Je sms'jes en e-mails zijn een tikkende tijdbom, volgens deze groene baret

Voormalig sergeant-majoor van de groene baret (gepensioneerd) Karl Erickson heeft meer dan 25 jaar militaire ervaring -- hij heeft in vuurgevechten gezeten, heeft gecombineerde gezamenlijke taskforce-missies geleid en is vertrouwd met de bescherming van belangrijke functionarissen en uiterst geheime informatie. In zijn decennialange dienst heeft hij met allerlei soorten wapens te maken gehad en gezien hoe ze kunnen worden ingezet om zoveel mogelijk chaos te veroorzaken.

En, zegt hij, dat een van de krachtigste wapens ter wereld die tegen je kunnen worden gebruikt, die laatste sms is die je hebt gestuurd.

'Je leest Entrepreneur, niet Factory Worker Weekly', zegt Erickson. 'Als je hier bent, is dat omdat je de baas wilt zijn, een leider wilt zijn en aan de top wilt staan. En de waarheid is dat als je eenmaal aan de top bent, mensen in de rij gaan staan ​​om je neer te halen. En het eerste waar ze voor komen, is alles wat je in sms'jes of e-mails hebt geschreven.'Veilige communicatie zou volgens Erickson bovenaan moeten staan ​​bij elke ondernemer. Hier is zijn advies voor wat je nu kunt doen om jezelf later te beschermen.

Het grote geheim is dat er geen geheimen zijn.

'Je kunt allerlei encryptie- en antivirussoftware kopen, maar dat maakt je communicatie helemaal niet veilig. Begrijp dit: het Amerikaanse leger heeft de beste codering ter wereld en het Amerikaanse leger accepteert als feit dat China elke uiterst geheime e-mail leest die we verzenden. Ik zeg dat nog een keer: alles dat via e-mail door de Amerikaanse overheid wordt verzonden, wordt verondersteld te worden gelezen door China.

'Als burger moet je diezelfde mentaliteit hebben. Je moet ervan uitgaan dat alles wat je verzendt op een dag wordt gelezen door iemand die je niet wilt lezen. Niet vanwege spionagebureaus, maar omdat wanneer iemand achter je aan komt, ze met hun advocaten zullen komen en je e-mails en sms'en gaan dagvaarden. Dus als je grote plannen hebt om een ​​grote speler te worden, weet dan dat je e-mails op een dag waarschijnlijk zullen worden beoordeeld door de rechtbank – en door de publieke opinie. En dat kan de reputatie van je bedrijf maken of breken, ook als de aantijgingen niet kloppen.'

Pas op voor de aanval van de klonen.

'Veel mensen blijven enveloppen in hun portemonnee afschermen om te voorkomen dat informatie van hun magneetstrip wordt gestolen, maar je kunt er geen op je telefoon zetten, want dan wordt het onbruikbaar. Al uw meest vertrouwelijke informatie staat echter op uw telefoon: we betalen er koffie mee, communiceren ermee, doen er onze bankzaken mee -- we doen er alles mee.

'Ze trainen mensen in het Amerikaanse leger om een ​​telefoon te klonen door simpelweg naast een persoon te gaan staan. Nu zou je kunnen zeggen: 'Dat is hightech NSA-activiteit', maar wie denk je dat deze technologie ontwikkelt? Het is niet de Amerikaanse regering! Het zijn de burgers. Op alle terreinen van militaire activiteit zijn het de civiele hoofden van 100 pond die de technologie ontwikkelen die door inlichtingendiensten wordt gebruikt.

'Dus je moet begrijpen dat als iemand naar je toe komt, er technologie is waarmee ze naast je in de rij kunnen staan ​​bij Starbucks en niet alleen gegevens van je telefoon kunnen halen, maar deze kunnen klonen. Dus elke keer dat je belt of sms't of betaalt voor een dubbele foo-foo latte, levert die kloon dezelfde informatie.'

Onthoud dat e-mails voor altijd zijn.

'Elke keer dat je een e-mail schrijft, herinner jezelf eraan dat een e-mail een juridisch document is en een historisch document dat zal voortleven lang nadat je dood bent. Het zal voor altijd in de cloud leven. Herlezen dus! Neem die extra minuut en kijk alsof iemand die je niet wilt lezen het leest. Wil je nog steeds op verzenden drukken? Op het slagveld maken we ons zorgen dat de vijand explosieven en voorraden steelt, omdat ze dat spul kunnen gebruiken om een ​​vuile bom te maken. Uw e-mail is hetzelfde.'

Wees niet dom.

'Gebruik je zakelijke e-mail nooit voor persoonlijke dingen. Als je vriend je een link stuurt en je klikt erop en het is iets aanstootgevends, dan kan dat nu tegen jou en je bedrijf worden gebruikt. Het maakt niet uit of je wist wat het was of niet. Er is nu documentatie dat je die-en-die site hebt bezocht en die-en-die video hebt bekeken. Nodig die kans niet uit.

'Je bent de baas of wil de baas zijn. Je moet geen gekke jongen zijn die domme dingen heen en weer stuurt met je vrienden. Als je de top wilt bereiken, moet je voorbereid zijn op veel mensen die je willen neerhalen. Houd jezelf aan een hogere standaard. Politie jezelf op. En gebruik altijd de moedertest: als je niet wilt dat je moeder het ziet, hoort het niet op je professionele e-mail.'

Dan Bova

Dan Bova is de hoofdredacteur van alle digitale inhoud op Entrepreneur.com. Hij werkte eerder bij Jimmy Kimmel Live, Maxim en Spy magazine. Momenteel schrijft hij een wekelijkse humorcolumn voor The Journal News.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Uitslapen en miljoenen verdienen: waarom je niet om 5 uur 's ochtends wakker hoeft te worden

Slaapminnende miljonairs delen de geheimen van hun succes.

Onderzoekers simuleren muren in VR door je spieren te schokken

Spierstimulatie laat je 'voelen' dat je iets aanraakt of optilt.

Dit zijn de Nintendo Switch-games voor 2017

'ARMS' en 'Splatoon 2' zijn slechts het topje van de ijsberg.

SXSW 2017: is je baas een psychopaat? Uw e-mails kunnen de aanwijzing bevatten.

Hoe weet je of je met een psychopaat werkt? Vragen om een ​​vriend.

T-Mobile Digits brengt oproepen en sms'en naar al uw apparaten

Het is net iMessage zonder het hele Apple-gedoe.