Integreer uw Tumblr-blog met sociale netwerken

Bloggen is niet leuk zonder publiek, maar hoe zorg je ervoor dat mensen je nieuwe Tumblr-blog bezoeken? Velen van ons gebruiken al sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, dus hier is hoe je je Tumblr-blog kunt integreren met andere netwerken.

Deel je Tumblr-berichten op Facebook

Wil je dat al je familie en vrienden op Facebook alle grappige dingen weten die je op Tumblr plaatst? Het kan automatisch op je Facebook-muur posten wanneer je iets op je Tumblr-blog publiceert. Om dit te activeren, gaat u naar uw pagina Aanpassen op tumblr.com/customize en selecteert u het tabblad Services. Klik op Instellingen in het Facebook-vak om het toe te voegen aan uw Facebook-account.integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 1

Meld u aan bij uw Facebook-account als u nog niet bent aangemeld en klik op de knop Toestaan ​​om toegang te verlenen tot de Tumblr-toepassing op uw account.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 2

Voer het adres van uw Tumblr-blog in en klik vervolgens op Begin met het importeren van deze blog. Als u het standaard gratis adres gebruikt, voert u uw_blog_naam.tumblr.com in; als alternatief, als u uw eigen aangepaste domein gebruikt, voert u uw domein normaal in.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 3

Klik op Publiceren toestaan ​​om Tumblr-posting op je Facebook-prikbord goed te keuren.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 4

Tumblr zal ook vragen om toegang te krijgen tot uw nieuwsfeed en muur; klik op Toegang toestaan ​​zodat Facebook-services rechtstreeks in uw Tumblr-dashboard kunnen worden gebruikt.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 5

Klik ten slotte op Toestaan ​​om de Tumblr Facebook-app u te laten onthouden, zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft goed te keuren.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 6

Als je klaar bent, wordt je geïnformeerd dat je Tumblr-berichten automatisch worden geïmporteerd naar Facebook. Als u een van de configuraties moet wijzigen, klikt u op Uitschakelen en opnieuw configureren; anders ben je klaar om te gaan!

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 7

Wanneer je nu iets op Tumblr plaatst, wordt het ook op je Facebook-muur geplaatst, zodat al je vrienden het kunnen zien. Korte berichten zoals link- en quote-berichten tonen meestal het hele bericht op Facebook, maar langere berichten tonen alleen de titel en openingszinnen, en dan moet je op Bericht bekijken klikken om de rest te zien.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 8

De update zal veranderen afhankelijk van je poststijl. Hier hebben we een mp3 op Tumblr geplaatst en deze verscheen met een afspeelknop op Facebook. De knop is eigenlijk gewoon een link naar ons Tumblr-bericht, dus je vrienden zullen nog steeds naar je Tumblr-blog moeten gaan om naar audio te luisteren of andere multimedia-inhoud te bekijken die je mogelijk plaatst.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 9

Helaas kan Tumblr niet automatisch posten op fanpagina's; het kan alleen op je persoonlijke muur worden geplaatst. Als je Tumblr gebruikt voor een bedrijfs- of publiciteitsblog en je berichten op je fanpagina wilt plaatsen, moet je ze handmatig plaatsen of een alternatieve service gebruiken, zoals twitterfeed, die ook op Facebook kan posten.

Twitter toevoegen aan Tumblr

Hoewel Facebook geweldig is om met familie en vrienden te communiceren, wil je misschien je berichten verspreiden onder een wat breder publiek. De openheid van Twitter maakt het een geweldige manier voor anderen om je berichten te ontdekken, en we zien Twitter steeds vaker als ons favoriete sociale netwerk. Tumblr werkt prima met Twitter; om het aan je Tumblr toe te voegen, open je de pagina Aanpassen en selecteer je Services zoals hierboven. Vink deze keer het vakje Stuur mijn Tumblr-berichten naar Twitter aan en klik op de knop Aanmelden met Twitter.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 10

Meld u aan bij uw Twitter-account als u dat nog niet hebt gedaan en klik vervolgens op Toestaan ​​om de Tumblr-toepassing aan uw Twitter-account toe te voegen. Nu zal Tumblr automatisch een tweet plaatsen wanneer je een nieuw bericht publiceert.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 11

Hier is hoe een van onze artikelen op Twitter verscheen. Merk op dat er staat dat het is getweet vanuit Tumblr en ook een speciale korte URL van Tumblr.com gebruikt.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 12

Soms wil je misschien iets op Tumblr schrijven, maar het niet delen op Twitter. Als dit het geval is, schakelt u het selectievakje Verzenden naar Twitter uit bij het opstellen van een nieuw bericht.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 13

Of, als je liever gewoon Tumblr-tweets verandert wanneer je bericht live gaat, klik dan op de link Bewerken en voeg je eigen tekst toe. Laat de [URL] erin, want deze wordt vervangen door de link naar je bericht.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 14

Gebruik Twitter vanuit je Tumblr-dashboard

Zodra je een Twitter-account aan Tumblr hebt toegevoegd zoals hierboven, kun je Twitter heel mooi met Tumblr integreren. Op je voorkeurenpagina op tumblr.com/preferences kun je ervoor kiezen om Twitter-updates weer te geven in je hoofddashboardfeed. Houd er rekening mee dat als u veel mensen op Twitter volgt, het moeilijk kan zijn om het bij te houden op het Dashboard.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 15

