Uw favoriete gratis product is nu betaald? Moeilijk

Silicon Valley werkt goed met valse beloften. Maar wat gebeurt er als die valse beloften betrekking hebben op gratis producten die uiteindelijk moeten worden betaald? Met andere woorden, wie raakt er gewond?

U herinnert zich misschien dat Microsoft in 2014 onbeperkte cloudopslag aankondigde voor Office 365- en OneDrive for Business-abonnees. Het jaar daarop beperkte Redmond die gratis opslag echter tot 1 TB voor Office 365-gebruikers, terwijl de gratis OneDrive-opslag daalde van 15 GB naar 5 GB.Hoe kon een bedrijf als Microsoft het voor de hand liggende niet voorzien? Maak je geen zorgen, het deed het. Het hele gebeuren was een publiciteitsstunt.

Je zou erover kunnen klagen als aas-and-switch, maar het kost je niets. Het was iets gratis dat je niet kreeg. En aangezien Microsoft's licentieovereenkomst voor eindgebruikers zegt dat het de voorwaarden van de deal kan wijzigen wanneer het maar wil, is er waarschijnlijk niet veel dat een regelgevende instantie zoals de FTC zou kunnen doen.

Veel internetdiensten gaan van gratis naar betaald. Ik gebruikte bijvoorbeeld eind jaren negentig een geweldig naam- en adresdatabasesysteem dat met alles in de wereld zou synchroniseren. De belofte was dat het voor altijd gratis zou zijn, maar ik moest er na een jaar voor betalen.

Maar Microsoft is weer bezig en bereidt zich voor om een ​​vertaler-app af te sluiten voor alles vóór Windows 10 en Windows Phone 7.1 en 8, een eigenaardige zet. Veroudering kwam voort uit incompatibiliteit van hardware; nu is het software.

Verwant

  • 16 tips om u te helpen Microsoft OneDrive onder de knie te krijgen16 Tips om u te helpen Microsoft OneDrive onder de knie te krijgen

Dit softwareprobleem sluipt op allerlei manieren terug in de hardware. Neem bijvoorbeeld High-bandwidth Digital Content Protection of HDCP. Intel heeft dit fiasco uitgevonden om hi-def audio- en videostreams op dure tv's tegen kopiëren te beschermen. Het protocol is door hackers gekraakt en daarmee onbruikbaar gemaakt.

Dit gebeurt keer op keer, waardoor een toenemend aantal tv-toestellen onbruikbaar wordt. Dit is vooral problematisch voor 4K, omdat je set HDCP 2.2-compatibel moet zijn (op dit moment) terwijl alle vroege 4K-sets (slechts twee jaar oud) HDCP 1.4-compatibel waren.

Nogmaals, zoals de gratis software belooft, wie kun je aanklagen? Niemand. In plaats daarvan hopen de bedrijven dat je het gewoon opzuigt en wat geld overmaakt.

Aanbevolen verhalen

LinkedIn probeert je technische nieuwsbron te zijn met 'Trending Storylines'

De nieuwsaggregatieservice is bedoeld om gebruikers uit hun echokamers te halen.

Comcast Xfinity Watchathon Week inclusief gratis Netflix

Als je een Comcast Xfinity TV-klant bent zonder Netflix, kijk dan gratis van 3 tot en met 9 april.

Signal's versleutelde videogesprekken zijn nu voor iedereen beschikbaar

Er is nog een veilige optie wanneer spraak of chat niet werkt.

Consumer Reports beoordeelt nu productprivacy en -beveiliging

Een goed ontwerp maakt niet uit als een apparaat je gegevens lekt als een zeef.

Google brengt Foursquare-achtige favorietenlijsten naar Maps

Hiermee kunt u ook uw lokale kennis delen met vrienden en vreemden.