Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Eugene Kaspersky, mede-oprichter van antivirusbedrijf Kaspersky Lab, is erg boos op Microsoft. Dit zijn de acties van Microsoft met betrekking tot de beveiliging van Windows 10 dat hij niet één, maar twee antitrustklachten tegen het bedrijf heeft ingediend. De eerste was in november vorig jaar met de Russische Federale Antimonopoliedienst (FAS). De tweede is zojuist ingediend bij de Europese Commissie en het Duitse Federale Kartelbureau.

De reden voor de klachten is Kaspersky's frustratie dat Microsoft de antivirussoftware van zijn bedrijf tijdens een Windows 10-upgrade uitschakelt en verwijdert. De software is blijkbaar uitgeschakeld en vervolgens vervangen door Microsoft's eigen Windows Defender, een softwarebeveiligingsoplossing die volgens Kaspersky inferieur is.In een gedetailleerde blogpost legt Eugene Kaspersky uit hoe Windows 10 het gebruik van Kaspersky-software moeilijk maakt. Als u bijvoorbeeld een programma uitvoert, ziet u het typische 'Wilt u dit programma uitvoeren?' vertrouwenscontrole van de uitgever. Maar het belangrijkste punt van zorg is wat er gebeurt tijdens een upgrade.

Kaspersky beweert dat wanneer Windows 10 wordt geüpgraded, de software wordt uitgeschakeld en Windows Defender wordt ingeschakeld. De reden die tijdens de upgrade wordt gegeven, is dat 'het niet werkt op deze versie van Windows'. Meer verwarrend voor de gebruiker, Kaspersky verschijnt nog steeds als geïnstalleerde software in de lijst met geïnstalleerde programma's, maar de meeste bestanden zijn verwijderd en het werkt niet meer.

Dat klinkt een beetje te agressief van de kant van Microsoft, en Kaspersky legt uit waarom het gebeurt. Windows zal toestaan ​​dat een stuk software wordt uitgevoerd zolang het compatibel is. Microsoft vaardigt criteria uit om externe ontwikkelaars in staat te stellen ervoor te zorgen dat hun software compatibel blijft, en stelt de criteria op voordat een update wordt uitgebracht. Vroeger kregen ontwikkelaars echter een paar maanden de tijd om de nodige wijzigingen aan te brengen, maar nu beweert Kaspersky dat het blijkbaar meer een paar weken is.

Verwant

  • De beste antivirusbescherming van 2017De beste antivirusbescherming van 2017

Als wijzigingen die de compatibiliteit verbreken niet kunnen worden verholpen voordat Microsoft de update uitbrengt, wordt de software als incompatibel gedetecteerd en verwijderd. Kaspersky vindt dit geen eerlijk gedrag, vandaar de klacht.

Hij sluit de blogpost af door Microsoft uit te roepen voor het 'misleidend en verkeerd informeren' van gebruikers. Hij wil dat alle beveiligingsoplossingen op gelijke voet staan ​​op het Windows-platform, en niet dat Windows Defender een verplichte opname en automatische vervanging wordt als er iets misgaat.

Aanbevolen verhalen

Wink belooft huisbeveiliging met zijn slimme lampenbundel van $ 119

Wink lanceert een slimme verlichtingsbundel van $ 119 en nieuwe app-functies die de lampen helpen je huis te beveiligen.

Met Cortana-luidspreker is Microsoft weer te laat op het feest

De door Microsoft Cortana aangedreven Harman Kardon Invoke heeft zijn voordelen, maar de Echo-reeks van Amazon is misschien te groot om omver te werpen. Redmond heeft niemand de schuld, behalve zichzelf.

Russische autoriteiten arresteren Kaspersky-onderzoeker wegens hoogverraad

Het bedrijf zegt dat de arrestatie niets te maken had met zijn dienstverband bij het Russische cyberbeveiligingsbedrijf.

Verwijdert Snapchat echt mijn snaps?

Snapchat is een chat-app en sociaal netwerk dat super populair is bij millennials en tieners. Het belangrijkste kenmerk is dat elke Snap (ook wel foto of video genoemd) na een bepaalde tijd automatisch wordt verwijderd.

FCC beschuldigt AT&T en Verizon van schending van netneutraliteit

Deals die ervoor zorgen dat DirecTV Now en Go90 niet meetellen voor uw datalimiet hebben de betrokken overheid.