Installeer WordPress handmatig op uw website met behulp van CPanel Wizards

Wil je WordPress direct op je eigen site installeren? We hebben besproken hoe u WordPress kunt gebruiken voor uw persoonlijke blog of website, dus hier leest u hoe u de WordPress-software handmatig op uw eigen site kunt installeren.

Let op: WordPress handmatig installeren is enigszins ingewikkeld, dus we raden aan om een ​​installatiescript te gebruiken als uw websitehostingprovider er een aanbiedt. Bekijk ons ​​artikel voor informatie over het installeren van WordPress op uw eigen server met Softaculous, aangezien dit een veel eenvoudigere manier is om WordPress te installeren. Maar als je het leuk vindt om je site handmatig in te stellen, of als je hostingprovider Softaculous of een soortgelijk installatieprogramma niet aanbiedt, werkt deze methode ook prima.

Een database maken voor WordPressEerst moet u een MySQL-database op uw server instellen voor WordPress. De meeste hostingbedrijven bieden een interface die het eenvoudig maakt om een ​​database in te stellen, en hier gebruiken we de MySQL-wizard op het populaire cPanel-beheerpaneel. Als uw hostingprovider een andere interface gebruikt, kunnen de stappen iets anders zijn, maar over het algemeen zouden ze grotendeels hetzelfde moeten werken.

Om dit in cPanel te doen, logt u in op uw dashboard, scrolt u omlaag naar het gedeelte Database en selecteert u MySQL Database Wizard.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 2

Voer een nieuwe naam in voor uw database. Merk op dat uw volledige naam de naam aan de linkerkant van het tekstvak zal bevatten, dus de volledige naam is meestal zoiets als uwhosting_uwdatabasenaam. Klik op Volgende stap als u klaar bent.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 3

Voer nu een gebruikersnaam en wachtwoord voor de database in en klik op Gebruiker maken. Als je er zeker van wilt zijn dat je een sterk wachtwoord hebt, kun je de wachtwoordgenerator gebruiken die een veilig, willekeurig wachtwoord maakt. Nogmaals, zorg ervoor dat u het wachtwoord en de gebruikersnaam noteert, aangezien u deze informatie nodig heeft wanneer u WordPress instelt.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 4

Download WordPress en upload het naar uw site

Nu ben je klaar om WordPress op je website te laten draaien. Ga naar de WordPress-downloadpagina en download het zipbestand met de nieuwste versie van WordPress.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 5

Pak de inhoud van het WordPress-zipbestand uit en noteer waar u deze bestanden hebt opgeslagen.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 6

Nadat de bestanden zijn uitgepakt, moet u een wp-config.php-bestand maken met uw database-informatie. Open hiervoor de WordPress-map, zoek het bestand wp-config-sample.php en open het in uw favoriete webeditor of een teksteditor zoals Kladblok.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 7

Scrol omlaag naar de MySQL-instellingen in het bestand en voer de informatie in uit uw database die u eerder hebt gemaakt. Plaats uw databasenaam in plaats van databasenaam_hier, uw gebruikersnaam in plaats van gebruikersnaam_hier, enzovoort. Laat voor de meeste hosts de hostnaam op localhost staan; als uw site anders is geconfigureerd, neem dan contact op met uw hostingprovider voor database-informatie. Laat de enkele aanhalingstekens op hun plaats; voer alleen de juiste info in in plaats van de standaard opvultekst.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 8

Nadat uw instellingen zijn ingevoerd, slaat u het bestand op als wp-config.php. Zorg ervoor dat u het bestandstype selecteert als Alle bestanden als u aan het bewerken bent in Kladblok.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 9

U bent nu klaar om WordPress naar uw site te uploaden. Als je nog geen FTP-programma hebt geïnstalleerd, kun je de gratis FileZilla (link hieronder) downloaden en normaal installeren.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 10

Open nu FileZilla of een andere favoriete FTP-client en voer uw FTP-accountgegevens bovenaan in. U zou deze informatie van uw hostingprovider moeten hebben ontvangen; als je het niet zeker weet, moet je mogelijk contact opnemen met de ondersteuningsdienst van je websitehostingprovider. Klik op Quickconnect wanneer uw gegevens zijn ingevoerd.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 11

Na enkele ogenblikken zou u via FTP verbonden moeten zijn met uw website. Als u in plaats daarvan een fout in het activiteitenlogboek ziet, controleer dan nogmaals uw aanmeldingsgegevens, want uw gebruikersnaam of wachtwoord is mogelijk onjuist.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 12

Als u nu WordPress als uw hoofdwebsite wilt installeren, bladert u naar public_html op uw server, die zich aan de rechterkant van het venster bevindt. Als u het liever als een submap wilt installeren, bladert u naar de map van uw keuze.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 13

Blader aan de linkerkant van het venster naar uw WordPress-map op uw computer. Open het, selecteer alle bestanden, klik met de rechtermuisknop en selecteer Uploaden.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 14

