De internetkaart brengt 350.000 websites in een op verkeer gebaseerde kaart in kaart

de-internetkaart-kaarten-350000-websites-in-een-verkeersgebaseerde-kaart foto 1De internetkaart is een interactieve kaart die via gewogen cirkels 350.000 websites in relatie tot elkaar in kaart brengt. Zoom over de kaart om de, vaak verrassende, verbanden tussen uw favoriete websites te zien.

Van de maker van The Internet Map:

Net als elke andere kaart is de internetkaart een schema dat de relatieve positie van objecten weergeeft; maar in tegenstelling tot echte kaarten (bijvoorbeeld de kaart van de aarde) of virtuele kaarten (bijvoorbeeld de kaart van Mordor), zijn de objecten die erop worden weergegeven niet uitgelijnd op een oppervlak. Wiskundig gezien is de internetkaart een tweedimensionale weergave van links tussen websites op internet. Elke site is een cirkel op de kaart en de grootte wordt bepaald door het websiteverkeer, hoe groter de hoeveelheid verkeer, hoe groter de cirkel. Het schakelen tussen websites door gebruikers vormt links, en hoe sterker de link, hoe dichter de websites bij elkaar komen te staan.Klik op de onderstaande link om het eens te proberen of lees meer over het project en de constructie van de kaart.

De internetkaart [via stromende gegevens]

Meer verhalen

Cafeïnekristallen bij 40 micron

De kans is groot dat jij of je kantoorgenoten vanmorgen koffie achterover slaan; dankzij een inzending voor de Wellcome Image Awards kun je heel persoonlijk kijken naar de cafeïnekristallen die je koffie...

Wat zijn runlevels op Linux?

Wanneer een Linux-systeem opstart, gaat het naar zijn standaard runlevel en voert het de opstartscripts uit die bij dat runlevel horen. U kunt ook schakelen tussen runlevels - er is bijvoorbeeld een runlevel ontworpen voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden.

Geek Trivia: Cydia, het alternatief van derden voor de Apple App Store, is waarnaar vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

In de barstende elektronicatas van Steve Wozniak

Hoewel we best bekend zijn met de gadgetobsessies van Apple-medeoprichter Steve Woz Wozniak, hadden we voorafgaand aan deze openhartige blik in zijn gadgettas geen idee hoe diep zijn verslaving liep.

4 manieren om te herstellen van een gecrashte of bevroren X-server op Linux

De X-server op Linux biedt uw grafische desktop. Als het crasht, verlies je al het niet-opgeslagen werk in grafische programma's, maar je kunt herstellen van de crash en de X-server opnieuw opstarten zonder je computer opnieuw op te starten.

Metro-apps op volledig scherm afsluiten of minimaliseren in Windows 8

Door het ontwerp zijn Metro-apps in Windows 8 niet bedoeld om te worden afgesloten, omdat u normaal gesproken geen apps op een telefoon of tablet zou afsluiten. Daarom zul je geen exit-commando of een close-knop vinden, zoals je gewend bent.

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.