Kinderen bepalen het verhaal in de nieuwe interactieve shows van Netflix

kids-control-the-story-in-netflixs-nieuwe-interactieve-shows foto 1

Na maanden van geruchten en speculatie neemt Netflix officieel de wraps af van zijn nieuwe interactieve shows voor kinderen. Het bedrijf noemt zijn nieuwe type programmering 'vertakkende verhalen', omdat kijkers bepaalde aspecten van het verhaal kunnen controleren, inclusief het einde. De eerste serie, Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, is gemaakt in samenwerking met DreamWorks Animation en bevat 13 verschillende verhaallijnkeuzes en twee eindes. Het zal vandaag debuteren op de streamingdienst, gevolgd door een andere interactieve show,Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile, op 14 juli. Maar dat is het niet: Netflix zegt een derde genaamdStretch Armstrong: The Breakoutis al in de maak en zal later in 2017 aankomen.

'Als op internet gebaseerd bedrijf kunnen we nieuwe formaten innoveren, op grote schaal leveren aan miljoenen leden over de hele wereld op meerdere apparaattypes en, belangrijker nog, ervan leren,'Carla Engelbrecht Fisher, Netflix-directeur productinnovatie, zei in een blogpost. 'De programmeerruimte voor kinderen was voor ons een natuurlijke plek om te beginnen, omdat kinderen graag 'spelen' met hun favoriete personages en al geneigd zijn om op schermen te tikken, aanraken en vegen.' Het is niets waard Netflix had dit stilletjes uitgeprobeerd, maar het was pas nu dat het besloot het uit te rollen naar zijn gebruikers over de hele wereld.kids-control-the-story-in-netflixs-nieuwe-interactieve-shows foto 2

Bij de lancering zegt Netflix dat de 'kies-je-eigen-avontuur'-shows zullen werken op 'de meeste' tv-ervaringen en de nieuwste iOS-apparaten, maar niet op zijn eigen site. De Apple TV is ook niet compatibel, en ook geen Android-smartphone of -tablets, maar ondersteuning voor deze platforms zou op de weg kunnen komen. Hoe dan ook, het zal interessant zijn om een ​​afstandsbediening of scherm te gebruiken om je kinderen te helpen bepalen hoe ze willen dat het verhaal van Puss in Book: Trapped in an Epic Tale zich afspeelt.

Als je ooit videogames zoals Life is Strange of Telltale's The Walking Dead hebt gespeeld, waar je delen van de verhaallijn kunt besturen, zullen de vertakkende verhalen van Netflix niet zo ongewoon aanvoelen. En hoewel het lijkt alsof de streamingdienst dit voorlopig alleen naar kinderprogramma's brengt, wees niet verbaasd als het idee in de toekomst wordt uitgebreid naar andere genres. 'Het gaat echt om het vinden van de juiste verhalen -- en vertellers -- die deze complexe verhalen kunnen vertellen en op een boeiende manier tot leven kunnen brengen', zegtEngelbrecht Visser.

Aanbevolen verhalen

Nokia lanceert nieuwe digitale gezondheidsproducten terwijl de naam Withings vervaagt

Nokia betreedt opnieuw de consumentenmarkt met een gloednieuw digitaal gezondheidsportfolio.

De beste kinderhoofdtelefoons

De Puro BT2200-hoofdtelefoon voor kinderen is de beste optie om groeiende oren te beschermen.

ICYMI: Controle D-ing deze show

Een afscheid dat veel minder huilerig is dan een SPCA-commercial

Hoe de Story Remix van Microsoft doet wat Clippy niet kon

Story Remix zou eindelijk je gigantische foto- en videobibliotheek kunnen begrijpen.

Geek Trivia: Netflix's 2006-wedstrijd om filmsuggesties te verbeteren werd informeel bekend als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!