Integreer Google Wave met uw Windows-workflow

Heb je Google Wave al eens geprobeerd, maar vind je het moeilijk om bij te blijven? Hier leest u hoe u Google Wave kunt integreren met uw desktop en workflow met enkele gratis en eenvoudige apps.

Google Wave is een online web-app en in tegenstelling tot veel andere Google-services is het niet eenvoudig te integreren met standaard desktop-applicaties. In plaats daarvan moet je het open houden in een browsertabblad, en aangezien het een van de meest intensieve HTML5-webapps is die momenteel beschikbaar is, kun je vertragingen opmerken in veel populaire browsers. Bovendien kan het moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van uw Wave-gesprekken en samenwerkingen door gewoon heen en weer te schakelen tussen de website en waar u ook mee bezig bent. Hier zullen we enkele tools bekijken die u kunnen helpen Google Wave te integreren in uw workflow, en het meer native te maken in Windows.

Gebruik Google Wave rechtstreeks in Windows



Wat is een van de beste manieren om een ​​web-app als een native applicatie te laten voelen? Door er een native applicatie van te maken natuurlijk! Waver is een gratis Air-aangedreven app waarmee de mobiele versie van Google Wave zich thuis voelt op je Windows-, Mac- of Linux-desktop. We vonden het een snelle en gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven en samen te werken met onze vrienden.

Om met Waver aan de slag te gaan, opent u hun startpagina op de Adobe Air Marketplace (link hieronder) en klikt u op Downloaden van uitgever.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 1

Waver wordt mogelijk gemaakt door Adobe Air, dus als je Adobe Air niet hebt geïnstalleerd, moet je het eerst downloaden en installeren.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 2

Nadat u op de bovenstaande link hebt geklikt, opent Adobe Air een prompt met de vraag wat u met het bestand wilt doen. Klik op Openen en installeer vervolgens zoals normaal.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 3

Nadat de installatie is voltooid, voert u uw Google-accountgegevens in het venster in.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 4

Na enkele ogenblikken ziet u uw Wave-account in het klein, rechtstreeks in Waver. Klik op een Wave om deze te bekijken of klik op New Wave om een ​​nieuw Wave-bericht te starten. Helaas leek het zoekvak in onze tests niet te werken, maar al het andere werkte prima.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 5

Google Wave werkt prima in Waver, hoewel niet alle Wave-functies beschikbaar zijn omdat de mobiele versie van Wave wordt uitgevoerd.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 6

U kunt nog steeds content van plug-ins, waaronder YouTube-video's, rechtstreeks in Waver bekijken.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 7

Ontvang Wave-meldingen van uw Windows-taakbalk

De meest populaire e-mail- en Twitter-clients geven je meldingen vanuit je systeemvak wanneer er nieuwe berichten binnenkomen. En met Google Wave Notifier kun je nu dezelfde meldingen krijgen als je een nieuw Wave-bericht ontvangt.

Ga naar de Google Wave Notifier-site (link hieronder) en klik op de downloadlink om aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat u de nieuwste binaire zip downloadt, omdat deze het Windows-programma zal bevatten in plaats van de broncode.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 8

Pak de map uit en voer GoogleWaveNotifier.exe uit.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 9

Bij de eerste keer kunt u uw Google-accountgegevens invoeren. Merk op dat dit geen standaard inlogvenster voor een account is; u moet uw e-mailadres invoeren in het veld Gebruikersnaam en vervolgens uw wachtwoord eronder.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 10

U kunt vanuit dit dialoogvenster ook andere instellingen wijzigen, waaronder de updatefrequentie en het al dan niet uitvoeren bij het opstarten. Klik op de waarde en selecteer vervolgens de gewenste instelling in het vervolgkeuzemenu.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 11

Nu heb je een nieuw Wave-pictogram in je systeemvak. Wanneer het nieuwe Waves of ongelezen updates detecteert, zal het een pop-upmelding weergeven met details over de ongelezen Waves. Bovendien verandert het pictogram om het aantal ongelezen Waves weer te geven. Klik op de pop-up om Wave in uw browser te openen. Of, als u Waver hebt geïnstalleerd, opent u gewoon het Waver-venster om uw laatste Waves te bekijken.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 12

Als u in de toekomst ooit instellingen opnieuw moet wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Instellingen en bewerkt u vervolgens zoals hierboven.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 13

Ontvang Wave-meldingen in uw e-mail

De meesten van ons hebben Outlook of Gmail de hele dag open en gaan zelden de deur uit zonder een smartphone met push-e-mail. En dankzij een nieuwe Wave-functie kun je je Waves nog steeds bijhouden zonder dat je je workflow hoeft te veranderen.

