'Inside'-team plaagt zijn volgende project na bedrijfsonrust

-and-039;inside-and-039;-team-plaagt-zijn-volgende-project-volgend-bedrijfs-onrust foto 1

Engadget vacaturebank

Lead Software Engineer bij WAZER

WAZER - Westchester, NY, Verenigde StatenEngadget Backend Developer bij Engadget

Engadget - San Francisco, CA, Verenigde Staten

VP Marketing bij GoFanbase, Inc.

GoFanbase, Inc. - San Diego, CA of Cookeville, TN

Het is een behoorlijke week geweest voor Playdead-fans. Eerst kwam er een verklaring waarom de typisch opgesloten studio achter Limbo en Inside afgelopen juli een van zijn medeoprichters verloor. Vervolgens tweette het team een ​​teaserafbeelding voor het volgende project. Er is absoluut niets bekend over het spel, behalve dat het misschien iets te maken heeft met een komeet en dat de hoofdrolspeler een soort astronaut zou kunnen zijn. Oh, en het gebruikt een ingetogen kleurenpalet en gestileerd visueel motief. Par voor de cursus hier, echt waar.

Het punt is dat, gezien de geschiedenis van de studio, dit het enige zou kunnen zijn dat we een paar jaar van de game zien. Games hebben doorgaans twee tot vier jaar nodig om zich te ontwikkelen, maar Playdead's lijken grotere gaten te hebben, juist omdat de studio gedurende langere tijd in stilte opereert. En zelfs tijdens het lanceringsvenster doet de studio zelden pers. Het Deense team, opgericht in 2006, heeft sindsdien slechts twee games uitgebracht - Limbo in 2010 en Inside in 2016. Met de laatste debuteerde het in 2014 tijdens de E3-keynote van Microsoft en werd er pas weer iets van gehoord tot de Xbox E3-keynote van vorig jaar.

Dat releaseschema in combinatie met IP-eigendom zou een breuk hebben veroorzaakt tussen mede-oprichter en voormalig werknemer Dino Patti en creatief directeur Arnt Jensen, een claim die Patti snel verwierp aan GamesIndustry.biz. 'Maar [Patti] heeft wel bevestigd dat het conflict ertoe heeft geleid dat Jensen een ontslagbrief heeft ingediend, en dat de aard van die brief heeft geleid tot de onverzoenlijke meningsverschillen die hebben geleid tot het vertrek van Patti.'

Geen van beide partijen is verder ingegaan op de zaak. Wat Patti betreft, klinkt het echter niet alsof hij videogames achter zich laat. Hij vertelde GamesIndustry dat hij later dit jaar misschien iets te vertellen heeft over de 'verschillende kansen' die hij aan het verkennen was.

Bovendien heeft hij zelfs de aankondiging van Playdead over zijn volgende project geretweet en heeft hij hetzelfde gedaan voor lofbetuigingen die Inside eind vorig jaar terecht ontving. Het scoorde een paar van de Engadget-gamingploeg, met Associate Editor Nick Summers die het zijn favoriete game uit 2016 noemde.

Over het einde gesproken, Summers zei: 'het verheft de al prachtige puzzelplatformgame tot iets heel bijzonders.' Met de game beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One, zijn er niet veel excuses meer als je hem nog niet hebt gespeeld.

Aanbevolen verhalen

Is Tidal eerlijk over zijn abonneenummers?

Een bericht van de Noorse krant Dagens Næringsliv zegt van niet.

De volgende synth van Teenage Engineering synchroniseert draadloos met Basslet

De stijlvolle OP-Z-synth van Teenage Engineering kan draadloos worden gekoppeld aan de draagbare subwoofer van Basslet.

Facebook gaat samenwerken met nieuwsorganisaties op verhaalpakketten

Maar dit 'Journalism Project' komt er nadat Facebook eind vorig jaar onder vuur kwam te liggen vanwege nepnieuws op het platform.

Intel plaagt ongebonden Project Alloy VR-headsets tegen het einde van het jaar

Intel verwacht tegen het vierde kwartaal Alloy-headsets te 'produceren' via zijn 'top OEM-partners', zei de CEO op CES.