Indexeringslocaties toevoegen in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe ingebouwde zoekmachine die volledig in het besturingssysteem is geïntegreerd, maar niet alle mappen worden standaard geïndexeerd. Om een ​​nieuwe te indexeren directory toe te voegen, hoeft u slechts een paar stappen te volgen.

Om naar het indexeringsservicepaneel te gaan, typt u index in het zoekvak van het startmenu en drukt u op enter.

het toevoegen-indexeren-locaties-in-windows-vista foto 1Klik in het venster Indexeringsopties op de knop Wijzigen

het toevoegen-indexeren-locaties-in-windows-vista foto 2

Klik in het volgende scherm op Alle locaties weergeven

het toevoegen-indexeren-locaties-in-windows-vista foto 3

Nu kunnen we er echt achter komen welke mappen we willen indexeren. Plaats gewoon een selectievakje naast de locaties die u wilt indexeren.

het toevoegen-indexeren-locaties-in-windows-vista foto 4

Merk op dat u NIET uw hele computer moet indexeren, omdat dit het indexeren traag maakt. Indexeer alleen locaties waar u daadwerkelijk gegevensbestanden opslaat. Een voorbeeld van een locatie die u niet mag indexeren... programmabestanden. Het is gewoon niet nodig om dat te indexeren.

Meer verhalen

Ontdek welke artikelen het populairst zijn op uw site met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Ontdek welke zoekwoorden bezoekers naar uw site trekken met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Een Windows 10-stijl startmenu krijgen in Windows 8.1

Op 21 januari kondigde Microsoft officieel de nieuwe functies aan die in Windows 10 zouden worden opgenomen. Hoewel je zult moeten wachten op de release om van de meeste nieuwe functies te genieten, kun je vandaag profiteren van het nieuwe Windows 10 Start-menu.

Digitaal rechtenbeheer (DRM)

Digital Rights Management (DRM) is een soort toegangscontroletechniek die wordt gebruikt door houders van auteursrechten, uitgevers en hardwarefabrikanten om het gebruik, de manipulatie en de distributie van digitale inhoud na de eerste verkoop van die inhoud te beperken.

Pandora's nieuwe streaming audio-desktoptoepassing (bèta)

Voor alle fans van Pandora heeft het bedrijf eindelijk een coole desktop-applicatie voor ons gemaakt! Natuurlijk hebben we nog steeds een internetverbinding nodig om Pandora te laten werken. Hier kunnen we het installatieproces bekijken en enkele functies van de applicatie laten zien. Houd er rekening mee dat dit project nog steeds in is

Hoe videobestanden naar MP3 te converteren met VLC

Soms wil je misschien een videobestand converteren naar een mp3 om mee te nemen op een iPod of om gewoon naar de audio te luisteren zonder de video. Vandaag bekijken we hoe u het gratis programma VLC kunt gebruiken om videoformaten naar een mp3 te converteren.

Een QuickNote-functie toevoegen aan Firefox

Wilt u een ingebouwd notitieblok voor uw Firefox-browser? Zie hoe nuttig QuickNote kan zijn voor uw dagelijkse browsen.

Vind de locatie van uw computer met Windows 7 en Geosense

Met GPS-compatibele smartphones kunt u gemakkelijk routebeschrijvingen, het weer en nog veel meer locatiegebaseerde services opvragen, omdat ze automatisch weten waar u zich bevindt. Met Geosense kunt u deze functionaliteit naar elke Windows 7-computer brengen, zelfs als deze geen GPS-chip heeft.

Houd je taken bij met toDoo

Een takenlijst kan handig zijn, maar meestal kunt u geen details voor die taken opnemen of moet u een online account hebben om dit te doen. Als je je takenlijst bij je wilt hebben op je computer of laptop en veel details wilt toevoegen, dan kun je misschien kijken naar toDoo.

Maak je eigen Windows DreamScene met Windows Live Movie Maker

Voor sommige gebruikers is het veranderen van de bureaubladachtergrond van Windows in een persoonlijke foto een van hun eerste taken na een nieuwe installatie. In plaats van een foto te gebruiken, bekijken we vandaag hoe u een persoonlijke video kunt maken met Windows Live Movie Maker en deze vervolgens kunt instellen als Windows DreamScene.