Uw Facebook Messenger AI-therapeut ziet u nu

Bots met kunstmatige intelligentie kunnen u nieuws geven, u helpen bij het winkelen en technische problemen oplossen. Maar een nieuwe startup die vandaag op Facebook Messenger wordt gelanceerd, Woebot, wil een beetje dieper gaan en optreden als een virtuele therapeut.

Woebot is het geesteskind van Dr. Alison Darcy, een adjunct-faculteitslid bij Stanford's Department of Psychiatry and Behavioral Sciences. De in Ierland geboren vrouw werkte als softwareontwikkelaar voor een investeringsbank in Londen voordat ze promoveerde aan University College Dublin, waar haar onderzoek zich richtte op nieuwe mHealth-toepassingen en cognitieve gedragstherapie in groepen voor mensen met chronische anorexia nervosa. PCMag sprak onlangs met Dr. Darcy over wat te verwachten met Woebot.
Dr. Darcy, Woebot is niet de therapeut van uw grootouders met ingelijste referenties op houten panelen en een dure bank; de gemoedelijke stijl is verfrissend modern.
Dat is opzettelijk. We willen een dialoog creëren die de taal weerspiegelt waar gebruikers zich prettig bij voelen, terwijl we tegelijkertijd ingaan op wat volgens ons enkele veelvoorkomende angsten rond therapie zijn.

Dat is de reden waarom, vermoedelijk, je Woebot lanceert op Facebook Messenger - omdat dat is waar de jonge mensen rondhangen?
Precies. We hebben ons prototype in Facebook gebouwd en dat bleek tijdens de vroege tests het gunstigste aspect te zijn. De nr. 1 regel van therapie is om mensen te ontmoeten waar ze zijn, net zoals de nr. 1 regel van productontwikkeling [is] gaan waar uw publiek is. Dat gezegd hebbende, zijn we als bedrijf van plan om in de toekomst native apps uit te bouwen om gebruikers de keuze te geven aan platforms waarop ze met Woebot kunnen communiceren.

We zouden nalatig zijn als we niet zouden wijzen op privacyproblemen op het Facebook-platform, aangezien het bedrijfsmodel gebaseerd is op het analyseren van gegevens om contextuele advertenties weer te geven, d.w.z. het kan verontrustend zijn voor een gebruiker om met Woebot te chatten over binge-triggers en te zien een advertentie verschijnt voor een populaire hoogcalorische snack?
Het is een lastig onderwerp om aan te pakken, maar bij Woebot nemen we de privacy van gebruikers zeer serieus en bevestigen we in onze [algemene voorwaarden] dat ALLE gesprekken volledig geanonimiseerd zijn van profielen en privé worden gehouden. Dat gezegd hebbende, zijn natuurlijk alle Facebook-gebruikers ook onderworpen aan de regels en privacyregels van Facebook.

Waar kwam de inspiratie voor Woebot vandaan?
Toen ik softwareontwikkelaar was en beslissingsondersteunende software voor investeringsbankiers maakte, werd mijn interesse gewekt door de mogelijkheden van op tekst gebaseerde hulpprogramma's en de impact ervan op het democratiseren van toegang tot just-in-time-informatie. Later, tijdens mijn doctoraat aan het University College, Dublin, en vervolgens aan Stanford, begon ik me af te vragen waarom we niet hetzelfde niveau van digitale verfijning hadden in toepassingen in de gezondheidszorg. Cognitieve gedragstherapie (CGT)-modellen zijn, net als informaticaprincipes, formeel, op regels gebaseerd en volgen verschillende procedures - de twee werken heel goed samen.

