Je hebt een Xbox nodig om te genieten van het Dolby Atmos-debuut van Netflix

Netflix

Volgens de website van Dolby is Vudu de enige streamingdienst met titels die Atmos 3D-geluidstechnologie ondersteunen. Nu heeft Netflix zich aangesloten bij de Atmos-beweging met de lancering van Bong Joon Ho's (Snowpiercer) Cannes Film Festival-film over een schattige 'superpig' genaamd Okja. Atmos geeft filmmakers de kracht om aan te geven waar geluiden vandaan komen in een driedimensionale ruimte om films zo realistisch en meeslepend mogelijk te maken. Het kan bijvoorbeeld een vliegtuig in de film laten klinken alsof het echt overvliegt of een inkomende trein klinkt alsof het van achteren inzoomt.

Hoewel je op dit moment alleen met Okja van de functie kunt genieten, heeft Netflix al een reeks aankomende releases met Atmos-ondersteuning, te beginnen met anime-film BLAME! beschikbaar op 28 juli. De high-budget live action Death Note (25 augustus) remake zal ook de functie ondersteunen, evenals Will Smith's $ 90 miljoen fantasy actiefilm Bright, die ergens in december zal verschijnen. De laatste film in de lijst is actiethriller Wheelman, hoewel de service volgend jaar waarschijnlijk meer zal toevoegen.Het slechte nieuws? Netflix stelt behoorlijk strenge eisen aan Dolby Atmos-streaming. Je kunt alleen ervaren wat het te bieden heeft als je Okja streamt op een Microsoft Xbox One of Xbox One S. Verder moet de console zijn aangesloten op een Atmos-enabled home cinema-systeem, tv of soundbar. Koptelefoons werken ook, zolang je de Dolby Access-app downloadt van de Xbox Store. Als je echter een LG OLED-tv hebt, hoef je niet op een Xbox One te springen als je die niet hebt. Netflix zegt dat ondersteuning voor LG's OLED's 'binnenkort' komt, en aangezien ze worden geleverd met ingebouwde Atmos-mogelijkheden, is het niet nodig om ze aan te sluiten op een apart geluidssysteem.

Update: dit bericht is bijgewerkt om te verduidelijken dat Amazon Video Dolby Vision ondersteunt, niet Dolby Atmos.

Aanbevolen verhalen

Vivo verslaat Apple met een vingerafdrukscanner onder het scherm

Dit Chinese bedrijf is mogelijk de eerste die een telefoon uitbrengt met vingerafdrukscanner onder het scherm.

Alleen Xbox One X-bezitters zullen 4K-assets downloaden

Microsoft neemt, in tegenstelling tot Sony, een zeer verstandige beslissing als het gaat om het niet downloaden van gigabytes aan gamegegevens die je niet nodig hebt.

Amazon Prime Day 2017: wat u moet weten

Dit bericht zal dienen als een hub voor verschillende Prime Day-kortingen, dus houd deze ruimte in de gaten voor up-to-date nieuws en de allerbeste deals.

WinView Games - Fans hebben nu de nieuwe manier om van voetbal te genieten met de kracht binnen handbereik

Praat over het beste wat er met voetbal is gebeurd sinds de laatste tijd fantasie - en het is zeker de nieuwe app voor voetbalvoorspelling genaamd 'WinView Games'. Voor het eerst...