Of je hebt gewoon toegang tot je Twitter-feed via het vervolgkeuzemenu op je Dashboard. Klik op de pijl naast de naam van je blog en selecteer vervolgens je Twitter-naam.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 16

Nu kun je Tumblr als Twitter-app gebruiken. Je kunt tweets bekijken en posten, of zelfs een tweet rebloggen op je Tumblr-blog.

integreer-je-tumblr-blog-met-sociale-netwerken foto 17

Conclusie

Hoewel sociale netwerken voor veel mensen de plaats van blogs hebben ingenomen, maakt Tumblr het gemakkelijk om het beste van twee werelden samen te brengen. Dit is een geweldige manier om een ​​foto, quote of meer te plaatsen en deze onmiddellijk met één klik te delen met je Tumblr- en Twitter-volgers en Facebook-vrienden. We vonden vooral de manier waarop we de Twitter-post konden aanpassen, en we zouden willen dat je op dezelfde manier kon aanpassen wat er op Facebook werd gepost. Als je je Tumblr-berichten met meer vrienden wilt delen, kun je de RSS-feed van je Tumblr vaak gebruiken om berichten op andere netwerken te plaatsen, zoals Google Buzz. Laat ons weten op welke netwerken u uw Tumblr-berichten deelt, of dat het Tumblr-ecosysteem andere sociale netwerken voor u heeft vervangen!

Als je net begint met Tumblr, vergeet dan niet onze andere Tumblr-tutorials te bekijken, waaronder:

  • Maak een mooie en gemakkelijk te updaten blog met Tumblr
  • Voeg je eigen domein toe aan je Tumblr-blog
  • Voeg traditionele opmerkingen toe aan Tumblr-blogs met Disqus
  • en meer!

Meer verhalen

Stel een Wake on LAN-configuratiescherm in voor uw netwerk

Als IT-manager zijn er veel dingen die u kunt doen die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. Terwijl de meest voor de hand liggende directe hardware- en softwarekosten zijn, is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien het energie-/elektriciteitsverbruik door computersystemen. Terwijl servers 24/7 beschikbaar moeten zijn, desktop

Android uitvoeren op uw netbook of desktop

Wilt u het Android-besturingssysteem van Google uitproberen op uw netbook of desktop? Hier leest u hoe u Android vanaf een flashstation kunt gebruiken en kunt zien hoe snel Android op echte hardware kan draaien!

Waar u uw Google Analytics-trackingcode kunt vinden

Heeft u uw Google Analytics-trackingcode voor uw website nodig? Google maakt het niet gemakkelijk te vinden, maar hier is hoe u het kunt doen.

Voeg wat visuele flair toe aan het Taakbeheer-scherm in Windows 7

Als je het leuk vindt om je systeem zo veel mogelijk aan te passen, dan hebben we een leuke manier voor je om het kleurenschema voor het Taakbeheer-venster te wijzigen. Die tabbladen Prestaties en Netwerken hebben binnen een paar minuten een frisse nieuwe look.

Maak een lijst van de 10 grootste geheugenverhogende processen

Als je snel wilt zien welke processen al je geheugen verspillen, kun je dat doen met een eenvoudige opdrachtregel die de uitvoer van ps filtert om te sorteren op geheugengebruik, en alleen de tien grootste geheugenvreters teruggeeft.

Vraag het de lezers: Star Trek – Kirk of Picard? [Opiniepeiling]

Het debat over wie is of wat de ene kapitein van een ruimteschip beter maakt dan de andere is pure klassieke nerd op zijn best. Deze week willen we weten wie volgens jou de betere kapitein van het ruimteschip is... Kirk of Picard.

Hoe u de maximale uploadgrootte voor PHP-bestanden kunt verhogen

Als je een webtoepassing hebt die bestanden naar de server uploadt via een PHP-script, is het je misschien opgevallen dat je standaard geen vreselijk grote bestanden kunt uploaden. Hier leest u hoe u dit kunt wijzigen.

Vind e-mails gemakkelijker door meer zoeklocaties toe te voegen in Outlook

Als u een e-mail in Outlook moet vinden, is de zoekfunctie waardevol, maar het kan vervelend zijn om alleen in de huidige map te zoeken. Hier kijken we naar het toevoegen van alle mappen en verwijderde items aan zoeken in 2010 en 2007.

Gebruik Google Analytics om gedetailleerde statistieken over uw Tumblr-blog te krijgen

Wilt u weten hoeveel mensen uw Tumblr-blog bezoeken en wie er naar uw berichten linken? Hier leest u hoe u alle inside-informatie op uw Tumblr-blog kunt krijgen met Google Analytics.

E-mailmeldingen instellen voor Dell serverhardwarewaarschuwingen

Alle Dell servers worden geleverd met de Dell OpenManage Server Administrator-software die de mogelijkheid biedt om indicatoren op systeemniveau te bewaken en weer te geven. Bovendien kunt u via het tabblad Waarschuwingsbeheer acties configureren die moeten worden uitgevoerd wanneer een waarschuwing wordt geactiveerd. Helaas is er geen voertuig voor