Om e-mailmeldingen van Google Wave te activeren, logt u in op uw Wave-account, klikt u op de pijl naast uw Postvak IN en selecteert u Meldingen.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 14

Selecteer hoe snel je meldingen wilt ontvangen en kies op welk e-mailadres je de meldingen wilt ontvangen. Klik op Opslaan als u klaar bent.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 15

U ontvangt nu een e-mail met informatie over nieuwe en bijgewerkte Waves in uw account. Als er slechts kleine wijzigingen zijn, krijgt u mogelijk voldoende informatie rechtstreeks in de e-mail; anders kunt u op de link klikken en die Wave in uw browser openen.

integreer-google-wave-met-uw-windows-workflow foto 16

Conclusie

Google Wave heeft een groot potentieel als samenwerkings- en communicatieplatform, maar standaard kan het moeilijk zijn om bij te houden wat er in uw Waves gebeurt. Deze apps voor Windows helpen je om Wave te integreren in je workflow en kunnen voorkomen dat je constant inlogt en controleert op nieuwe Waves. En aangezien Google Wave-registratie nu voor iedereen open staat, is het een goed moment om het eens te proberen en te zien hoe het voor uzelf werkt.

Links

Aanmelden voor Google Wave (Google-account vereist)

Download Waver van de Adobe Air Marketplace

Google Wave Notifier downloaden

Meer verhalen

Voeg bladwijzers en notities toe aan Delicious in IE 8

Voegt u tijdens het browsen voortdurend bladwijzers toe aan uw Delicious-account, maar wilt u het gebruik van de gebruikersinterface tot een minimum beperken? Voeg bladwijzers rechtstreeks toe aan uw account vanuit het contextmenu met behulp van de Share with Delicious-accelerator.

Pas de achtergrond aan in Boxee

Bent u een Boxee-gebruiker die de standaardachtergrond een beetje saai vindt? Vandaag bekijken we hoe we het uiterlijk van Boxee kunnen opfrissen door de achtergrond te veranderen.

Voeg uw eigen domein toe aan uw WordPress.com-blog

Nu je een mooie blog hebt op WordPress.com, waarom zou je dan niet je eigen domein nemen om je site te brandmerken? Hier leest u hoe u eenvoudig een nieuw domein kunt registreren of uw bestaande domein kunt verplaatsen naar uw WordPress-site.

Maak de Firefox Awesome Bar semi-transparant zoals Google Chrome

Wilt u het vervolgkeuzemenu Firefox Awesome Bar semi-transparant maken zoals in Google Chrome? Hier is een snelle truc die uw Firefox Awesome Bar een beetje geweldiger kan maken.

Vrijdagpret: Doom Triple Pack

Gelukkig was het maar een 4-daagse werkweek, maar dat is genoeg om ziek te worden van de TPS-rapporten. Vandaag gaan we retro en ervaren we drie klassieke first-person pc-schietgames met het Doom Triple Pack.

Schermactiviteit opnemen met CamStudio

Soms werkt een visuele demonstratie veel beter dan een lijst met instructies. Als je een demovideo wilt maken voor familie en/of vrienden, dan wil je misschien eens kijken bij CamStudio.

Afbeeldingen bijsnijden in Word, Excel en PowerPoint 2010

Wanneer u afbeeldingen aan uw Office-documenten toevoegt, moet u deze mogelijk bijsnijden om ongewenste gebieden te verwijderen of een specifiek deel te isoleren. Vandaag bekijken we hoe u afbeeldingen kunt bijsnijden in Office 2010.

Nieuwe functies toevoegen aan WMP met Windows Media Player Plus

Gebruikt u Windows Media Player 11 of 12 als uw standaard mediaspeler? Vandaag laten we u zien hoe u enkele handige nieuwe functies en verbeteringen kunt toevoegen met de plug-in van derden voor Windows Media Player Plus.

Bekijk uw Google-agenda in Outlook 2010

Google Agenda is een geweldige manier om afspraken te delen en uw planning met anderen te synchroniseren. Hier laten we u zien hoe u uw Google Agenda ook in Outlook 2010 kunt bekijken.

Splits Internet Explorer in twee panelen

Als u een breedbeeldmonitor heeft, wilt u misschien beter gebruik maken van het browservenster van Internet Explorer. Nu kunt u het browservenster indien nodig in twee vensters splitsen met de IE Split-browserplug-in.