Hyundai verkiest efficiëntie boven actieradius met zijn nieuwe Ioniq-voertuigen

Hyundai sleept zijn voeten voort. Hybride technologie is al meer dan een decennium onderweg en de Koreaanse automaker haalt nu pas zijn eigen toegewijde Ioniq-merk in (een hybride Sonata is al een tijdje beschikbaar). Maar in plaats van slechts een enkele auto op de markt te brengen en af ​​te wachten wat er gebeurt, besloot het bedrijf drie groene Ioniq-voertuigen te introduceren, een hybride, plug-in hybride en een elektrisch voertuig.

Galerij: Hyundai Ioniq | 37 foto's

hyundai-kiest-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 137

  • hyundai-kiest-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 2
  • hyundai-kiest-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 3
  • hyundai-kiest-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 4
  • hyundai-kies-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 5+33

De automaker heeft misschien de tijd genomen, maar Hyundai zegt dat het de afgelopen 11 jaar onderzoek heeft gedaan naar en groene voertuigen heeft ontwikkeld die binnen zijn merk passen. Het resultaat zijn goedkope auto's die elektrische technologie brengen naar autokopers die goedkoop, betrouwbaar vervoer willen. Deze strategie lijkt zijn vruchten af ​​te werpen. De hybride begint bij $ 22.200, terwijl de puur elektrische auto $ 29.500 kost. Beide zijn vóór federale belastingverminderingen.Maar voordat ik het heb over hoe het is om in deze auto's over het platteland buiten Santa Barbara, Californië te cruisen, is er een voorbehoud: Hyundai heeft besloten zich te concentreren op efficiëntie in plaats van bereik. De autofabrikant heeft de onderkant van het hele passagierscompartiment van de EV niet bekleed met batterijen zoals andere bedrijven. In plaats daarvan zit een klein pakket van 28 kWh onder de achterbank. Het resultaat is dat de elektrische Ioniq slechts een actieradius van 225 kilometer heeft. In een wereld waar de Chevy Bolt met een bereik van 238 mijl bestaat, zal dat zeker sommige kopers afschrikken. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de startprijs van de Bolt $ 37.500 is. De Ioniq EV is $ 8.000 goedkoper.

hyundai-kies-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 6

Als je die daling van het bereik over het hoofd ziet en je bent cool met de toegevoegde buffer op je bankrekening (dat vind je natuurlijk cool), zou je aangenaam verrast kunnen zijn met de Ioniq-lijn.

De drie voertuigen zien er van buiten bijna identiek uit. Maar op de weg is er een verschil tussen de hybride lijn en de elektrische Ioniq. Beide voertuigtypes zijn solide forenzen/kleine gezinsauto's. Toch blinken ze elk op hun eigen manier uit.

Zo heeft de hybride een verrassend indrukwekkende wegligging. Het omhelsde de kronkelende bergwegen van de centrale kust van Californië veel beter dan verwacht. Maar door die bochten met elkaar te verbinden, herinnert de schamele 139 pk van de auto je eraan dat je achter een waardevol merk zit. Zelfs in de sportmodus is de acceleratie van de hybride lachwekkend. Het beste is dat als je vanuit stilstand op het gas drukt, er allerlei motorgeluiden ontstaan. Maar de snelheidsmeter is er om je te laten weten dat het veel racket is voor heel weinig uitbetaling.

hyundai-kiest-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 7

Meestal is dit niet erg. Maar ik moest wel aanpassen hoe ik de snelweg opreed en het inhalen van andere voertuigen tijdens bergopwaartse beklimmingen was een strijd voor de auto. Meestal wachtte ik gewoon tot de weg effen werd.

Ondertussen voelde de elektrische Ioniq iets sneller aan dan de hybride, ook al heeft hij maar 118 pk. EV-motoren zullen dat doen. Maar bij het navigeren door bochten had de auto meer last van onderstuur dan de hybride Ioniq die ik eerder op de dag had gereden. Het was een verrassing gezien het feit dat de auto's er bijna hetzelfde uitzien.

