Intel neemt twee grote stappen om Thunderbolt 3 op pc's te pushen

AOL

Heb je Thunderbolt 3 op je pc? Nee? Het is niet verrassend. Je systeem heeft een aparte (lees: dure) chip nodig om de ultrasnelle connector aan te kunnen, en Intel heeft de specificatie niet beschikbaar gesteld aan andere bedrijven. De kans is groter dat u de USB-C-poort ziet waarop deze is gebaseerd. Misschien zie je in de toekomst echter veel meer van Thunderbolt 3. Intel heeft plannen onthuld om niet alleen de technologie in zijn processors in te bouwen, maar ook om de specificatie te openen via een niet-exclusieve, royaltyvrije licentie. Ja, in theorie zou je toekomstige AMD-pc's met Thunderbolt 3-poorten kunnen zien, om nog maar te zwijgen van meer (en goedkopere) Intel-systemen, randapparatuur en kabels.

Intel wijst snel op een groeiende acceptatie van Thunderbolt 3 zoals het nu is. Er zijn meer dan 120 pc's die zowel Thunderbolt 3 als een 7e-generatie Core-processor bevatten (het eerste platform dat de poort op grote schaal beschikbaar maakt), en tegen het einde van 2017 zouden er nog maar een kleine 150 moeten zijn. Het lijdt echter weinig twijfel dat de technologie heeft het moeilijk. Buiten Apple, dat hielp bij het maken van Thunderbolt, is het meestal beperkt tot geavanceerde systemen, en vaak met slechts één poort. In zekere zin was deze stap absoluut noodzakelijk -- hoewel Thunderbolt 3 veel sneller is dan USB-C en ontworpen is om een ​​toekomst in te luiden waarin één kabel alles kan, dreigt het een nicheformaat te worden in vergelijking met zijn langzamere tegenhanger.Het is de vraag of andere bedrijven op het aanbod van Intel ingaan. Alleen omdat ze Thunderbolt 3 gemakkelijk kunnen gebruiken, wil dat nog niet zeggen dat ze dat ook zullen doen, en ze kunnen besluiten dat er niet genoeg randapparatuur is om de technologie te rechtvaardigen. Als AMD en anderen het idee leuk vinden (we hebben AMD om zijn eerste gedachten gevraagd), zou de poort relatief alomtegenwoordig kunnen worden. Als ze echter voorzichtig zijn of het helemaal vermijden, is dit misschien meer een symbolisch gebaar dan een praktisch gebaar.

Aanbevolen verhalen

Intel stopt met het innen van royalty's om Thunderbolt te verspreiden

Verwacht Thunderbolt-poorten op veel meer computers, randapparatuur en zelfs VR-headsets te zien zodra Intel volgend jaar zijn royaltyprogramma beëindigt.

Werkgevers betalen freelancers veel geld voor deze 25 veelgevraagde vaardigheden

Met de juiste vaardigheden en wat drukte loont freelancen als een fulltime baan.

Amerikaanse senator wil ervoor zorgen dat de FTC slim speelgoed serieus neemt

Een senator wil weten hoe de FTC slim speelgoed beschermt en de privacy van kinderen beschermt.

LeEco CEO treedt af, maar blijft aan het roer

De leider van LeEco stopt met een van zijn leiderschapsrollen om zich te concentreren op het nieuw leven inblazen van zijn tech-imperium.

Facebook zou in juni twee dozijn 'tv-achtige' originele shows kunnen lanceren

Volgens Business Insider maakt het sociale netwerk zich op om zijn originele tv-achtige programmering te lanceren.