Ingebouwde Chrome Ad Blocker komt begin 2018

Vanaf begin volgend jaar blokkeert de Chrome-webbrowser van Google automatisch enkele van de meest irritante en opdringerige internetadvertenties, inclusief advertenties die automatisch audio afspelen of voorkomen dat u een webpagina bekijkt.

Google is lid van de Coalition for Better Ads, die onlangs richtlijnen heeft gepubliceerd om adverteerders te overtuigen om te stoppen met het gebruik van vervelende advertentie-indelingen. Google zal de adblocker van Chrome ontwerpen om advertenties te filteren die niet aan die richtlijnen voldoen, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.'In overleg met de coalitie en andere branchegroepen zijn we van plan om Chrome vanaf begin 2018 te laten stoppen met het weergeven van advertenties (inclusief diegene die eigendom zijn van of worden weergegeven door Google) op websites die niet voldoen aan de Better Ads Standards',' Vice President of Ads van Google & Commerce schreef Sridhar Ramaswamy in een blogpost. Geruchten over de blocker doken vorige maand voor het eerst op.

Verwant

  • 32 verborgen Chrome-functies die uw leven gemakkelijker maken32 Verborgen Chrome-functies die uw leven gemakkelijker maken

Ramaswamy bood niet meer details over hoe de adblocker zou werken of dat gebruikers deze zouden kunnen deactiveren, maar hij liet doorschemeren dat de nieuwe functie vergelijkbaar zal zijn met hoe Chrome momenteel omgaat met andere internetproblemen, zoals het blokkeren van pop-ups in nieuwe tabbladen. Er zijn momenteel vier soorten desktopadvertenties en acht soorten mobiele advertenties die de coalitie onaanvaardbaar acht en die Chrome waarschijnlijk zal blokkeren, variërend van advertenties die meer dan 30 procent van een website beslaan tot grote 'plakkende' advertenties die een deel van de website blijven bedekken. de pagina, zelfs wanneer een gebruiker er doorheen bladert.

Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt dat Google zou overgaan tot het blokkeren van advertenties - hoe vervelend ze ook zijn - vanaf zijn eigen netwerk in zijn eigen webbrowser, heeft het bedrijf geconcludeerd dat dit de beste manier is om de opkomst van blokkers van derden te beteugelen die alle advertenties verwijderen, niet alleen die opdringerig zijn.

'Deze frustrerende ervaringen kunnen ertoe leiden dat sommige mensen alle advertenties blokkeren, wat een zware tol is van de makers van inhoud, journalisten, webontwikkelaars en videografen die afhankelijk zijn van advertenties om hun inhoud te maken', schreef Ramaswamy.

Aanbevolen verhalen

Het 'Wipeout'-vervolg dat je wilde, komt niet van Sony

'Formula Fusion' is de spirituele opvolger van 'Wipeout' van enkele van zijn voormalige makers.

Blue's draadloze Satellite-koptelefoon heeft een ingebouwde versterker voor $ 400

Blue's Satellite draadloze hoofdtelefoons zijn nu verkrijgbaar voor $ 400.

Offline lezen wordt beter in Chrome op Android

Gemakkelijkere en intuïtievere offline leesopties, evenals prestatieverbeteringen, bugfixes en downloadbeheer in de nieuwste versie van Chrome.

Potentieel 'onoverwinnelijke' adblocker kijkt naar inhoud, niet naar code

Zelfs voorheen niet-blokkeerbare Facebook-advertenties werden opgevangen door deze nieuwe op computervisie gebaseerde methode.