Internetgiganten verzetten zich tegen de versoepelde regels voor netneutraliteit van de FCC

Pau Barrena/Bloomberg via Getty Images

Het is geen geheim dat veel mensen bezwaar maken tegen de plannen van de nieuwe FCC-voorzitter Ajit Pai om de regels voor netneutraliteit te versoepelen, maar de bedrijven die door deze plannen worden getroffen, hebben nu de kans gekregen om rechtstreeks bezwaar te maken tegen zijn strategie. De lobbygroep van de Internet Association, die technologiebedrijven als Amazon, Facebook en Google vertegenwoordigt, heeft Pai privé verteld de bestaande regels te handhaven in plaats van ze te slopen. Netneutraliteit 'behoudt de consumentenervaring, concurrentie en innovatie', aldus de Vereniging. Het maakte ook bezwaar tegen Pai's plannen om de FTC de regels te laten handhaven, en zei dat een 'expertbureau' als de FCC verantwoordelijk zou moeten zijn.

De lobbygroep voegde eraan toe dat regels in gelijke mate moeten gelden voor zowel vast als draadloos breedband, en dat telecom geen 'fast lanes' mag creëren waar je extra betaalt om internetverkeer met een hogere prioriteit af te leveren.Pai heeft de volledige details van zijn voorgestelde wijzigingen in netneutraliteit niet publiekelijk vrijgegeven, maar het plan zou telecom alleen vragen om te beloven dat ze het verkeer van concurrerende diensten niet zullen blokkeren of vertragen. Velen geloven dat hij de FTC koos voor handhaving, wetende dat het relatieve gebrek aan technische ervaring het voor overtreders van netneutraliteit gemakkelijker zou maken om aan straf te ontsnappen.

Zal Pai de verzoeken van de Internet Association serieus nemen? We zouden er niet op rekenen. Pai had onlangs een ontmoeting met lobbygroepen voor de telecommunicatie zelf, en ging zelfs zo ver dat hij hen een conceptversie van zijn plannen gaf. Tussen dit en Pai's andere deregulerende inspanningen, is het al een tijdje duidelijk dat hij zich vergist aan de kant van serviceproviders in plaats van internetbedrijven en hun gebruikers. De privéberichten laten vooral zien dat internetbedrijven met hand en tand zullen vechten tegen lossere regels voor netneutraliteit, zelfs als hun verzet puur symbolisch is.

Aanbevolen verhalen

Betaal naar gebruik met Comcast's Internet Starter Kit

Wacht niet op een technicus. Koop een Xfinity prepaid starterspakket voor $ 80, inclusief een draadloze gateway en 30 dagen service.

Greenpeace klaagt techreuzen aan vanwege vuile datacenters

De non-profitorganisatie heeft gekeken naar de stroombronnen die uw favoriete internetbedrijven gebruiken: en de meeste doen het niet goed.