Aero-compatibele besturingssystemen installeren in VMware Player

Is het je ooit opgevallen dat je Aero normaal gesproken niet kunt inschakelen op een virtuele machine met Windows 7 of Vista? Met de nieuwste VMware Player-bèta kun je precies dat doen, en we hebben een volledige uitleg over hoe je dit kunt bereiken.

Opmerking: VMware Player is beschikbaar voor Windows en Linux. Houd er rekening mee dat dit bètasoftware is en af ​​en toe temperamentvol zal zijn.VMware Player installeren

Het installatieproces is niet ingewikkeld, maar de relevante installatievensters worden hier getoond. Houd er ook rekening mee dat het hele proces meer dan een paar minuten in beslag neemt terwijl alles wordt geïnstalleerd.

Opmerking: tijdens het installatieproces ziet u de EULA voor VMware Player niet.

Tijdens het installatieproces krijgt u hoogstwaarschijnlijk het volgende berichtvenster te zien waarin u wordt gevraagd om de installatie van de stuurprogrammasoftware. Klik op Installeren.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 2

Nadat het installatieproces is voltooid, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 3

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart en VMware Player voor de eerste keer hebt gestart, krijgt u de EULA te zien. U moet accepteren om de software te gebruiken.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 4

Dit is het hoofdvenster. Omdat het nog steeds in bèta is, werd het een beetje vreemd weergegeven op ons systeem, zoals te zien is in de volgende schermafbeelding. Maar bij ons functioneerde het probleemloos.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 5

Dit zijn de menu's voor VMware Player...gemakkelijke toegang tot alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan. Let op de link voor de Guest Operating System Installation Guide in het Help-menu.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 6

Dit zijn de Voorkeuren. Als het om de een of andere reden niet is geselecteerd, zorg er dan voor dat de virtuele machine opschorten is geactiveerd, zodat uw virtuele besturingssysteem. kan worden bewaard als je er klaar mee bent voor de dag (of nacht).

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 7

Als er een nieuwere bètaversie beschikbaar is, krijgt u elke keer dat u het programma start het volgende berichtvenster te zien (tenzij u updatecontroles hebt uitgeschakeld in de Voorkeuren). Als u op Ga naar de Update-site klikt, moet u zich registreren voor een account om de nieuwste versie te downloaden. Op dit moment is het veel eenvoudiger om te wachten tot de nieuwste release beschikbaar is op een van de softwaredownloadwebsites zoals Softpedia...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 8

Een systeem installeren in VMware Player

Wanneer u klaar bent om een ​​besturingssysteem te installeren, zijn er twee manieren om het proces te starten: 1.) Ga naar het menu Bestand en selecteer Create a New Virtual Machine... of 2.) Klik op Create a New Virtual in de zijbalk van het hoofdvenster .

Dit is het proces dat u moet doorlopen om uw nieuwe systeem in te stellen. In het eerste venster moet u de installatiebron selecteren (d.w.z. dvd- of ISO-bestand). Merk op dat je desgewenst ook een lege harde schijf kunt maken... Klik op Volgende zodra je je bron hebt gekozen.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 9

We hebben ervoor gekozen om rechtstreeks vanuit een ISO-bestand te installeren. Zoals u kunt zien, heeft VMware Player automatisch het type installatie gedetecteerd en de mogelijkheid geboden om de Windows-productcode nu in te voeren in plaats van dit later te moeten doen. Klik op Volgende zodra u de benodigde informatie hebt ingevoerd.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 10

Kies de naam voor uw nieuwe virtuele besturingssysteem. en de locatie voor de nieuwe harde schijf. Klik op Volgende om door te gaan.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 11

Bepaal de schijfgrootte en in welke vorm u uw nieuwe besturingssysteem wilt hebben. opgeslagen in. Klik op Volgende.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 12

Op dit punt bent u bijna klaar om met de installatie te beginnen... maar eerst moet u klikken op Hardware aanpassen... om de gewenste wijzigingen in de instellingen aan te brengen.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 13

Er zijn acht gebieden om door te bladeren in het instellingenvenster, maar geen daarvan is ingewikkeld. Bepaal in het eerste gebied of u het aanbevolen geheugen wilt gebruiken of wilt wijzigen in een hogere/lagere instelling. We kozen voor 1500 MB voor onze O.S. installeren…