Voltooi het instellen van WordPress

De volledige upload duurt enkele minuten, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Als het klaar is, kunt u beginnen met het opzetten van uw site. Open uw browser en voer http://uwdomein.com/wp-config.php in, waarbij u uwdomein.com vervangt door uw domein- of subdomeinnaam. Na enkele ogenblikken wordt de WordPress-configuratiepagina geopend. Voer een naam in voor uw site en accountgegevens voor de sitebeheerder. Voer ook uw e-mailadres in, zodat de site-informatie naar u kan worden gemaild. Wanneer alles is ingevoerd, klikt u op WordPress installeren.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 15

Na een moment ziet u het Succes-scherm om u te laten weten dat WordPress volledig op uw site is geïnstalleerd. Klik op Aanmelden om toegang te krijgen tot de beheerderspagina van uw nieuwe WordPress-site.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 16

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u zojuist hebt gemaakt en klik op Aanmelden. U kunt deze pagina in de toekomst op elk moment openen door naar http://uwdomein.com/wp-admin.php te gaan.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 17

Hier is het dashboard op onze nieuwe WordPress-site. U kunt nu berichten toevoegen, het thema wijzigen en meer, net als normaal in WordPress.

installeer-wordpress-handmatig-op-uw-website-met-cpanel-wizards foto 18

U heeft toegang tot uw nieuwe WordPress-site op uw domein. Merk op dat het een standaard vooraf gemaakt bericht heeft, maar je kunt dit desgewenst verwijderen of wijzigen.

Conclusie

Hoewel het enigszins ingewikkeld is om WordPress handmatig op uw site te installeren, is het veel gemakkelijker te installeren dan veel andere CMS-platforms. Een van de beste eigenschappen van WordPress is dat je het gratis kunt gebruiken op WordPress.com, het op je site kunt installeren met een installatiescript of het rechtstreeks naar je website kunt uploaden. WordPress werkt bijna hetzelfde, of je het nu op je eigen site hebt geïnstalleerd of de gratis gehoste versie op WordPress.com gebruikt, dus het is snel en gemakkelijk om je site er precies zo uit te laten zien als je wilt.

Koppeling

Download WordPress voor uw site

FileZilla FTP-client downloaden

Meer verhalen

Meerdere bookmarklets samen organiseren en combineren?

Bladwijzers zijn een geweldige aanvulling op elke browser, maar net als gewone bladwijzers kunnen ze ruimte innemen als je een grote verzameling hebt. Zie hoe gemakkelijk het is om ze te combineren tot een enkele bookmarklet met behulp van de Bookmarklet Combiner-website.

Hoe Photoshop te repareren De Escape-toets in Windows breken

Irriteert Photoshop u door de escape-toets in andere programma's te verbreken? Hier is een AutoHotkey-script waarmee u Photoshop kunt uitvoeren en toch de escape-toets kunt gebruiken zoals gebruikelijk in andere programma's.

Snel de naam van geripte of gedownloade tv-seriebestanden wijzigen

Mediacentrum-applicaties, zoals XMBC en Boxee, vereisen vaak bepaalde naamgevingsconventies om albumhoezen en metadata voor tv-afleveringen op de juiste manier op te halen. Hier leest u hoe u uw tv-programma's snel kunt organiseren met TVRenamer.

Installeer Linux Mint op uw Windows-computer of netbook

Wil je het populaire Linux Mint OS uitproberen op je Windows-computer of netbook? Hier leest u hoe u het zelfs zonder een cd/dvd-station kunt doen met het Mint4Win-installatieprogramma.

Aan de slag met TrueCrypt Drive Encryption op Mac OS X

We hebben in het verleden TrueCrypt voor on-the-fly-codering op andere besturingssystemen behandeld. Nu is het tijd om te kijken naar het installeren en gebruiken van TrueCrypt op Apple Macintosh OS X (met name 10.6.4).

Voeg leuke afbeeldingen toe om het melklogo te onthouden in Firefox of Chrome

Remember The Milk is een uiterst handig hulpmiddel voor mensen die takenlijsten gebruiken. Als je Firefox of Chrome gebruikt, kun je leuke afbeeldingen aan je account toevoegen met het gebruikersscript The Remember The Milk Cow.

Vraag de lezers: welke e-mailservices gebruikt u?

E-mail maakt deel uit van ons dagelijkse online leven, of we nu op het werk of thuis zijn. Deze week willen we graag weten van welke e-maildiensten jij gebruik maakt op je werk of thuis.

Verhoog de snelheid van de Aero-taakbalkminiaturen in Windows 7

Standaard merkt u mogelijk dat er een kleine vertraging is wanneer u met uw muis over een taakbalkminiatuur beweegt. Hier is een handige registerhack waarmee je het kunt versnellen.

Rip audio-cd's in Linux met Sound Juicer

Er is een overvloed aan programma's die audio-cd's op Linux kunnen rippen, maar weinig zijn zo eenvoudig als Sound Juicer. Sound Juicer is een GUI-front-end voor cdparanoia, alleen de opdrachtregel-tool, maar het voegt behoorlijk wat functies toe die het de moeite van het bekijken waard maken.

Gebruik uw muis als laseraanwijzer in PowerPoint 2010

Heb je ooit gewenst dat je een laserpointer had om de aandacht te vestigen op een belangrijk punt in een PowerPoint-diavoorstelling? Vandaag bekijken we hoe u uw muis kunt gebruiken als laseraanwijzer in PowerPoint 2010.