Je kunt DJI's schattige Spark-drone vliegen met handgebaren

you-can-fly-dji-and-039;s-cutesy-spark-drone-met-handgebaren foto 1 DJI

DJI maakte naam met zijn stevige vliegende Phantom-drones, maar het afgelopen jaar hebben we gezien dat het bedrijf de waarde van kleinheid echt omarmt. Ondanks talloze vertragingen werd de Mavic Pro zeer positief begroet en nu heeft het bedrijf nog een kleine drone - de Spark - gemaakt voor zowel beginnende piloten als drone-liefhebbers. DJI noemt de Spark graag het 'perfecte lifestyle-accessoire', wat als een verademing klinkt als we er ooit een hebben gehoord, maar het bedrijf is misschien niet helemaal off-base. De Spark weegt immers minder dan een blikje pop, is verkrijgbaar in vijf kleuren en kan (althans een beetje) worden bestuurd met eenvoudige handgebaren.

Galerij: DJI Spark-productfoto's | 33 foto's

33  • +29

Terwijl de Mavic Pro voor de meeste bedieningselementen op een smartphone vertrouwde, is de Spark ontworpen om vanuit de palm van je hand op te stijgen en je handbewegingen als commando's te interpreteren. (Of er een telefoon of een andere besturingsmethode nodig is om de Spark te laten opstijgen, is nog onduidelijk.) Het persbericht van DJI gaat niet in detail over deze gebaren, maar je kunt op zijn minst de Spark vertellen om van je weg te vliegen, pak je een 12-megapixel portret met zijn 1/2,3' CMOS-sensor en keer je terug naar je uitgestrekte want. De aarzeling van het bedrijf om meer over de gebarenmodus te delen, suggereert dat er niet zoveel opties zijn, maar we zullen ons blijven verdiepen in dingen. Dit hoeft echter niet per se een dealbreaker te zijn: je kunt de Spark nog steeds bedienen met een smartphone of een van de speciale DJI-controllers, en een van de 'QuickShot'-presets activeren voor doodeenvoudig fotograferen.

Doorgewinterde DJI-piloten zullen sommige van deze vooraf gedefinieerde vliegmodi onthouden, maar de Spark heeft een paar nieuwe. Rocket, bijvoorbeeld, schiet de Spark recht omhoog de lucht in terwijl hij beeldgestabiliseerde videofragmenten opneemt met de camera recht naar beneden gericht, terwijl Helix de drone dwingt om rond een onderwerp te draaien terwijl hij omhoog vliegt. In plaats van een bewerking op een computer uit te voeren, kun je die clips ook rechtstreeks vanaf een telefoon naar sociale media pushen. Helaas moeten snelheidsduivels ergens anders kijken - de Spark komt uit op 31 MPH, ver onder de topsnelheid van 40 MPH die je op een Phantom vindt. Je zult de Spark ook vrij vaak moeten opladen, aangezien de maximale vliegtijd slechts 16 minuten is.

GoPro's kleine Karma-drone haalt de Spark in beide categorieën uit, maar het is nogal wat duurder om op te starten. Het meest eenvoudige Spark-pakket wordt in juni verzonden en zou £ 519 (~ $ 672) moeten kosten, terwijl de duurdere bundel met een controller en een schoudertas £ 699 of ongeveer $ 905 kost. (We zullen dit verhaal updaten met officiële Amerikaanse prijzen wanneer het wordt onthuld.) De Karma begint ondertussen bij $ 799 zonder de camera, en als je HERO5 Black erin gooit, komt de prijs op $ 1.100. We naderen het punt waarop iedereen die zelfs maar een beetje geïnteresseerd is in luchtvaart of videografie, aanspraak kan maken op een eigen drone - in de hoop dat schaalvoordelen deze prijzen snel verlagen. Blijf in de tussentijd op de hoogte: we zouden binnenkort wat hands-on tijd met de Spark moeten hebben.

Aanbevolen verhalen

Facebook kan je trash talk privé houden tijdens live-evenementen

Facebook Live heeft net een aantal nieuwe functies gekregen, maar vragen over verantwoordelijkheid blijven hangen.

Nieuwe Apple-advertenties leggen uit waarom je een iPhone zou moeten kopen

Een nieuwe serie clips van 15 seconden toont de sterke punten van de iPhone ten opzichte van Android. Ze zijn griezelig bekend bij iedereen die zich de Get a Mac-campagne herinnert.

Met DJI Goggles kun je een drone vliegen in first-person view

De virtual reality-headset maakt verbinding met een drone via een verbinding met lage latentie en biedt zicht op de camerafeed van het vaartuig en basisfuncties voor vluchtbesturing.