En natuurlijk hebben mensen sinds de jaren zestig bots vermenselijkt, met name met ELIZA, gebaseerd op een Rogeriaanse psychotherapeut, die door veel mensen als mens werd 'behandeld' - en daarmee op de een of andere manier de Turing-test van Alan Turing bewijst)?
Een op empathie gebaseerd gesprek is nuttig - ongeacht waar het vandaan komt - mensen willen gehoord en begrepen worden. In feite hebben we ontdekt dat veel van onze gebruikers liever dingen vertellen die echt moeilijk zijn om mee om te gaan aan Woebot in plaats van met een echte persoon te praten. Ik kan me voorstellen dat het komt omdat er geen angst is om beoordeeld te worden. Er is een begrip dat het een robot is - de verwachting is dat het een perfect geheugen heeft en het niet erg vindt om om 2 uur 's nachts te worden belast met pijnlijke informatie, wanneer iemand geen therapeut zou willen bellen, zelfs als hij / zij beschikbaar was.

Zonder al te veel ingrijpende aannames te doen rond geslacht of etniciteit, was Woebot in uw proeven populairder bij bepaalde sectoren van de samenleving? De zelfmoordstatistieken onder Amerikaanse studenten zijn bijvoorbeeld verontrustend.
Laten we zeggen dat er een stigma is in veel culturen die een niet-aflatende focus op succes hebben, en/of die zich ongemakkelijk voelen bij het aanpakken van geestelijke gezondheidsproblemen. Woebot behandelt ook iedereen op dezelfde manier en heeft geen onbewuste vooroordelen over geslacht, etniciteit, handicap of seksuele geaardheid, wat een verademing is voor onze gebruikers. Tot nu toe hebben we gezien dat veel van onze meest frequente gebruikers mannen zijn, hoewel Woebot voor iedereen is gemaakt. Woebot is nodig om mensen een stigmavrije omgeving te bieden om openhartig over hun gevoelens te praten.

Snel casusscenario voor jou: Mike, 20, comp-sci major die eindexamens moet afleggen en in een paniekspiraal terechtkomt met zelfmoordgedachten. Hoe gaat Woebot met deze situatie om?
Woebot gaat heel goed om met crisis. Er zijn drie klinisch geaccepteerde zorgniveaus bij het omgaan met mensen in crisis: het verstrekken van middelen, het afsluiten van een zelfmoordpreventieplan met een therapeut en vervolgens ziekenhuisopname. Woebot maakt deel uit van het eerste niveau en we vertellen mensen in de onboarding dat we de laatste twee niveaus van zorg niet kunnen bieden. We vertellen gebruikers: 'Als je op elk moment vastzit, typ dan 'SOS' en we zullen je wat informatie geven, waaronder hulplijnen voor zelfmoordpreventie en/of voorstellen om 112 te bellen.'

Dus wat zegt Woebot tegen 'Mike' om te doen voor niveau 1 zorg in dit scenario?
Het zal ongeveer zo zijn:

Woebot: Hé Mike, wat is er, vriend?

Mike: Ik ben zenuwachtig voor een examen morgen.

Woebot: Ik ben er voor je. Laten we hier samen even over nadenken, oké?

Mike: Oké.

Woebot: Heb je 10 minuten om hier samen met mij aan te werken, Mike?

Maik: Ja.

Woebot: Geweldig. Voelt u de paniek in uw lichaam (hartkloppingen, zweterige handpalmen, enz.) of zit u vooral in uw gedachten?

Mike: Ik raak in paniek!

Woebot: Ik kan helpen. Adem zo met me mee.

[Woebot stuurt een afbeelding van Woebot die diep ademhaalt, waardoor Mikes spiegelneuronen worden geactiveerd, en ze kunnen samen tellen. Woebot stuurt ook een link naar de 'Weightless'-video van Marconi Union, een bewezen visueel/auditief ontspanningsmiddel dat door veel therapeuten wordt gebruikt.]

Woebot: Hoe gaat het nu met je adem? Langzamer worden?

Mik: Ja. Ik ben nu niet zo bang meer.

Woebot: Bedankt voor de Battlestar Galactica-ref. Je hebt goed werk geleverd vanavond. Kom morgen bij me langs, oké?

Mike: dat zal ik doen. Bedankt.

