ICYMI: DIY Iron Man

Vandaag in In Case You Missed it: de Britse uitvinder Richard Browning laat ons zijn (langzame, voorzichtige) vluchten door een testgebied zien met zijn 'Daedelus' jetpack-prototype. Daedelus bestaat uit zes door kerosine aangedreven microjets die aan zijn ledematen zijn vastgebonden, wat helemaal niet gevaarlijk klinkt. Hoewel dat misschien een slecht idee klinkt, 'vliegt' het systeem stapvoets en zweeft de drager slechts ongeveer zes tot drie voet boven de grond. Browning is er van zijn kant van overtuigd dat de jets veilig zijn, door te stellen dat hij kleine hoeveelheden kerosine gebruikt en een dodemansknop heeft om de set-up te doden als hij niet wordt ingedrukt. Voorlopig winkelt Browning het apparaat vooral op tentoonstellingen, maar hij hoopt dat het ooit zal worden gebruikt door reddings- of militair personeel.

Ondertussen, aan de andere kant van het raketwetenschapsspectrum, werkt NASA's straalvoortstuwingslaboratorium aan robots die bestand zijn tegen zwerven door bevroren planeten en manen. Hoewel wetenschappers graag Europa, of Titan, of ondergrondse oceanen zouden willen verkennen, bestaat de technologie om robotsystemen voor te bereiden op cryogene temperaturen en ruige terreinen technisch nog niet. JPL ontwikkelt tools die toekomstige robotrovers kunnen gebruiken bij het tunnelen door de bevroren korst van een planeet, met behulp van thermische isolatie en een plutonium-energiebron. De afdeling werkt ook aan een grijper - of opvouwbare arm - om objecten op te pikken tot op 10 meter afstand, en een projectielwerper die objecten tot 50 meter kan schieten. Eigenlijk een t-shirtpistool, maar dan wat chiquer.

Deel zoals altijd alle interessante technische of wetenschappelijke video's die je vindt door de #ICYMI-hashtag op Twitter te gebruiken voor @Dameright.Aanbevolen verhalen

Verlamde man beweegt eerst zijn arm door erover na te denken

Een 'brain gate' overbrugde de hersenen en rechterhand van Bill Kochevar.

Zes doe-het-zelf-gadgets die het leven in ontwikkelingslanden verbeteren

Een daarvan is een printer die een modderhuis kan uitspugen.

Geek Trivia: cryptografische analyse geeft aan dat de man in het ijzeren masker was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!