Internet Explorer 9 uitgebracht: dit is wat u moet weten

Microsoft heeft de definitieve versie van Internet Explorer 9 uitgebracht en er is maar één vraag die je jezelf moet stellen: moet ik de moeite nemen om het te installeren? Hier is alles wat u moet weten over de nieuwste release van de beruchte browser van Microsoft.

Spoiler alert: als u Windows 7 of Vista gebruikt, moet u IE9 absoluut op uw pc installeren - zelfs als u Chrome of Firefox verkiest, is het beter om een ​​veilige, bijgewerkte versie van Internet Explorer te hebben.Wat is er nieuw in Internet Explorer 9?

Als u de volledige lijst met wijzigingen wilt zien met alle originele marketingdetails, kunt u de IE9-downloadpagina van Microsoft lezen, maar hier zijn de hoogtepunten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

 • Volledig nieuwe interface - zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, is er een volledig nieuwe interface, vanaf de grond af ontworpen om ruimte op het scherm te besparen - in feite gebruikt het zelfs minder pixels dan Google Chrome.
 • Hardwareversnelling - IE9 is de eerste browser die gebruikmaakt van de kracht van uw videokaart om alles standaard sneller te maken. Deze browser is razendsnel, overal.
 • Vastgezette sites - Hoewel Google Chrome misschien is begonnen met het concept van hun webapplicaties, tilt IE9 het naar een ander niveau door site-eigenaren toe te staan ​​de menu's aan te passen voor sites die zijn vastgemaakt aan de Windows 7-taakbalk.
 • HTML5-ondersteuning - Microsoft heeft eindelijk geleerd van hun fouten uit het verleden en heeft zich erop gericht om IE zo ver te krijgen dat het voldoet aan internetstandaarden. Er zijn veel zeurpieten die zeggen dat Microsoft het niet goed genoeg heeft laten werken, maar ik denk dat het een goede eerste stap is.
 • Gecombineerde zoek- / adresbalk - IE9 integreert de twee vakken in één en voegt zelfs zoeksuggesties toe die redelijk goed werken, vergelijkbaar met de gecombineerde omnibox van Google Chrome.

Er zijn een heleboel andere, kleinere functies onder de motorkap, maar dit zijn de meest interessante functies. We hebben er ook enkele uitgelicht in onderstaande schermafbeeldingen.

Vragen die u wellicht heeft

Je wilt waarschijnlijk naar de schermafbeeldingen gaan, maar eerst volgen hier een paar antwoorden op vragen die je nog niet hebt gesteld.

 • Nee, Internet Explorer 9 werkt niet op Windows XP.
 • Ja, u kunt IE9 bovenop de bètaversie installeren als u die had geïnstalleerd.
 • Ja, als u 32-bits Windows hebt, moet u de 32-bits versie installeren.
 • Ja, als u 64-bits Windows hebt, moet u de 64-bits versie installeren (inclusief de 32-bits versie). Niet zeker? Hier leest u hoe u kunt zien welke versie van Windows u heeft.
 • Ja, u moet upgraden naar deze versie.
 • Ja, als u op deze link klikt, gaat u naar de downloadpagina.

Nogmaals, zelfs als u IE niet als uw primaire browser gebruikt, is het beter om deze nieuwe, veiligere browser te hebben dan de stinkende oude IE8.

Waar kun je het downloaden?

We moeten ervan uitgaan dat Microsoft uiteindelijk IE9 zal aanbieden via Windows Update, maar voorlopig moet je op de volgende link klikken om IE9 te downloaden. Vergeet niet om de juiste versie voor uw besturingssysteem te kiezen.

Microsoft IE9 downloadpagina

Screenshot Tour: Glanzende nieuwe dingen!

Oké, dus als je How-To Geek al een tijdje aan het lezen bent, is er niets echt veranderd tussen deze versie en de release-kandidaat die we eerder hebben behandeld, maar voor de rest van jullie, hier zijn enkele mooie screenshots om te laten zien wat het allemaal is wat betreft.

Wil je zien hoe geweldig de uitvoering is? Ga naar de FishIE Tank-experimentpagina, waar u de volledige hardwareversnelling in actie kunt zien. Het is behoorlijk indrukwekkend.

De nieuwe gecombineerde zoek-/adresbalk is slim en biedt interessante suggesties in de browser zelf. Een van mijn favorieten is de weerchecker, die eigenlijk een afbeelding laat zien op basis van wat er buiten gebeurt. Weet je, want uit het raam kijken is niet erg geeky.

internet-explorer-9-released-here-and-rsquo;s-wat-je-moet-te-weten foto 3

Als u de gecombineerde adresbalk en tabbladen op dezelfde rij niet leuk vindt, kunt u met de rechtermuisknop op een van de tabbladen klikken en Tabbladen op een afzonderlijke rij weergeven kiezen. Merk op dat u ook de scheidingslijn tussen de adresbalk en de tabbladen kunt slepen om het formaat van de adresbalk te wijzigen.

