Ja, u kunt zelfverzekerder overkomen wanneer u een klant ontmoet

Terwijl sommige ondernemers overmoedig lijken, worstelen velen met zelftwijfel. Vertrouwen is vooral belangrijk voor ontmoetingen met klanten en klanten. Als ondernemers in zichzelf en hun bedrijf geloven, kan het enthousiasme aanstekelijk werken.

Als u oprecht zelfverzekerd overkomt, wordt u gezien als verantwoordelijk, bekwaam en intelligent. Klanten en klanten zullen eerder geloven dat jij de juiste persoon voor de baan bent. Als je worstelt met twijfel aan jezelf, zijn hier een paar subtiele veranderingen die je kunt aanbrengen die je kunnen helpen zelfverzekerder te worden.

1. Maak je stem effectiever.

Spreek luid en duidelijk om ervoor te zorgen dat iedereen in de kamer u kan horen. Pas uw volume aan de grootte van het publiek aan. Verlaag je toonhoogte om meer autoriteit over te brengen. Hoge stemmen kunnen als schel en irritant worden ervaren.Varieer de toonhoogte van uw stem tijdens uw presentatie om uw woorden meer kracht te geven. Beëindig vragen met een hoge noot en onderstreep uitspraken met een lagere noot.

2. Pas uw positie aan.

Als je een-op-een met een klant afspreekt, ga dan rechtop zitten en houd je hoofd omhoog. Trek je schouders iets naar achteren en open je borstkas om dieper te kunnen ademen. Onderzoek door Erik Peper van de San Francisco State University heeft aangetoond dat mensen die rechtop zitten meer energie en positieve gedachten hebben.

Het tegenovergestelde is ook waar. Als je een slechte houding vertoont, heb je meer kans op een verminderd energieniveau.

3. Vermijd nerveus gedrag.

Mensen hebben de neiging om fysieke barrières op te werpen als ze zich ongemakkelijk voelen. Niet friemelen, je armen over elkaar slaan of je handen in je zakken steken.

Vouw in plaats daarvan je handen en leg ze op je schoot of de tafel voor je. Als je niet spreekt, blijf dan betrokken en luister, en druk dit uit met de houding van je hele lichaam. Als uw klant een opmerking maakt of een vraag stelt, laat dan zien dat u een effectieve luisteraar bent. Leun iets naar voren, maak oogcontact en knik af en toe.

Er zit kracht in de pauze.

4. Spreek langzaam.

Je hebt meer kans om sneller te praten als je nerveus bent. Als u te snel spreekt, kunt u struikelen over woorden, vergeten te ademen of onzeker overkomen. Wanneer u een klant ontmoet, spreek dan langzaam en methodisch.

Er zit kracht in de pauze. Korte pauzes voegen een vleugje drama toe aan een presentatie. Haal tussen de gedachten door adem om je cliënt beter te laten begrijpen en waarderen wat je zojuist hebt gezegd.

5. Oefen krachthoudingen.

Deelnemers aan een studie van de Harvard Business School die bepaalde krachtige houdingen aannamen, presteerden beter en kregen hogere evaluaties bij het houden van een toespraak. Zoek, voordat u een klant ontmoet, een rustige ruimte om tot rust te komen en u voor te bereiden. Breng vijf minuten door in een uitgestrekte, open houding om je te helpen je kalmte te bewaren en meer zelfvertrouwen te tonen.

Maak jezelf groot en strek je uit. Oefen deze krachthoudingen, voorgesteld door sociaal psycholoog Amy Cuddy:

Hef je armen boven je hoofd in een grote V en til je kin iets op.

Laat je handen op je heupen rusten met de ellebogen naar buiten.

Ga staan, voorover leunend over een tafel met je handen op het oppervlak.

6. Negeer negatieve zelfpraat.

Blijf niet hangen in wat anderen van je denken. Vermijd tijdens uw ontmoeting met uw cliënt de verleiding om uw woorden te overdenken of elke misstap die u maakt te evalueren. Richt je in plaats daarvan op wat je goed doet. Denk na over uw prestaties, wat u te bieden heeft en de talenten van uw team. Deel uw eerdere successen met de klant en leg uit waarom u de juiste persoon of het juiste bedrijf voor de baan bent.

7. Kijk naar het onderdeel.

Kleding is symbolisch. U vertegenwoordigt uw bedrijf intellectueel en fysiek. Ondernemers die zich goed kleden, worden gezien als competenter en krachtiger.

