Installeer GIMP 2.7.1 op Lucid Lynx met PPA

GIMP-liefhebbers zullen teleurgesteld zijn om te horen dat GIMP verdwijnt in de volgende release van de langverwachte Ubuntu 10.04. Vandaag bekijken we de installatie op Lucid Lynx met behulp van PPA.

De reden om er vanaf te komen, zoals geciteerd door de GIMP-ontwikkelaars, is dat GIMP een te professionele software is om in de reguliere desktopversie van Ubuntu te worden opgenomen. En het neemt te veel ruimte in beslag op de schijf. Ook het feit dat het te ingewikkeld is voor gewone gebruikers.

Als je niet zonder kunt leven ... laten we eens kijken hoe je GIMP 2.7.1 installeert op Lucid Lynx (momenteel in Alpha). De nieuwe versie van GIMP ondersteunt de modus voor één venster en we zullen ook zien hoe deze functie ook kan worden ingeschakeld.Eerst moeten we de officiële GIMP 2.7.1 PPA toevoegen aan de softwarebronnen van Ubuntu 10.04, door het terminalvenster te openen en de volgende opdracht te typen:

sudo sh -c echo 'deb http://ppa.launchpad.net/matthaeus123/mrw-gimp-svn/ubuntu lucid main' >> /etc/apt/sources.list

install-gimp-271-on-lucid-lynx-using-ppa photo 1

Nu we de PPA hebben toegevoegd, moeten we de GPG-sleutel toevoegen, dus typ het volgende in uw Terminal-venster.

sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver keyserver.ubuntu.com 405A15CB

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 2

Vervolgens moeten we de softwarerepository bijwerken ...

sudo apt-get update

install-gimp-271-on-lucid-lynx-using-ppa photo 3

Het enige dat overblijft is om GIMP 2.7.1 te installeren door het volgende in te typen ...

sudo apt-get install gimp

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 4

Klik op 'Y' (voor ja) om GIMP te installeren

installeer-gimp-271-op-lucid-lynx-met-ppa-foto 5

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 6

Nadat GIMP is geïnstalleerd, kunt u het starten door naar Toepassingen > Grafisch > GNU Image Manipulation Program te gaan.

install-gimp-271-on-lucid-lynx-using-ppa photo 7

Je hebt nu je favoriete GIMP op je favoriete Ubuntu 10.04.

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 8

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, wordt GIMP nog steeds geleverd met standaard 3 vensters, die je onderste paneel kunnen verstoppen in Ubuntu 10.04.

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 9

Nu kunt u GIMP echter in de modus voor één venster uitvoeren door naar Windows> Single-Window-modus te gaan.

install-gimp-271-on-lucid-lynx-using-ppa photo 10

Dat is alles! Nu heb je je GIMP in de modus voor één venster met minder gedoe om 3 vensters te beheren.

installeer-gimp-271-op-lucide-lynx-met-ppa-foto 11

Het is jammer dat GIMP niet wordt meegeleverd, maar door deze instructies te volgen, kun je ervan genieten in Ubuntu 10.04.

Meer verhalen

Schakel de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 uit of wijzig deze

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 aan te passen of wilt u de functie misschien helemaal uitschakelen? Kijk dan hoe eenvoudig het is om een ​​van beide te doen met de Desktop Peek Tweak.

Vergeet nooit een e-mailbijlage in Outlook te verzenden

We hebben allemaal haastig een e-mail gestuurd, om even later te onthouden dat we waren vergeten het bestand bij te voegen waarvan we zeiden dat we het bij de e-mail hadden gevoegd. Forgotten Attachment Detector is een geweldige, gratis invoegtoepassing voor Microsoft Outlook die u kan helpen dit gênante scenario te vermijden.

Gebruikersaccountbeheer begrijpen in Windows 7

Gebruikersaccountbeheer, ook wel bekend als UAC, werd regelmatig genoemd als een van de problemen van Vista en was zelfs het onderwerp van een Apple-advertentie. Deze functie heeft echter de beveiliging van Vista-computers aanzienlijk verbeterd en vandaag zullen we zien hoe deze is verbeterd in Windows 7.

Speel lawine!! in Google Chrome

Iedereen heeft tijdens de werkdag een paar minuten nodig om te ontspannen en tot rust te komen. Voor sommige mensen is het bezoeken van hun favoriete sociale netwerk de perfecte oplossing, maar als je van games houdt, wil je zeker een kijkje nemen in de Avalanche!! extensie voor Google Chrome.

Vrijdagpret: Mechanisch Commando 2

Het is vrijdag en je bent het zat dat de baas je vertelt over de TPS-rapporten die eraan komen. Tijd om wat plezier te hebben in de bedrijfstijd en het leuke flashspel Mechanical Commando 2 te spelen.

Opstartaanpassingen voor Media Center in Windows 7

Zou je willen dat je meteen in het afspelen van muziek kon springen als je Media Center opent? Of misschien gewoon die opstartanimatie overslaan? Vandaag laten we u verschillende opstartschakelaars zien waarmee u de manier kunt aanpassen waarop Media Center wordt geopend in Windows 7.

Schakel het toetsenbord uit met een sneltoets in Windows

Als je een huisdier of peuter hebt, weet je dat een onbewaakt toetsenbord een ramp is: verwijderde bestanden, verloren werk en moeilijk uit te leggen Facebook-statusupdates zijn nog maar het begin. In dit artikel laten we u zien hoe u uw toetsenbord met één druk op de knop kunt uitschakelen - en natuurlijk

Geek Fun: gevirtualiseerde old school Windows 3.11

Wat heeft een nerd te maken met VMware, extra ruimte op de harde schijf en RAM-geheugen? Waarom het vullen met alle besturingssystemen die hij kan! Voor de lol bekijken we het virtualiseren van een klassieke versie van Windows.

Voeg Google Dictionary Power toe aan Chrome

Wilt u een ingebouwde referentiefunctie voor hetzelfde tabblad in Google Chrome? Vandaag kijken we naar de Google Dictionary-extensie waarmee u gemakkelijk woorddefinities vanuit uw browser kunt vinden.

Gedeelde mappen toevoegen en beheren op Windows Home Server

Windows Home Server wordt standaard geleverd met enkele gedeelde mappen in verschillende categorieën, en de kans is groot dat u ook uw eigen mappen wilt maken. Vandaag laten we u zien hoe u uw eigen gedeelde mappen kunt maken, machtigingen kunt beheren, mapduplicatie kunt inschakelen en meer.