Ik heb dit screenshot volledig gestolen van de marketingpagina van Microsoft, omdat het uitstekend laat zien hoe de functie voor vastgezette sites werkt. Sleep het tabblad voor een willekeurige site naar de taakbalk en voila! Nieuw vastgemaakt tabblad met een leuk pictogram! Klik met de rechtermuisknop op dat tabblad en je hebt een aangepaste springlijst ... tenminste, als die site de IE-specifieke functies heeft geïmplementeerd.

IE9 heeft wat in wezen als FlashBlock kan worden beschouwd ingebouwd - ga gewoon naar Veiligheid-> ActiveX-filtering en schakel het vanaf daar in ...

internet-explorer-9-released-here-and-rsquo;s-wat-je-moet-te-weten foto 6

Vanaf nu, wanneer je naar een site gaat die een ActiveX-besturingselement zoals Flash probeert te gebruiken, moet je op het kleine pictogram in de adresbalk klikken om het in te schakelen. Geweldig!

internet-explorer-9-released-here-and-rsquo;s-wat-je-moet-te-weten foto 7

Er zijn nog veel meer functies, maar we gaan ons niet bezighouden met screenshots. Waarom? Omdat je het moet installeren en het zelf moet zien!

Voor de goede orde, ik ben een Google Chrome-gebruiker, en hoewel ik de nieuwe IE9 erg leuk vind, blijf ik bij Chrome ... maar ik raad je toch aan om IE9 op je pc te installeren als dat mogelijk is. Het is gewoon niet nodig om een ​​onveilige IE8 te hebben, en zelfs als je Internet Explorer uitschakelt, zijn er nog steeds een heleboel applicaties die de onderliggende componenten gebruiken, en je zou moeten overwegen om het op dezelfde manier te installeren als het patchen van je pc voor de nieuwste beveiligingslekken .

En wie weet… misschien vind je het wel leuk.

Internet Explorer 9 downloaden

Meer verhalen

Hoe u uw muziekbibliotheek opruimt en herstelt met de MusicBrainz-database

In de loop der jaren hebben sommigen van ons heel veel muziekbestanden verzameld. Omdat deze uit verschillende bronnen komen, zijn ze niet altijd zo netjes als ze zouden kunnen zijn. Als je muziekbibliotheek een beetje in de war is met ontbrekende tags, vreemd benoemde bestanden en onvolledige albums, lees dan verder om te zien hoe gemakkelijk het is om

TV-antennehelper maakt HDTV-antennekalibratie een fluitje van een cent

Als je een Android-apparaat rockt, is TV Antenna Helper een gratis tool waarmee je je HDTV-antenne kunt oriënteren voor de beste signaalsterkte.

Wat je zei: tips en trucs voor het bestrijden van malware

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete trucs voor het bestrijden van malware te delen. Nu zijn we terug om enkele van de tips en trucs die u hebt gedeeld te benadrukken.

Verander een groene laser in een microscoopprojector [Wetenschap]

U hoeft geen genoegen te nemen met loensen over een microscoop, een groene laser en een goedkope webcamlens in een projector hacken. Bekijk de onderstaande video om de projector in actie te zien.

N64oid brengt N64-emulatie naar Android-apparaten

Verlang je naar wat Ocarina of Time-avonturen, Super Mario 64-capriolen of een Star Fox 64 die op je Android-apparaat vliegt? N64oid brengt retro-emulatie van Nintendo's populaire N64-console naar Android-apparaten.

Friday Fun: E7 (Missie om de aarde te redden)

Het was weer een lange werkweek en je zou een paar minuten de tijd moeten nemen om te ontspannen en plezier te hebben. In de game van deze week reis je naar E7 in een poging de dodelijke bom te vinden en te vernietigen die op planeet Aarde is gericht. Kun jij de reis over de planeet overleven en je missie voltooien?

Hoe Bash-geschiedenis te gebruiken om uw opdrachtregelproductiviteit te verbeteren

Of je nu nieuw bent met de Linux-opdrachtregel of een doorgewinterde veteraan bent, deze trucs helpen je om je op tekst gebaseerde kronkels om te zetten in complete marathons. Bespaar tijd, versnel uw productiviteit en verbeter uw Linux-Fu, allemaal tegelijk!

Hoe Network Link-aggregatie (802.3ad) op Ubuntu in te stellen

Linkaggregatie is ontworpen om u de mogelijkheid te bieden de beschikbare netwerkbandbreedte en veerkracht te vergroten, zonder uw infrastructuur daarvoor volledig te veranderen (met de kosten die een dergelijke verplaatsing met zich mee zou brengen).

Supercharge GIMP's beeldbewerkingsmogelijkheden met G'MIC [Cross-Platform]

Onlangs hebben we u laten zien hoe u de beeldbewerkingskracht van GIMP kunt verbeteren en vandaag helpen we u GIMP nog meer op te laden. G'MIC (GREYC's Magic Image Converter) voegt een indrukwekkende reeks filters en effecten toe aan...

Deze week in Geek History: geboorte van NACA, chemische samenstelling van DNA ontdekt, telefoon geïntroduceerd

Elke week brengen we je nieuwe feiten en cijfers uit de annalen van Geekdom. Deze week kijken we naar de geboorte van de voorvader van NASA, de samenstelling van DNA en de eerste telefoon.