Maar ik zou waarschijnlijk niet overrompeld zijn door een paar piepende voorbanden, als de elektrische Ioniq hetzelfde aanvoelde als de hybride. Zodra ik in de auto zat, voelde het gewoon meer verfijnd. De middenconsole en shifter zijn anders dan de hybride. Het accelereren ging ook soepeler. En voor bestuurders die elk beetje energie uit hun rijervaring proberen te halen, heeft het stuur peddels om de hoeveelheid regeneratief remmen te verfijnen. Hyundai rukte niet alleen de verbrandingsmotor uit de auto en noemde het een EV. Het ging verder en creëerde een algehele betere ervaring voor die extra kosten.

hyundai-kiest-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 8

Maar welke Ioniq u ook kiest, het is moeilijk om de waarde die Hyundai hier biedt te negeren. Beide auto's zijn standaard uitgerust met een 7-inch touchscreen-display, Carplay en Android Auto-ready infotainmentsysteem, keyless entry, Hyundai's Bluelink-app, dubbele automatische temperatuurregeling en mijn favoriete functie in de auto, de Driver Only-klimaatregeling. Indien ingeschakeld, kan alleen de persoon achter het stuur genieten van de airconditioning of verwarming. Het idee daar is om de belasting van het voertuig te helpen verminderen en de efficiëntie van de auto te verhogen wanneer u alleen rijdt.

Het is een kleinigheid, maar het maakt deel uit van het efficiëntiethema van Hyundai. De Ioniq EV haalt een indrukwekkende 136 MPGe uit een batterij van 28 kWh. Ter vergelijking: de Bolt haalt 119 MPGe. Dus met de Ioniq EV kom je niet zo ver, maar het kost je minder per kilometer.

hyundai-kiest-voor-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 9

Er is nog een laatste manier waarop Hyundai klanten geld kan besparen. Het heeft een driejarig abonnement aangekondigd voor de elektrische Ioniq, inclusief onbeperkt aantal kilometers, gratis gepland onderhoud en vergoeding van kosten. Helaas heeft de automaker nog niet bekend gemaakt wat dit gaat kosten. Maar we zouden moeten weten wanneer de EV in april in de showrooms van Californië arriveert. Als u niet in de Golden State woont, maar toch de EV wilt, kunt u deze net als elke andere auto bij uw plaatselijke dealer bestellen. Verwacht alleen niet dat je hem bij de plaatselijke dealer tegenkomt.

De hybride is ondertussen beschikbaar en de plug-in hybride komt in het vierde kwartaal van 2017. Alle drie de auto's betreden een steeds drukker wordende markt. Maar Hyundai gaat voor de instapmarkt en het kan in ieder geval een deel van het Toyota Prius-aandeel opeten.

hyundai-kiest-efficiëntie-over-bereik-met-haar-nieuwe-ioniq-voertuigen foto 10

Het heeft misschien even geduurd voordat Hyundai op de markt voor groene auto's kwam. Maar het heeft ervoor gezorgd dat de voertuigen die het laat vallen in lijn zijn met de rest van zijn merk. Voor iedereen die op zoek is naar een goedkope hybride of EV, zou de Ioniqs op je korte lijst met auto's moeten staan ​​om uit te checken.

Aanbevolen verhalen

Gamestudio 'Apocalypse Now' probeert zelf $ 5,9 miljoen op te halen

Kickstarter werkt niet voor de ambitieuze aanpassing van de cultfilm.

Hoe 2D-barcodescanners de bedrijfsefficiëntie naar een hoger niveau tillen

Traditionele verticaal opgestelde streepjescodes worden snel vervangen door zwart-witte vierkante 2D QR-codes en dat ook om alle goede redenen. In simpele woorden...

Lucid Motors onthult zijn luxe EV . van 400 mijl

De EV-wereld heeft een nieuwe langeafstandskampioen.

Week in Geek: USDA kiest Microsoft voor Cloud Services Edition

Deze week hebben we geleerd hoe je geeky LED-vakantieverlichting kunt maken met oude flessen, dieper graven in Windows Defrag via de opdrachtprompt, de functie voor slepen en neerzetten van Google Chrome gebruiken om bestanden gemakkelijker te uploaden, geweldige cadeau-aanbevelingen vinden door de How-To Geek-vakantie te bekijken cadeaugids, en veel plezier met het toevoegen