Praat over het klinische onderzoek achter Woebot.
We rekruteerden 70 personen (gemiddelde leeftijd: 22) van een sociale mediasite van een universiteit. De deelnemers beantwoordden allemaal een klinische vragenlijst en werden vervolgens gerandomiseerd, en boden binnen een periode van twee weken ofwel 20 sessies aan met een 'op tekst gebaseerde gespreksstof', ook bekend als: Woebot, of werden doorverwezen naar het National Institute of Mental Health e-boek Depressie in College Students om een ​​controlegroep te maken.

We ontdekten dat degenen in de Woebot-groep hun symptomen van depressie tijdens de onderzoeksperiode aanzienlijk verminderden, terwijl die in de informatiecontrolegroep dat niet deden. Maar interessant genoeg noemden deelnemers veel relatiefactoren, van de opmerking dat Woebot zich als een vriend voelde, tot empathie. Hieruit concludeerden we dat gespreksmiddelen een haalbare, boeiende en effectieve manier lijken om cognitieve gedragstherapie te geven. De resultaten van de studie onthulden een statistisch significante vermindering van angst en depressie in slechts twee weken. We zijn heel blij met die tijdlijn, vooral omdat traditionele face-to-face therapie doorgaans veel langer duurt om effect te hebben.

Verwant

  • Hoe uw relatiedrama toekomstige robottherapeuten zal opleiden Hoe uw relatiedrama toekomstige robottherapeuten zal opleiden

Hoeveel kost Woebot? En wat is uw financieringssituatie?
We zijn nu met startkapitaal gefinancierd en staan ​​open voor het bekijken van op de gezondheid gebaseerde incubators en/of andere investeringsbronnen in de toekomst. Woebot is direct-to-consumer en er zijn gedifferentieerde prijsniveaus: ofwel een jaarcontract, dat $ 6 per week kost, of - als je verplichtingen hebt - $ 12 per week voor een inloopsessie. Dat gezegd hebbende, bieden we de eerste twee weken gratis aan.

Dat is een redelijk redelijke tariefstructuur.
We wilden zeker weten dat het een echt bedrijf is, en we weten dat wanneer mensen investeren in gezondheid, dit empowerment en effectief is voor de resultaten. Maar we zijn nog steeds minstens 40 procent minder dan een reguliere eigen bijdrage.

Tot slot, hoe werkt de A.I. magisch werk? Gebruikt u trefwoorden om reacties te genereren? Trekt Woebot uit eerdere gesprekken om te laten zien dat hij geleerd heeft? Heb je een datadump gedaan van tientallen jaren geanonimiseerde patiënt-klinieksessies?
Hebben we een dataset getraind op therapiesessies? Nee, Woebot is vanaf de grond af opgebouwd en maakt gebruik van alles wat we weten over de klinische besluitvorming over HCI [mens-computerinteractie] en mensgericht softwareontwerp. Onze algemene structuur is gebaseerd op een beslisboom die een complex klinisch proces nabootst met slots die op sommige plaatsen token/trefwoordtrigger/matching gebruiken en op andere plaatsen natuurlijke taalverwerking (NLP). Dan is er machine learning en optimalisatie in latere stadia. In eerste instantie is het nogal gescript om de relatie op gang te brengen en in de loop van de tijd slimmer en persoonlijker te worden.

Aanbevolen verhalen

AI kan voorspellen of je binnenkort sterft door je organen te onderzoeken

Door naar CT-scans te kijken, voorspelde een algoritme 69 procent van de tijd de patiëntsterfte.

Man krijgt boete van $ 4K voor het 'liken' van Facebook-opmerkingen

Lees heel aandachtig voordat je op de Like-knop op Facebook drukt, het kan je voor de rechtbank brengen.

New York Times kiest een AI-moderator boven een openbare redacteur

New York Times kiest ervoor om de openbare redacteur te elimineren ten gunste van meer reacties

Opera's nieuwe update pint WhatsApp en Messenger in je browser

Opera verdubbelt social in zijn strijd om browserrelevantie.