Opmerking: de enige wijziging ten opzichte van de standaardinstellingen die we hebben gemaakt, was voor de geheugengrootte ... al het andere was al heel goed ingesteld voor onze doeleinden.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 14

Breng de gewenste wijzigingen aan voor het aantal processorcores of de voorkeursmodus voor de virtualisatie-engine.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 15

Breng indien nodig wijzigingen aan voor de cd/dvd-toegang.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 16

U hoeft niets te doen met betrekking tot de Floppy-instellingen...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 17

Pas de netwerkinstellingen (indien gewenst) aan om het beste aan uw behoeften te voldoen.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 18

Schakel de USB-mogelijkheid in of uit.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 19

Wijzig de toegang tot de host-geluidskaart en/of kies een specifieke als dat nodig is.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 20

Breng de nodige wijzigingen aan voor de weergave... Klik op OK als u klaar bent met de instellingen om terug te keren naar het virtuele besturingssysteem. creatie wizard scherm

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 21

Op dit punt bent u klaar om op Voltooien te klikken en aan de slag te gaan.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 22

Terwijl de installatie vordert, ziet u mogelijk wel of niet een berichtvenster dat u laat weten hoe u toegang kunt krijgen tot externe opslagapparaten ... het hangt af van wat er op uw hostcomputer is aangesloten.

U ziet ook het volgende venster waarin u wordt gevraagd om VMware Tools te downloaden en te installeren. Klik op Downloaden.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 23

Hetzelfde venster wordt weergegeven terwijl de VMware-tools worden gedownload en geïnstalleerd/bijgewerkt...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 24

Terwijl de VMware Tools aan het downloaden/installeren zijn, zult u merken dat uw nieuwe besturingssysteem. zal tegelijkertijd ook worden geïnstalleerd. Hier kunt u zien hoe ons Windows 7-systeem zich begint te vestigen. Er zullen de traditionele herstarts zijn voor uw nieuwe systeem om de installatie te voltooien en een herstart voor nieuwe VMware-stuurprogramma's die moeten worden toegevoegd om uw nieuwe besturingssysteem te helpen. soepel verlopen. Laat alle VMware-stuurprogramma's installeren ... er waren er vier voor onze specifieke installatie.

Opmerking: als u Windows 7 installeert, start het op met het basisthema en moet u Aero inschakelen.

Windows 7 in VMware Player

Hier is onze nieuwe installatie van Windows 7 op volledig scherm met Aero ingeschakeld. Hoewel het niet in onze schermafbeelding verscheen, zal er een korte (ongeveer een derde schermbreedte) en dunne VMware-werkbalk bovenaan het scherm zijn.

Opmerking: het is heel gemakkelijk om te schakelen tussen uw virtuele en werkelijke besturingssysteem... verlaat de modus voor volledig scherm gewoon met de knop Minimaliseren/Maximaliseren in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot uw normale systeem. Er zijn ook sneltoetscombinaties beschikbaar…

Een close-up van het Startmenu & Taakbalkgebied...

Afsluitproces en extra instellingen

Hier is onze virtuele O.S. sprong uit de modus voor volledig scherm. Om de huidige staat van uw besturingssysteem op te slaan wanneer u afsluit, gaat u naar het VM-menu, vervolgens naar Power en selecteert u Suspend.

Opmerking: er is op dit moment geen momentopnamefunctie beschikbaar.

We hebben de afsluitende berichten ingeschakeld in de Voorkeuren, dus het volgende berichtvenster verscheen toen we Suspend selecteerden. Klik op Ja om het afsluitproces te starten...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 29

Hier kunt u het opslagproces in actie zien...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 30

Zodra uw besturingssysteem is afgesloten, keert u terug naar het hoofdvenster. Merk op dat er een kleine schermafbeelding van het bureaublad is, samen met wat basisinformatie over dat specifieke systeem...

Nadat u een vers geïnstalleerd besturingssysteem hebt gesloten. u vindt toegang tot een hele nieuwe set opties voor het systeem in het instellingenvenster.

