U hoeft geen taakbeheer te installeren: actieve apps op Android beheren

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren foto 1

Google Play staat vol met taakbeheerders voor Android. Deze hulpprogramma's kunnen u apps laten zien die op de achtergrond worden uitgevoerd, actieve apps uitschakelen en uw apps anderszins beheren - maar u hoeft hiervoor geen software van derden te installeren.

We laten u zien hoe u snel en eenvoudig uw actieve apps kunt uitschakelen en beheren met alleen de software die bij uw Android-telefoon is geleverd. Taakmanagers van derden zijn niet nodig en veel bevatten schadelijke functies, zoals taakmoordenaars.Automatisch taken doden

Taakmanagers en taakmoordenaars zijn vaak één en hetzelfde. Een taakmoordenaar belooft je telefoon sneller te maken door apps die op de achtergrond worden uitgevoerd automatisch te doden. Het blijft op de achtergrond actief en verwijdert automatisch apps uit het geheugen wanneer u ze niet meer gebruikt.

We hebben echter al uitgelegd waarom u geen taakmoordenaar op Android zou moeten gebruiken. Kortom, Android beheert geen processen zoals Windows dat doet. Goed gedragen apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, doen eigenlijk niets - ze blijven gewoon in het geheugen en gebruiken geen CPU of andere bronnen. Wanneer u ze opnieuw opent, worden ze snel geopend, omdat ze in het geheugen wachten tot u terugkeert. Als ze uit het geheugen zouden worden verwijderd, zou het langer duren om ze opnieuw te openen, omdat hun gegevens van de systeemopslag terug naar het RAM moeten worden overgebracht - op deze manier kan een taakmoordenaar de zaken zelfs vertragen.

Android heeft zijn eigen automatische taakmoordenaar - als het geheugen vol raakt en om andere redenen meer geheugen nodig heeft, worden actieve apps automatisch uitgeschakeld en uit het geheugen verwijderd. U hoeft geen software te installeren om hiervan te profiteren.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren foto 2

Een hardloop-app beëindigen — op de gemakkelijke manier

Als u een app handmatig wilt sluiten en uit het geheugen wilt verwijderen, is dit uiterst eenvoudig met de nieuwste versies van Android - Android 4.0 en hoger.

Open eerst het multitasking-scherm. Op een Nexus 4 of Galaxy Nexus drukt u eenvoudig op de speciale multitasking-knop. Op een telefoon zonder multitasking-knop, zoals een Galaxy S4 of HTC One, moet je mogelijk lang op de startknop drukken of erop dubbeltikken om dit scherm te openen.

Veeg vervolgens een recente app naar links of rechts van het scherm en de miniatuur ervan verdwijnt. Naast het verwijderen van deze app uit de lijst met recente apps, het opschonen van de lijst, verwijdert Android de app ook uit het geheugen.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren foto 3

Het doden van een app is over het algemeen niet nodig. Het kan echter helpen als de app zich misdraagt ​​- het doden en opnieuw openen van de app kan ervoor zorgen dat deze correct werkt.

Een hardloop-app beëindigen - op de moeilijke manier

U kunt het uitvoeren van apps ook beëindigen via het instellingenscherm van Android. Open eerst het scherm Instellingen en tik op de categorie Apps.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren foto 4

Scrol omlaag in de lijst, selecteer een app en tik op de knop Forceer stop om het actieve proces van de app te beëindigen en uit het geheugen te verwijderen.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren photo 5

Apps beheren

Vanaf het infoscherm van de app waar de Force Stop-knop is, kunt u ook voorkomen dat de apps meldingen weergeven, de hoeveelheid opslagruimte bekijken die de app gebruikt, de gegevens of cache wissen, voorkomen dat het een standaardtoepassing is als deze is ingesteld als een standaard-app en bekijk de machtigingen.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren photo 6

Apps bekijken die op de achtergrond worden uitgevoerd

Vanuit het deelvenster Apps-instellingen kunt u ook naar de categorie Actief vegen om apps te bekijken die op de achtergrond worden uitgevoerd. Deze apps blijven niet alleen in het geheugen. Ze starten mogelijk automatisch bij het opstarten en blijven op de achtergrond actief, zodat ze automatisch dingen kunnen doen. Chat-apps zoals WhatsApp kunnen bijvoorbeeld op de achtergrond blijven draaien, zodat ze automatisch berichten kunnen ontvangen.

Als je wilt voorkomen dat deze apps op de achtergrond worden uitgevoerd, kun je ze het beste van je telefoon verwijderen - je kunt hun taken beëindigen, maar ze zullen toch gewoon opnieuw opstarten.

Houd er rekening mee dat deze apps mogelijk heel weinig bronnen gebruiken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Als ze op de achtergrond draaien en je ziet niet dat ze veel geheugen, batterij of netwerkbronnen verbruiken, kun je ze veilig met rust laten.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren photo 7

Tik op de optie Processen in cache weergeven in de rechterbovenhoek van het scherm om apps te bekijken die in het geheugen zijn opgeslagen, maar niet echt op de achtergrond worden uitgevoerd.

