Injustice 2, Tekken 7 bepalen de nieuwe normen voor vechtspellen

Vechtspellen zijn al een tijdje gebaseerd op een heel eenvoudig concept: je slaat digitale tegenstanders in het gezicht - of het nu menselijke of CPU-gestuurde rivalen zijn - totdat hun gezondheidsbalken leeg zijn.

Als je een modus voor één speler speelde, was het doel om elke uitdager te verslaan - meestal in 2-uit-3 ronde-gevechten - totdat je een felicitatiescherm bereikte aan het einde van de relatief korte reis van je personage. Als je een multiplayer-modus speelde, vermengde je deze met vrienden en vijanden om op te scheppen en je vaardigheden aan te scherpen tegen menselijke tegenstanders.Of, in het geval van de staf van Geek.com en PCMag, vecht je voor een vage kampioensriem die wordt verdedigd wanneer de maker zich zijn bestaan ​​herinnert en/of wil opscheppen over een goedkope overwinning die anderen al lang vergeten zijn.

Het genre is sterk geëvolueerd in de 25 jaar sinds de Street Fighter II-rage, met uitgevers die de steeds complexere mechanica matchen met robuuste modi die de games nog aantrekkelijker maken voor diegenen die $ 59,99 willen neertellen voor de ervaring. De competitie die is ontstaan ​​in de recente renaissance van vechtgames heeft geleid tot een nieuwe standaard voor vechtgames, een standaard met AAA-productiekwaliteit en de bijbehorende status die wedijvert met de nieuwste Far Cry- of Uncharted-titel in termen van mainstream-mindshare van het publiek.

Reis naar de onderwereld

De NetherRealm Studios met Ed Boon-front lopen ongetwijfeld voorop in deze beweging. NetherRealm Studios, de vervanger van Midway Games en WB Chicago, gaf de Mortal Kombat-reboot uit 2011 een complex verhaal voor één speler waarin je als meerdere personages speelt, maar ook als tag-teamgevechten en een Challenge Tower.

Mortal Kombat was een stevige vechter voor zijn tijd, een die de basis zou leggen voor het vervolg op Mortal Kombat X en DC Comic-gebaseerde Injustice: Gods Among Us, games die op interessante manieren aan de succesvolle formule hebben toegevoegd. Podiumovergangen, omgevingsinteracties, multiplayer-gilden, snelle evenementen en, natuurlijk, geweldige vechtactie leidden tot NetherRealm Studios-titels die bovenaan de verkoopgrafieken van videogames stonden en lovende kritieken kregen van de vechtgamegemeenschap en casual spelers.

De nieuwste in de catalogus van het bedrijf is de onlangs uitgebrachte Injustice 2, een jager met een personage-aanpassend uitrustingssysteem dat de statistieken van je jager verbetert, en een Multiverse-modus die herinnert aan DC Comics' klassieke Crisis on Infinite Earths.

Daarin reis je van planeet naar planeet, ga je uitdagingen aan en verzamel je buit. Multiverse is een echt vlezige aankoop die meer in het RPG-gebied leunt dan welk ander vechtspel dan ook, en ervoor zorgt dat je nog lang blijft spelen - en dat is nog niet eens meegerekend in de seizoenspas van $ 39,99, die negen nieuwe personages, skins, en grafische shaders. Bovendien is Injustice 2 een prachtig, humeurig spel, waarin de belichting en schaduwen dansen op een manier waardoor de vechtersbazen eruitzien alsof ze echt vechten in de prachtig ontworpen omgevingen.

IJzeren vuist sterk

Evenzo is Tekken 7, Bandai Namco's uitstekende 3D-jager, ook lid van deze AAA-vechtgameclub. Het nieuwste deel in het vader-zoondrama van de Mishima-clan - het beste ouder-kindschisma buiten de Metal Gear Solid-serie - biedt de verwachte nieuwe bewegingen en personages, maar ook een nieuwe toernooimodus, oefenmodus en Treasure Battle-modus.