Er is niet echt veel te veranderen of aan te passen in het eerste gebied buiten het virtuele besturingssysteem. naam en homedirectory. U kunt desgewenst een virtueel toetsenbord inschakelen...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 32

Bepaal of u automatisch naar de modus voor volledig scherm wilt gaan of niet wanneer u uw virtuele systemen opstart.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 33

Stel indien gewenst Mappendeling in...

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 34

Selecteer de updatestijl voor VMware Tools die het beste bij uw behoeften past.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 35

Schakel raamdecoratie en/of het menu Toepassingen in of uit.

installatie-aero-enabled-besturingssystemen-in-vmware-speler foto 36

Bonus

Tijdens onze tests ontdekten we dat we gemakkelijk items zoals links en afbeeldingen heen en weer konden kopiëren en plakken tussen de virtuele en hostsystemen zonder problemen.

Conclusie

VMware Player biedt een erg leuke manier om Aero-goedheid op volledig scherm te installeren en ervan te genieten in een virtueel besturingssysteem.

Links

*Download VMware Player zonder account*

Download VMware Player (versie 3.0.0.197124) – Softpedia

*VMware Player-website vereist een account*

Download VMware Player (versie 3.0.203739) – VMware Player Homepage

Meer verhalen

Verwijder de knop 'Nieuw tabblad' in Firefox

Bent u geïrriteerd door de knop Nieuw tabblad in Firefox en zoekt u een manier om deze te verwijderen? Dat kan nu met de extensie 'Nieuwe tabbladknop verwijderen'.

Back-up van Windows Mail-berichten en -contacten in Vista

Als u Vista gebruikt en Windows Mail gebruikt om uw e-mail te beheren, wilt u misschien een back-up maken voordat u een upgrade naar Windows 7 uitvoert. Vandaag bekijken we hoe u een back-up kunt maken van uw Windows Mail-berichten en -contacten in Vista.

Moe van het wachten op Google Wave? Probeer ShareFlow nu

Terwijl u wacht om de nieuwe samenwerkingsservice van Google te bemachtigen, kunt u vergelijkbare soorten functies in ShareFlow bekijken. Hier zullen we kijken naar de gratis service en wat deze te bieden heeft.

Amarok gebruiken om uw iPod te beheren

Installeer Amarok

Add-onbeheer verplaatsen naar de zijbalk in Firefox

Wilt u uw add-ons liever in de zijbalk beheren in plaats van in een apart venster? Dat kan nu met de Add-ons Sidebar-extensie voor Firefox.

Maak bladwijzers altijd eenvoudig open in nieuwe tabbladen

Heeft u ooit op een bladwijzer geklikt en realiseerde u zich pas te laat dat deze op uw huidige tabblad werd geopend in plaats van op het nieuwe tabblad dat u wilde? Hier zullen we een aantal methoden bekijken om ze in een nieuw venster te laten openen.

Maak een online videoserie - Windows Live Movie Maker gebruiken

In dit artikel gaan we in op het maken, bewerken en opmaken van een video om op YouTube te uploaden. De applicatie die we zullen gebruiken is Windows Live Movie Maker (WLMM), de nieuwe applicatie voor het maken van video's die Windows Movie Maker zal vervangen, die momenteel beschikbaar is in XP en

Open afbeeldingen in nieuwe tabbladen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit een webpagina met veel afbeeldingen bekeken en wilde je een gemakkelijke manier om die afbeeldingen in nieuwe tabbladen te openen om naar te kijken nadat je klaar bent met bladeren op de pagina? Dat kan nu met Afbeelding openen in nieuw tabblad.

Werk aan en verbeter uw foto's met PhotoFiltre

Op zoek naar een goed betrouwbaar fotoprogramma met een mooie set tools erbij? Nu kunt u genieten van het werken aan en verbeteren van uw foto's met PhotoFiltre.

Microsoft Security Essentials is een gratis antivirusprogramma

Microsoft Security Essentials is een gratis hulpprogramma dat realtime bescherming biedt om schadelijke virussen en andere malware van uw pc te identificeren en te verwijderen. Vandaag bekijken we hoe het presteert en welke bescherming het te bieden heeft.