U kunt de processen van dergelijke apps vanaf hier beëindigen door erop te tikken en op Stop te tikken, maar er zou geen reden moeten zijn om dit te doen.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android-foto te beheren 8

Geheugengebruik bekijken

Onderaan het scherm Running apps ziet u een RAM-meter. Dit laat zien hoeveel van het geheugen van uw telefoon wordt gebruikt en hoeveel gratis is. Merk op dat dit misleidend kan zijn - uw RAM lijkt misschien nogal vol te zijn, maar het kan gewoon vol zitten met applicaties in de cache. Dit zal de zaken later versnellen - het is goed dat je RAM vol is, aangezien Android je RAM gebruikt als cache om dingen te versnellen.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren foto 9

Het scherm Actieve apps geeft ook het geheugen weer dat wordt gebruikt door services en gecachte processen uit te voeren, zodat u kunt zien welke apps het meeste RAM-geheugen verbruiken.

Batterijgebruik bekijken

Om app-specifiek batterijgebruik te bekijken, opent u het scherm Instellingen en tikt u op de optie Batterij. U ziet een lijst met telefoonfuncties en apps, gesorteerd op hoeveel ze uw batterij hebben verbruikt. Dit scherm kan u helpen te zien hoe apps uw CPU en andere bronnen gebruiken. U ziet waarschijnlijk apps die u vaak gebruikt bovenaan deze lijst. Als u een app ziet die u hier niet gebruikt, verbruikt deze waarschijnlijk bronnen op de achtergrond - u wilt deze verwijderen als u deze niet gebruikt.

jij-don-en-8217;t-moet-een-task-manager-installeren-hoe-om-lopende-apps-op-android- te beheren photo 10


De verschillende taakbeheerfuncties in Android zouden voor de meeste mensen meer dan genoeg moeten zijn. De grootste functie die beschikbaar is in taakbeheer-apps van derden is de taakmoordenaar, maar het zou niet nodig moeten zijn om applicaties automatisch te doden. Android doet dat voor je als het echt nodig is.

Afbeelding tegoed: JD Hancock op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: Wie is de enige persoon die zichzelf heeft gespeeld in het Star Trek-universum?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een goed voorbeeld van waarom het een slecht idee kan zijn om uw browser wachtwoorden te laten opslaan

Alle browsers zullen aanbieden om wachtwoorden voor je op te slaan als je wilt, maar dat is misschien niet het beste idee. Gisteren brak er een vuurstorm van discussie los online over het gemak waarmee opgeslagen wachtwoorden toegankelijk zijn in Google Chrome, de enige grote browser op de markt zonder een hoofdwachtwoordoptie

Maak een snelkoppeling om snel toegang te krijgen tot het laatst geopende document in Word 2013

Als u aan een lang document in Word werkt, zult u het waarschijnlijk vaak openen totdat het voltooid is. In plaats van Word te openen naar het algemene startscherm en vervolgens het bestand te openen, kunt u automatisch het laatste document openen waaraan u werkte.

Welke alternatieven zijn er voor de Google Play Store?

Benieuwd naar alternatieven voor de Google Play Store (voorheen de Android Market) voor het lezen van app reviews en het downloaden van content? Lees verder terwijl we enkele van de alternatieven onderzoeken.

Geek Trivia: Wat was 's werelds eerste draagbare elektronische spel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u van een Raspberry Pi een Google Cloud Print-server maakt

Google Cloudprinter is een fantastische manier om uw printers aan de cloud te koppelen en overal toegang te hebben tot afdrukken, maar er is een addertje onder het gras. Als u niet over een van de recente Cloud-Print-Ready-printers beschikt, moet u uw computer aan laten staan ​​om toegang op afstand mogelijk te maken. Lees verder terwijl we een kleine,

De meeteenheid van de liniaal wijzigen in Microsoft Word

In Word kunt u een van de verschillende maateenheden voor de liniaal selecteren. Mogelijk werkt u aan een document voor iemand die zijn marges, tabbladen, enz. meet in een andere reeks eenheden dan u gewoonlijk gebruikt. Het is gemakkelijk te veranderen.

Hoe u het interval voor automatisch opslaan in Word 2013 kunt wijzigen

Standaard slaat Word uw document automatisch met bepaalde tussenpozen op. Als u zich zorgen maakt over het verliezen van gegevens, kunt u het interval verkorten. Als u wordt afgeleid door het te vaak kraken van de harde schijf, kunt u het interval verlengen. Hoe dan ook, het wijzigen van dit interval is eenvoudig.

Geek Trivia: Star Wars speelt een onwaarschijnlijke rol bij het behoud van wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de introductie van wat leidde tot een aanzienlijke stijging van de Amerikaanse IQ-niveaus?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!