printers voor consumenten die momenteel op de markt zijn. In plaats van de toegewezen afdruk in een behuizing te monteren, is de mechanische arm van de MIT-bot uitgerust met sproeiers die een willekeurig aantal stoffen kunnen uitspugen die worden gebruikt in de bouw, zoals beton of isolatie.

Verwant

  • De beste 3D-printers van 2017De beste 3D-printers van 2017

Om te bewijzen dat het werkt, gebruikten de MIT-ingenieurs het om een ​​50 voet diameter, 12 voet hoge koepel te bouwen, gemaakt van polyurethaanschuim en beton. Het hele project nam minder dan 14 uur 'print'-tijd in beslag, waarbij de tijd die nodig is om de robot te configureren met de benodigde materialen vermoedelijk niet meegerekend is. En daarin ligt de uitdaging: de robot zou nu op een bouwplaats kunnen worden gebruikt, maar hij zou waarschijnlijk buitensporig veel handkracht vergen, waardoor hij inefficiënt zou zijn in vergelijking met andere, meer conventionele machines.

Dus de echte belofte van de robot, volgens voormalig MIT-ingenieursstudent Steven Keating, die hielp bij het ontwerpen ervan, ligt in het bereiken van volledige autonomie: een ingebouwde schep kan zowel het bouwoppervlak voorbereiden als lokale materialen zoals vuil oppikken voor een aarden structuur, terwijl de bot doet zijn werk en heeft niet meer elektriciteit nodig dan wat de zon biedt.

Keating wil 'iets hebben dat volledig autonoom is, dat je naar de maan of Mars of Antarctica zou kunnen sturen, en het zou er gewoon jaren op uit gaan om deze gebouwen te maken', vertelde hij aan MIT News. Gezien zijn keuze aan voorbeeldbouwlocaties, is het echter veilig om te zeggen dat je niet snel je volgende huis in de voorsteden met deze bot zult kunnen bouwen.

Aanbevolen verhalen

Pronk met je 3D-kunst in de nieuwe online galerij van Tilt Brush

Google lanceert een website voor gebruikers van zijn VR-verfsimulator 'Tilt Brush' om hun kunst te posten zodat anderen ze kunnen downloaden en remixen.

Acer's fitnesshorloge van $ 139 belooft je uithoudingsvermogen te controleren

Acer's Leap Ware meet je uithoudingsvermogen, wat dat ook betekent.

Google's Classroom staat open voor iedereen met een drang om les te geven

Gebruikers kunnen nu hun eigen klas leiden waar ze vrijwel alles kunnen onderwijzen.

De 4 vaardigheden die nodig zijn om een ​​goede indruk te maken

Bekijk het onderzoek achter de eerste paar seconden van een ontmoeting met iemand en hoe je een geweldige en blijvende indruk kunt maken.

Hoe u de juiste Canon® PIXMA®-printer voor u kunt kopen

Canon's lijn van PIXMA-printers brengt ultramoderne printveelzijdigheid in huis tegen een betaalbare prijs. PIXMA-printers zijn betaalbaar en compact, wat...