Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Suse Linux heeft een verbazingwekkende reeks grafische beheertools waarmee u vrijwel elke systeembeheertaak kunt uitvoeren zonder dat u een opdrachtregel hoeft te gebruiken. Het enige probleem is dat er zo veel instellingen zijn dat nieuwe gebruikers gemakkelijk kunnen verdwalen.

Om naar deze instelling te gaan, klikt u op die groene Suse-startknop en typt u gebruikersbeheer in het zoekvak en selecteert u de gemarkeerde optie hieronder.auto-login-in-suse-linux-foto inschakelen-of-uitschakelen

(Ik ben een voorstander van het gebruik van de zoekfunctie in plaats van te proberen iets te vinden dat in een menu is begraven. Ik geef ook de voorkeur aan een opdrachtregel, geen verrassing daar.)

Merk op dat als u KDE-stijlmenu's gebruikt, u YaST kunt starten, op Beveiliging en gebruikers kunt klikken en vervolgens op Gebruikersbeheer kunt klikken.

Klik op de vervolgkeuzeknop Expert-opties en selecteer Aanmeldingsinstellingen:

auto-login-in-suse-linux-foto inschakelen-of-uitschakelen

Nu kunt u het selectievakje Automatisch inloggen in- of uitschakelen en de gebruiker kiezen die u automatisch wilt aanmelden.

inschakelen-of-uitschakelen-auto-login-in-suse-linux foto 3

In mijn geval schakelde ik automatisch inloggen uit. Ik geef de voorkeur aan beveiliging en het is niet zo dat ik Linux heel vaak opnieuw moet opstarten.

Update: ik moet er rekening mee houden dat ik Suse 10.2 gebruik met KDE-bureaublad.

Meer verhalen

Zie welke versie van een pakket is geïnstalleerd op Ubuntu

Het pakketbeheersysteem op Ubuntu maakt het uiterst eenvoudig om pakketten te installeren en te verwijderen, maar soms is het belangrijk om erachter te komen welke versie van een bepaald pakket u daadwerkelijk hebt geïnstalleerd.

Ontdek op welke links bezoekers klikken per pagina met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Zie tot welke groepen uw Linux-gebruiker behoort

Als je een linux-systeem gebruikt, is het handig om uit te zoeken tot welke groepen je behoort, zodat je kunt zien of je toegang hebt tot bestanden en mappen. Dit is een van de eenvoudigste commando's die mogelijk zijn. Ik gebruik Ubuntu linux, maar deze opdracht zou op de meeste soorten Linux moeten werken.

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs worden uitgevoerd. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.