Is Windows Update kapot? 5 kapotte updates die Microsoft in 2013 heeft uitgebracht

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 1

Wat is er in 2013 met Windows Update gebeurd? De kwaliteitscontrole lijkt te lijden omdat Microsoft zich inspant om hun software sneller dan ooit bij te werken. Ze hebben dit jaar nogal wat buggy en kapotte Windows-updates uitgebracht.

Microsoft sloot een jaar van wankele kwaliteitscontrole af door een kapotte firmware-update voor hun Surface Pro 2-hardware uit te brengen en onmiddellijk op vakantie te gaan, waardoor het probleem meer dan een maand onopgelost bleef. Het is een zwaar jaar geweest.Surface Pro 2 december Firmware-update

Op 10 december 2013 heeft Microsoft een firmware-update uitgebracht voor hun Surface Pro 2-pc. Microsoft brengt dergelijke firmware-updates maandelijks uit. Deze firmware-updates komen binnen via Windows Update, dus ze worden vaak automatisch geïnstalleerd als onderdeel van het standaard Windows Update-proces.

De opmerkingen van de firmware-update gaven aan dat het enkele problemen met de levensduur van de batterij en energiebesparing zou moeten oplossen, maar het deed eigenlijk het tegenovergestelde. Veel Surface Pro 2-gebruikers begonnen te melden dat het de levensduur van de batterij van hun apparaat drastisch verkortte en de slaapfunctie verbrak. Omdat dit een UEFI-firmware-update is - vergelijkbaar met een BIOS-update - en geen standaard stuurprogramma-update, was er geen manier om de update te verwijderen en weer normaal te worden.

Microsoft trok de update op 18 december, ruim een ​​week later, uit. Ze legden uit dat ze dit deden om de beste ervaring voor onze klanten te garanderen tijdens de feestdagen. Ze zeiden dat ze werkten aan het uitbrengen van een alternatief updatepakket na de vakantie. Microsoft wilde niet dat nieuwe Surface Pro 2-gebruikers met deze problemen zouden omgaan, maar ze lieten hun bestaande Surface Pro 2-klanten de feestdagen doorstaan ​​zonder enige vorm van oplossing.

Ze zeggen nu dat een firmware-update op 14 januari 2014 wordt verzonden. Dat is meer dan een maand vanaf het moment dat de buggy-firmware-update voor het eerst werd verzonden. Waarom de lange vertraging? Het lijkt erop dat Microsoft-medewerkers hebben besloten om de vakantie vrij te nemen. Sommige mensen beschouwen de maandelijkse firmware-updates van Microsoft als een voorbeeld van hoe goed ondersteunde Surface-hardware is. Dit incident lijkt het tegenovergestelde te suggereren: er is een reden waarom de meeste pc-fabrikanten dergelijke frequente firmware-updates niet vrijgeven.

Gelukkig kon de firmware-update voor veel mensen gewoon stilletjes niet worden geïnstalleerd. Het omzeilen van deze fout vereist een andere gecompliceerde oplossing, waarbij een Windows-service wordt gestopt en een systeembestand wordt verwijderd.

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 2

Vertraging van Windows 8.1-gamingmuis

Windows 8.1 bevatte veel geweldige nieuwe functies en oplossingen voor veel van de ruwe randen van Windows 8, maar het veroorzaakte ook problemen voor gamers. Vanwege een verandering in de manier waarop muisondersteuning werkte, introduceerde Windows 8.1 extra muisvertraging in nogal wat pc-games.

De oplossing van Microsoft hiervoor is een update die een speciale compatibiliteitsoptie heeft toegevoegd. Gamers moeten nu het register bezoeken en handmatig compatibiliteitssleutels maken voor al hun betrokken games.

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 3

KB2823324 veroorzaakt blauwe schermen van de dood

De KB2823324-patch veroorzaakte wijdverbreide blauwe schermen des doods bij het opnieuw opstarten op veel Windows 7-pc's voordat Microsoft het introk. Het probleem leek computers te treffen waarop bepaalde software van derden was geïnstalleerd, waaronder Kaspersky Antivirus en de G-Buster-add-on voor browserbeveiliging in Brazilië.

Microsoft heeft een reparatieschijf uitgebracht waarmee gebruikers Windows-systemen kunnen repareren die weigerden op te starten.

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 4

KB2803821 verbreekt WMV-ondersteuning, Steam Games

Update KB2803821 voor Windows 7, Windows Vista en Windows XP veroorzaakte problemen in een groot aantal toepassingen die gebruikmaakten van Microsoft's Windows Media Video-ondersteuning. Een aantal Steam-games had onderbroken scènes en introductiefilms.

Deze update veroorzaakte ook problemen met verschillende andere programma's, zowel bij het afspelen als bij het coderen van WMV-bestanden. Getroffen programma's waren Adobe After Effects, Adobe Photoshop, Adobe Premier, Camtasia Studio en meer.

Getroffen gebruikers moesten het probleem Googlen en de update handmatig verwijderen. Het probleem was bizar en manifesteerde zich als video's die slechts op de helft van het scherm werden afgespeeld, terwijl de andere helft zwart was.

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 5

KB2821895 breekt systeembestandscontrole, veroorzaakt hoog CPU-gebruik

Update KB2821895 voor Windows 8 veroorzaakte enkele ernstige problemen met de systeembestandscontrole - dat wil zeggen, de opdracht sfc / scannow die uw Windows-systeembestanden scant en aanbiedt om eventuele problemen te repareren.