Treasure Battle is een van de opvallende nieuwe spelmodi, omdat je onder tal van spelomstandigheden nieuwe kleding en accessoires voor personages kunt ontgrendelen. In sommige gevechten zien de personages hun normale schade verdubbelen, terwijl andere de snelheid verhogen. De uitrusting biedt geen Injustice 2-achtige stat-boosts, maar het uitrusten van de verschillende lichaamsdelen van je vechters geeft een gelikt niveau van personalisatie dat veel vechters missen. Immers, hoe vaak heeft Ryu of Sol Badguy radicaal verschillende opgravingen gekregen?

Tekken 7 heeft ook de Mishima Saga-verhaalmodus, een verhaal voor één speler dat je op de hoogte brengt van Tekkens krankzinnige achtergrondverhaal, terwijl het bijdraagt ​​aan de erfenis van demonenkinderen en megabedrijven die op hol slaan.

Dat gezegd hebbende, mijn favoriete nieuwe Tekken-functie zijn de slow-motion sequenties die beginnen wanneer de gezondheidsbalken van beide vechters in het rood staan. Het verheft melee-uitwisselingen op korte afstand tot filmische affaires die herinneren aan ouderwetse kungfu-films. Er zijn ook dynamische podia met weer, muziek en niveauveranderingen tijdens het gevecht. En in de Jukebox-modus, exclusief voor PlayStation 4, kun je Tekken 7-deuntjes verwisselen voor een van de tientallen nummers die in eerdere Tekken-games zijn verschenen. Je kunt zelfs afspeellijsten maken! Simpel gezegd, Tekken 7 heeft een belachelijke hoeveelheid liefde te zien.

Het veld

Andere vechtspellen bevatten enkele van deze elementen, maar geen enkele combineert de verschillende onderdelen in geweldige pakketten zoals Injustice 2 en Tekken 7.

De King of Fighters XIV heeft een indrukwekkende selectie van 54 tekens, maar mist veel van de uitrusting van de Big Two. Killer Instinct, dat zijn derde seizoen ingaat, heeft een paar handige trucs, zoals Shadows (AI-versies van je personages die lijken op Forza Horizon's Drivatars waar mensen tegen kunnen vechten als je niet aan het spelen bent) en Shadow Lords ( een teamgebaseerde ervaring voor één speler met enkele roguelike- en RPG-elementen).

Verwant

  • De beste pc-vechtgames van 2017De beste pc-vechtgames van 2017

En we kennen allemaal het onrustige, kale begin van Street Fighter V. Om eerlijk te zijn, Capcom's vechter is met grote sprongen gegroeid, met toevoeging van een Cinematic Story Mode en Environmental Stage KO's, maar het heeft de passies (op een positieve manier) niet zo sterk aangewakkerd als zijn concurrentie.

De strijd voor de toekomst

De vechtspelbalk wordt verhoogd. Het zal moeilijk zijn voor een uitgever om een ​​jager uit te brengen in 2017 (en daarna), en het niet te hebben in vergelijking met Injustice of Tekken 7. Oneerlijk? Kan zijn. Maar dit is een goede zaak.

Op dezelfde manier waarop Street Fighter II zijn rivalen beïnvloedde, zullen Injustice 2 en Tekken 7 zijn concurrenten beïnvloeden. Niet elke uitgever zal het nodige geld besteden om te evenaren of te slagen wat NetherRealm Studios en Bandai Namco hebben gedaan; voor sommigen is het economisch niet haalbaar. Maar de tweelingtitanen zullen makers dwingen na te denken over hoe ze het genre een duwtje in de rug kunnen geven om te voorkomen dat hun titels worden gezien als overblijfselen uit het verleden, ongeacht de strijdbaarheid van de games.

Aanbevolen verhalen

Windows 7 Gebruikstoenames onder Steam-gamers

Windows 10 blijft duidelijk het favoriete besturingssysteem, maar het gebruik ervan nam iets af terwijl het gebruik van Windows 7 toenam.

Amazon Alexa kan nu herinneringen instellen, benoemde timers

De spraakgestuurde virtuele assistent krijgt twee handige functies die u moeten helpen op de hoogte te blijven van alles wat u moet doen.

The Morning After: vrijdag 2 december 2016

The Morning After: The Game Awards, grote installaties op waterstof en hoe AI werkt