Jeff Bezos plant een bezorgservice voor de maan

Getty Images/iStockphoto

SpaceX is niet het enige particuliere ruimtebedrijf dat profiteert van de hernieuwde belangstelling van de regering voor de maan. Jeff Bezos' Blue Origin heeft ook plannen om een ​​maanruimtevaartuig te ontwikkelen met een lander genaamd 'Blue Moon'. Volgens The Washington Post wil de oprichter van Amazon dat ruimtevaartuig gebruiken om een ​​Amazon-achtige verzendservice te lanceren die apparatuur zou leveren die nodig is om tegen het midden van de jaren 2020 menselijke nederzettingen op het maanoppervlak te vestigen. Het zou ook rovers en wetenschappelijke instrumenten kunnen inzetten die bedoeld zijn om de natuurlijke satelliet van de aarde te bestuderen.

WP zegt dat het bedrijf een zeven pagina's tellend witboek heeft verspreid onder NASA-functionarissen en het overgangsteam van Trump met de details van het project. Blijkbaar kan Blue Moon tot 10.000 pond aan vracht naar de ruimte vervoeren en kan het worden gelanceerd bovenop het Space Launch System, Atlas V van United Launch Alliance of Blue Origin's eigen New Glenn-raket.Het bedrijf zou zijn ervaring met het verticaal landen van zijn New Shepard-raketten goed kunnen gebruiken door dezelfde technologie te gebruiken om het ruimtevaartuig op het maanoppervlak te laten landen. In feite toonde het witboek dat WP zag een voertuig dat eruitziet als een aangepaste New Shepard. Blue Origin koos de Shackleton-krater op de zuidpool van de maan als landingsplaats, omdat die regio continu zonlicht heeft dat de zonnepanelen van zijn ruimtevaartuig kunnen benutten. Shackleton is ook rijk aan waterijs dat Blue Moon kan omzetten in raketbrandstof.

Bezos gelooft dat de eerste missie van het project al in juli 2020 zou kunnen plaatsvinden, maar hij geeft toe dat dit alleen kan worden gedaan in samenwerking met NASA. Hij vertelde de Washington Post in een e-mail:

'Het is tijd voor Amerika om terug te keren naar de maan - deze keer om te blijven. Een permanent bewoonde maannederzetting is een moeilijk en waardig doel. Ik merk dat veel mensen hier enthousiast over zijn...

Onze expertise op het gebied van vloeibare waterstof en onze ervaring met nauwkeurige verticale landingen bieden de snelste weg naar een maanlandermissie. Ik ben hier enthousiast over en ben bereid om samen met NASA mijn eigen geld te investeren om het mogelijk te maken.'

NASA heeft natuurlijk zijn eigen plannen: onlangs kondigde het zijn voornemen aan om de eerste missie van het Space Launch System om te zetten in een bemande vlucht die tien keer rond de maan zou draaien. Dat is vergelijkbaar met wat SpaceX van plan is te doen, behalve dat het ruimtebedrijf twee betalende burgers zal meenemen in plaats van astronauten naar de ruimte op de maan. Bigelow Aerospace heeft plannen om een ​​grotere versie van de opblaasbare habitat van het ISS te maken die in een baan om het hemellichaam kan draaien en tegelijkertijd voorraden en medische voorzieningen kan huisvesten. En dan is er United Launch Alliance, die een transportnetwerk wil creëren om de ruimte rond de maan te bedienen.

Aanbevolen verhalen

Virginia is de eerste staat die bezorgrobots legaliseert

Je kunt maar beter wennen aan een drukker trottoir.

Twilio CEO Jeff Lawson praat over apps, toekomst van communicatie

Lawson vertelt op Twilio's Super Network hoe het werkt in apps als Airbnb, Netflix en Uber.

5 Enterprise Resource Planning (ERP) trends om te kennen in 2017

De enterprise resource planning (ERP)-industrie ontwikkelt zich snel. Ontdek vijf opkomende trends die u moet kennen om voorop te blijven lopen.

De op conciërge gebaseerde autoverhuurservice van Audi is uitstekend, maar prijzig

Het is ongeveer net zo luxe als je zou verwachten.

Gates en Bezos investeren $ 1 miljard in schone energie

Enkele van de rijkste mensen ter wereld hebben meer dan $ 1 miljard toegezegd om nieuwe technologie voor schone energie te vinden.