Als je er op je best uitziet, behandelen anderen je met meer respect. Potentiële klanten zullen een hoge mate van uiterlijk associëren met de kwaliteit van uw werk. Kleed u voor uw branche en het comfort van uw klant. Als je niet zeker weet wat je naar een vergadering moet dragen, kies dan kleding die donker van kleur is om meer autoriteit over te brengen. Het is altijd het beste om je formeler te kleden dan te casual te lijken.

Jacqueline Whitmore

Jacqueline Whitmore is een etiquette-expert en oprichter van de Protocol School of Palm Beach in Palm Beach, Florida. Ze is de auteur van Poised for Success: Mastering the Four Qualities That Distinguish Outstanding Professionals (St....

Lees verder

Ontspan Ja, u kunt zelfverzekerder overkomen als u de verhalen van een klant ontmoet

Must-haves voor uw bedrijfsplan

Doorgewinterde zakelijke professionals onthullen precies waarom uw bedrijfsplan cruciaal is voor succes en welke onderdelen er het meest toe doen.

Een persoonlijk merk bouwen dat uw bedrijf naar een hoger niveau tilt

Wie ben jij en wat kun jij bijdragen? Zodra uw consumentenpubliek deze dingen weet, bent u op weg.

'Waarom hij?' Regisseur van Elon Musk's geweldige excuus 'I Can't Come to Work Today'

De regisseur van de nieuwe komedie vertelt over de unieke situaties die zich voordoen wanneer een van je acteurs een geniale miljardair is.

Wil je een coffeeshop openen? Houd de tips van deze eigenaren in gedachten.

Je kunt cafeïneverslavingen verzilveren - als je slim bent.

9 gewoonten van goed presterende bedrijfsleiders

Deze succesvolle professionals delen een vergelijkbare benadering van leven en werk. Hier is een beknopte lijst van hun geheimen.

25 redenen waarom ik niet in uw startup zal investeren

Wat heeft het voor zin om met opzet geld te verliezen? Hier zijn enkele veelbetekenende aanwijzingen dat uw bedrijf geen goed voorstel is.

Wat moet er op je 'Stop Doing'-lijst?

Nu het nieuwe jaar nadert, is het gebruikelijk om een ​​gelofte af te leggen om de meest verlichte best practices na te streven. Maar hoe zit het met het overboord gooien van de hele tijd zinken en dingen die je liever vaarwel kust?

Wil je écht impact hebben als ondernemer? Beheers deze 6 dingen.

Stappen om een ​​erfenis achter te laten van een expert op het gebied van transformationeel leiderschap.

Hoe u uw nr. 1-doel in slechts 100 dagen kunt bereiken

Begin met het opbreken van een vaag doel in concrete stappen.

10 Do's en don'ts voor het modereren van een paneldiscussie

Moderators zijn nooit de ster, maar als ze hun werk goed doen, zal elk lid van het panel zich zo voelen.

4 slechte geldgewoonten waardoor miljonairs failliet zijn gegaan

De fundamentele fout die nieuwe rijken vaak maken, is te denken dat ze zoveel geld hebben dat ze het niet allemaal kunnen verpesten.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

10 ondernemers delen hun geheimen om gefocust te blijven

Hier leest u hoe u zich kunt concentreren in een wereld vol afleidingen.

Wat 70 Airbnb-verblijven iedereen kunnen leren over het runnen van een bedrijf

Anticipeer op behoeften, verlies je kalmte niet en manage de verwachtingen, gewoon om te beginnen.

Software ontwikkelen die zichzelf verkoopt

Startups met beperkte middelen moeten slim zijn als het gaat om hun producten. Gebruik deze vijf tips om een ​​betalend klantenbestand op te bouwen.

Hoe 2016 af te sluiten met een knal?

Gebruik het momentum van het vierde kwartaal om jezelf naar meer succes in het nieuwe jaar te slingeren.

Gebruik deze groene baret-mindtruc om alles te overleven

Hoe potentiële dreigingen te elimineren en hoe te plannen wanneer de dreiging onvermijdelijk is.

10 dingen die echt zelfverzekerde mensen anders doen

Sommige mensen, ongeacht wat ze missen -- geld, uiterlijk of sociale connecties -- stralen altijd met energie en vertrouwen.

4 manieren waarop je je eigen ergste vijand bent

Herformuleer de manieren waarop u uw ondernemer zelf aanspreekt. Je zult verrast zijn door de kracht van je peptalk.

7 krachtige tips voor spreken in het openbaar van een van de meest bekeken TED Talks-sprekers

Simon Sinek hield de derde meest bekeken presentatie ooit van TED Talks. Dit zijn zijn topgeheimen voor het vastleggen, boeien en verbinden met je publiek.