Na het installeren van de update bevriest de opdracht sfc /scannow de computer voor ongeveer tien minuten voordat beschadigde bestanden worden gerapporteerd en wordt gevraagd om opnieuw op te starten om de bestanden te herstellen. Het foutbericht is onwaar en als u dezelfde opdracht uitvoert na het opnieuw opstarten, worden beschadigde bestanden opnieuw gerapporteerd. Erger nog, dit proces kan op de achtergrond worden uitgevoerd en zonder duidelijke reden een hoog CPU-gebruik veroorzaken

De aanbeveling van Microsoft is om de opdracht DISM /online /cleanup-image /restorehealth te gebruiken als u last heeft van dit probleem.

is-windows-update-broken-5-broken-updates-microsoft-released-in-2013 foto 6

Dus, moet u Windows Update vertrouwen?

Dit is slechts een kleine greep uit de problemen die zich dit jaar hebben voorgedaan. Andere updates hebben Microsoft Outlook en de Exchange-server kapot gemaakt - in één geval gaf Microsoft toe dat ze een Exchange-patch hadden uitgebracht zonder deze goed te testen. Microsoft heeft in enkele maanden meerdere bug-patches uitgebracht op Patch Tuesday.

Als u een Windows-gebruiker bent, is het nog steeds een goed idee om Windows Updates uit te voeren. Maar Microsoft moet hun huis op orde krijgen en betere kwaliteitsborgingstests uitvoeren op deze updates. Het goede nieuws is dat u updates die problemen veroorzaken achteraf kunt verwijderen, ervan uitgaande dat uw computer er niet voor zorgt dat uw computer een blauw scherm krijgt, wat zeldzaam is.

Als je een Microsoft Surface-apparaat hebt, wil je misschien een paar weken wachten met het installeren van de nieuwste firmware-updates. Er is geen manier om deze te verwijderen. Het is beter om te wachten met installeren dan om meer dan een maand te wachten totdat Microsoft uw kapotte apparaat heeft gerepareerd.


Microsoft wil hun software sneller updaten, maar de wielen lijken eraf te komen. Ze moeten betere kwaliteitsborgingstests uitvoeren. Wanneer een serieuze bug-update zoals de Surface Pro 2-firmware-update wordt uitgebracht, moeten ze alle hens aan dek krijgen om het te repareren.

Afbeelding tegoed: ToddABishop op Flickr, Michael Ocampo op Flickr

Meer verhalen

Waarom wordt Cortana nog steeds op de achtergrond uitgevoerd nadat u het hebt uitgeschakeld?

Schakel Cortana uit en Windows 10 schakelt over naar het gebruik van lokaal zoeken voor alles. Maar als u Taakbeheer opent, ziet u Cortana toch op de achtergrond draaien - waarom is dat?

Geek Trivia: werden moderne metrokaarten geïnspireerd door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vijf aanpassingen aan de Nest Thermostat-instellingen die u geld kunnen besparen

Slimme thermostaten zijn niet alleen handig, maar ze worden ook geleverd met een handvol instellingen die u mogelijk geld kunnen besparen. De Nest Thermostat is een van de meest populaire opties en wordt geleverd met een hele handvol instellingen waarvan je moet profiteren als je je telefoon wilt verlagen.

4 manieren om Android op uw pc te gebruiken en uw eigen dubbele besturingssysteem te maken

Intel is nu geïnteresseerd in het pushen van Dual OS-pc's - apparaten met zowel Windows 8 als Android erop. Maar u hoeft hiervoor geen nieuwe pc te kopen - u kunt Android-apps en zelfs het Android-besturingssysteem op uw huidige pc uitvoeren.

Moet u upgraden naar de professionele editie van Windows 10?

U krijgt echter Windows 10 - met de gratis upgrade-aanbieding of op een nieuwe pc - u krijgt waarschijnlijk Windows 10 Home. U kunt betalen om dat Windows 10 Home-systeem te upgraden naar Windows 10 Professional, maar zou u dat ook moeten doen?

Moet u een verwijderprogramma van derden gebruiken?

Als u net als de meeste Windows-gebruikers bent, verwijdert u waarschijnlijk programma's door hun de-installatieprogramma's te starten vanuit het Configuratiescherm Programma's toevoegen/verwijderen. Maar als je een nerd bent, is er een kans dat je hebt geploeterd met een de-installatieprogramma van derden.

Waarom je Rise of the Tomb Raider (en andere pc-games) niet in de Windows Store moet kopen

Microsoft concurreert met Steam. Voor $ 60 kun je Rise of the Tomb Raider krijgen via de Windows Store of Steam. Maar de versie van de game in de Windows Store is erger en het nieuwe app-platform van Microsoft is de schuldige. Het is nog niet klaar voor krachtige games.

Hoe u uw verloren Windows- of Office-productsleutels kunt terugvinden

Als u van plan bent Windows opnieuw te installeren maar uw productsleutel niet kunt vinden, heeft u geluk omdat deze is opgeslagen in het Windows-register. Het is gewoon niet gemakkelijk te vinden en het is onmogelijk om te lezen zonder enige hulp. Gelukkig zijn we hier om te helpen.

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren, op de gemakkelijke manier

Het upgradeproces van Windows 10 sleept oude bestanden, instellingen en programma's van uw vorige Windows-systeem naar uw nieuwe. Als je echter een volledig nieuw systeem wilt, heb je een paar opties.

6 Aankomende op Linux gebaseerde besturingssystemen voor smartphones die geen Android zijn

Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry 10 zijn niet de enige besturingssystemen voor smartphones die strijden om een ​​plekje in je zak. Er zijn andere besturingssystemen voor smartphones in ontwikkeling - en ze zijn allemaal op Linux gebaseerd.