Kesha's internetadvies: lees de reacties niet

AOL, Roberto Baldwin

Online pesten is een enorm probleem voor bijna alle internetgebruikers, maar vooral voor jongeren. Tijdens een SXSW talk over het terugwinnen van het internet, sprak internationale popster Kesha over haar problemen met sociale netwerken en haar liefde voor dieren.

Tijdens het gesprek met Refinery29 chief content officer, Amy Emmerich, dat ging over de online ervaring van de zangeres, vroeg Emmerich aan Kesha wat haar advies was voor 13-jarigen die op het punt stonden zich aan te melden voor Instagram. Ze zei dat ze voor haar moest stoppen met het lezen van de commentaren.'Ik gebruik internet om verbinding te maken met mijn fans. Maar afgezien daarvan is het geen gezonde plek voor mij. Ik beperk mezelf een beetje in termen van het lezen van de commentaren, want er kunnen een miljoen positieve zijn, maar ik val altijd op de ene negatieve,' zei Kesha tegen een volle zaal. 'Dus ik stopte met het lezen van reacties. Ik weet niet of dat iedereen helpt. Zorg ervoor dat je jezelf er geen pijn mee doet.'

Kesha sprak ook over het verschil tussen toen ze als kind werd gepest en naar huis kon gaan en ontsnappen door muziek te schrijven, en hoe kinderen tegenwoordig worden lastiggevallen op school en vervolgens thuiskomen en online worden gekweld. Ze is momenteel een pleitbezorger tegen pesten en heeft een PSA geregistreerd.

Terwijl de focus lag op het terugnemen van internet. Kesha raakte ook enkele lichtere noten van het online leven aan. Meer specifiek haar liefde voor dieren en haar droom van een magische toekomst. Met een hoogtepunt eindigde Kesha tegen het publiek: 'Stiekem is het mijn doel om op een eiland vol katten te leven.' Dat is ook onze droom. Geen enkele opmerking kan ons van het tegendeel overtuigen.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van SXSW 2017.

Aanbevolen verhalen

FCC heft transparantievereisten voor sommige internetproviders op

De nieuwe FCC maakt een einde aan netneutraliteit.

10 boeken die elke leider zou moeten lezen om succesvol te zijn

Lezen is de enige bewezen snelkoppeling naar succes.