Installeer KDE 4.4 RC 2 op Ubuntu 9.10

Als u Ubuntu 9.10 installeert, is de standaard desktopmanager Gnome. KDE is een andere desktopmanager die u op uw Ubuntu-distro kunt gebruiken, en we zullen deze hier bekijken.

Ik ben best blij om Gnome te gebruiken. Ik dacht echter dat het een goed idee zou zijn om KDE 4.4 RC 2 uit te proberen, de nieuwste bètaversie van de langverwachte KDE 4.4. Het volgende is een stapsgewijze handleiding om KDE 4.4 RC 2 op Ubuntu 9.10 te installeren.

InstallatieDe eerste stap in het proces is het inschakelen van de Kubuntu-repositories. Om dit te doen, opent u een terminalvenster door op ALT + F2 te drukken en gnome-terminal te typen.

installeer-kde-44-rc-2-op-ubuntu-910 foto 1

Typ de volgende opdracht in de terminal om de Kubuntu PPA . toe te voegen

sudo add-apt-repository ppa: kubuntu-ppa / beta

Voer uw wachtwoord in en u zou zoiets als hieronder moeten zien. Dit suggereert dat we Kubuntu PPA-repositories aan de softwarebronnen hebben toegevoegd.

Om nu KDE 4.4 RC te installeren op uw machine die al eerdere versies van KDE heeft, typt u de volgende opdracht op de terminal:

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Als u echter geen eerdere versies van KDE hebt geïnstalleerd, typt u de volgende opdrachten op de terminal.

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install kubuntu-desktop

Dit zou KDE 4.4 RC op uw Ubuntu-machine moeten installeren. Het enige dat u nog hoeft te doen, is uitloggen en opnieuw inloggen door KDE te kiezen onder de sessie-optie op het inlogscherm.

install-kde-44-rc-2-on-ubuntu-910 pic 7

Hieronder volgen een aantal schermafbeeldingen van de KDE-bureaubladomgeving.

installeer-kde-44-rc-2-op-ubuntu-910 foto 8

install-kde-44-rc-2-on-ubuntu-910 pic 9

KDE heeft veel eye-candy, geweldige thema's en achtergrondondersteuning. Als je een early adopter bent en jeuk hebt om de nieuwe KDE 4.4 op je Ubuntu-machine uit te proberen, zou dit je op weg moeten helpen.

Meer verhalen

Extern bureaublad gebruiken om toegang te krijgen tot andere computers in een klein kantoor of thuisnetwerk

Als je een thuis- of klein kantoornetwerk hebt met computers op verschillende locaties, wil je misschien allemaal vanaf één machine werken. Vandaag bekijken we de Remote Desktop-functie in Windows waarmee u verbinding kunt maken met elke computer op het netwerk in XP, Vista en Windows 7.

Een ingebouwd notitieblok toevoegen aan Google Chrome

Ben je het zat om elke keer externe tekstprogramma's te moeten openen als je een paar notities wilt opslaan? Nu kunt u een ingebouwd notitieblok toevoegen aan Google Chrome met de Chromepad-extensie.

SUPERAntiSpyware Portable is de onmisbare tool voor het verwijderen van spyware die u nodig hebt

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met malware, spyware of frauduleuze/nep-antivirusprogramma's, is de gratis SUPERAntiSpyware Portable-editie de beste tool om ze te verwijderen. Hier bij How-To Geek HQ is dit de tool die we gebruiken om vervelende infecties zoals Antivirus Live op te schonen.

Draagbare Firefox starten in de veilige modus

Altijd al de mogelijkheid willen hebben om uw draagbare Firefox-installaties in de veilige modus te starten? Het is een stuk eenvoudiger dan je zou denken en hier is hoe je het doet.

Door de gebruiker geïnstalleerde desktopgadgets uitschakelen in Windows 7

Als u de beheerder bent van een gedeelde computer, wilt u wellicht bepaalde functies uitschakelen. Vandaag bekijken we hoe u Desktop Gadgets kunt uitschakelen die een gebruiker installeert, of hoe u ze allemaal tegelijk kunt uitschakelen.

Laat Aero-enabled Windows soepeler werken in Vista en Windows 7

Een van de vervelendere acties met de Windows Aero-interface is hoe het nieuwe vensters opent en sluit. Ze tonen de inhoud bij het minimaliseren en maximaliseren, wat onnodig lijkt en slechts een soort wow-factor is. Hier laten we u zien hoe u de functies eenvoudig kunt uitschakelen en de gebruikersinterface kunt laten werken

Lees Kindle-boeken op uw computer met Kindle voor pc

Heb je al een Kindle of denk je erover om er een te kopen? Vandaag kijken we naar een gratis e-reader-app van Amazon waarmee je boeken kunt kopen en lezen in de Kindle Store, en waarmee je je computer en Kindle gemakkelijker kunt synchroniseren.

Browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum in Chrome

Ben je het zat om door een wirwar van websites te bladeren om die ene website te vinden die je eerder hebt bezocht? Nu kunt u uw browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum met de History2-extensie voor Google Chrome.

Tekst automatisch vertalen in Google Chrome

Heeft u een snelle en eenvoudige manier nodig om een ​​onbekende taal te begrijpen tijdens het surfen op internet? Doe dan met ons mee terwijl we de Auto-Translate-extensie voor Google Chrome bekijken.

Repareer het valse UPS-trackingnummer-virus door uw machine opnieuw op te starten

Als jij of iemand die je kent onlangs is geïnfecteerd omdat ze werden misleid om een ​​nep verzendlabel in een e-mail te openen, dan is er een snelle en gemakkelijke manier om er vanaf te komen. Dit zijn tenminste de stappen die op onze testmachine hebben gewerkt.