Hulu Live TV heeft het potentieel voor grootsheid, maar het is moeilijk te verkopen

hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 1 Devindra Hardawar / Engadget

Van alle streaming live tv-services die de afgelopen jaren zijn gelanceerd, is Hulu's het meest logisch. Het is tenslotte het bedrijf dat erin is geslaagd een succesvol bedrijf te maken met het streamen van tv en films, ondanks tal van tegenstanders. Live TV is gewoon de volgende logische stap. En in tegenstelling tot Sling TV, PlayStation Vue en DirecTV Now, wordt de live-service van Hulu ondersteund door de aanzienlijke on-demand bibliotheek, die ook veelgeprezen originele shows zoals The Handmaid's Tale bevat. Maar hoewel het allemaal geweldig klinkt op papier, heeft Hulu nog veel problemen om uit te werken voordat de live tv-service klaar is voor de gemiddelde bankaardappel.

Galerij: Hulu Live TV | 7 foto's

hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 27



  • hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 3
  • hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 4
  • hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 5
  • hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 6+3

Vanaf $ 40 per maand levert Hulu's live-aanbod meer dan 50 kanalen, 50 uur 'cloud DVR'-opname en een advertentievrije kijkervaring voor de bestaande inhoud (die normaal $ 12 per maand kost). Dat is een grote stap hoger dan het instapmodel van Sling TV, dat $ 20 per maand kost met 30 kanalen. Hulu's prijsstelling is logisch als je kijkt naar het aantal kanalen dat het biedt, samen met de rijkdom van zijn huidige bibliotheek. Het is duidelijk dat het bedrijf niet het goedkoopste aanbod op de markt wil zijn. In plaats daarvan levert het een overtuigende waarde op voor veeleisende types - althans, dat lijkt de toon te zijn.

Het zou me niet verbazen als Hulu uiteindelijk overstapt naar een goedkoper abonnement, vooral als je kijkt naar de kosten van add-ons zoals 200 uur cloud DVR ($ 15 per maand) of onbeperkt schermweergave (ook $ 15 per maand). Je kunt die add-ons ook samen bundelen voor $ 20 per maand. Als je eenmaal nieuwe functies begint toe te voegen (Showtime kost nog eens $ 9 per maand), duurt het niet lang voordat Hulu's tv-service op je kabelrekening begint te lijken: complex en duur.

hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 7

Het eerste dat opvalt wanneer je de live tv-service van Hulu gaat verkennen, is dat er geen zendergids is. Voor mij, iemand die jarenlang gewend is geraakt aan gidsen op kabel- en satelliet-tv, was deze omissie ongelooflijk desoriënterend. In plaats daarvan vraagt ​​Hulu je naar je favoriete kanalen en tv-programma's wanneer je je voor het eerst aanmeldt, die worden weergegeven in de secties 'Mijn kanalen' en 'Opstelling' van het hoofdmenu. Het doel van het bedrijf was duidelijk om de live tv-programmering te integreren in dezelfde interface als de on-demand bibliotheek. Dat is zeker nobel, maar het resultaat is aanvankelijk verwarrend. Om eerlijk te zijn, hebben alle tv-concurrenten van Hulu hun eigen interfaceproblemen. Ze proberen allemaal de klassieke kanaalgids na te bootsen, maar ze zijn allemaal een beetje moeilijk te navigeren en voelen langzamer aan dan ik zou willen.

Als je Hulu in het verleden hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de interface ook is vernieuwd. Gedeeltelijk is dat om ruimte te maken voor de nieuwe tv-secties, maar het lijdt geen twijfel dat de service ook van boven naar beneden een spitglans nodig had. De nieuwe gebruikersinterface ziet er misschien ook een beetje bekend uit voor iedereen die de Zune-spelers van Microsoft heeft gebruikt. Er is dezelfde nadruk op gedurfde typografie en afbeeldingen, en de hele interface is opgedeeld in een reeks kolommen. Je kunt Hulu's nieuwe hoofd van ervaring, Ben Smith, waarschijnlijk bedanken voor deze explosie uit het verleden. Hij kwam bij het bedrijf van Microsoft, waar hij de leiding had over het tv- en video-ontwerp voor de Xbox One, dat veel ontwerpelementen uit de oude Zune-gebruikersinterface haalt.

Hoewel de nieuwe look van Hulu een opvallende eerste indruk maakt, is er een extreme leercurve als je hem op de Apple TV gebruikt. Dat geldt vooral als je gewend bent aan het oude ontwerp van Hulu. (De nieuwe interface en live tv-service zijn momenteel alleen beschikbaar op de Apple TV, Xbox One, Chromecast en de iOS- en Android-apps van het bedrijf.) De eerste kolom in de interface, 'Line-up' genaamd, is gewijd aan inhoud die u volgt , terwijl je met 'Keep Watching' verder kunt gaan waar je was gebleven in eerdere shows en films. In het gedeelte 'Mijn kanalen' kun je zien wat er op je favoriete netwerken wordt afgespeeld. Als je wilt zien wat er op die kanalen komt, of als je wilt zien wat ze beschikbaar hebben voor on-demand content, moet je de selectieknop op de afstandsbediening van de Apple TV ingedrukt houden. Dat gebaar voelt vreemd aan op de Apple TV en het duurt even voordat je eraan gewend bent.

hulu-live-tv-heeft-het-potentieel-voor-grootsheid-maar-het-en-039;s-a-moeilijk-verkopen foto 8

Nog een ontwerpfout? Als je iets wilt bekijken dat niet in de kolom Mijn kanalen staat, moet je naar het hoofdmenu van Hulu gaan en kiezen voor Door tv-netwerken bladeren. Vervolgens moet je door een lange lijst met netwerken scrollen totdat je vindt wat je zoekt. Je zou gewoon een ander netwerk kunnen toevoegen aan je Mijn kanalen-selectie, maar het is nog steeds een pijnlijk proces. Hoe graag ik ook meer personalisatie en gedurfder UI-ontwerp zou zien, dit is een geval waarin een eenvoudige programmeergids voor iedereen gemakkelijker te begrijpen zou zijn. De nieuwe interface van Hulu is veel gemakkelijker om mee om te gaan op telefoons en tablets, waar vegen en scrollen door kolommen intuïtiever is. Ik veronderstel dat dat logisch is, aangezien de kernontwerpfilosofie van de Zune-interface ook gericht was op mobiele apparaten.

Als het gaat om daadwerkelijk live tv kijken, werkt de service van Hulu net zo goed als de concurrentie. Afstemmen op een uitzending duurt meestal ongeveer twee tot drie seconden en de beeldkwaliteit is doorgaans solide. Er is niet veel pixelvorming en afbeeldingen zijn over het algemeen scherp. Veeleisende kijkers zouden het niet verwarren met een solide HD-feed van een satelliet- of kabelbron, maar het komt overeen met wat we hebben gezien van Sling TV en andere services. Je geeft eigenlijk een beetje kwaliteit op voor het gemak van het streamen van tv op een groot aantal verschillende apparaten. Hulu's cloud DVR-service is handig voor het opnemen van nieuwere tv-afleveringen en films, maar is beperkt tot 50 uur met het basisplan. Als je 200 uur wilt, moet je $ 15 of $ 20 betalen voor een van de add-ons.

Hulu's eerste reeks kanalen omvat tv-verslaafde favorieten zoals HGTV en SyFy, en verrassend genoeg bevat het ook alle vier de grote omroepnetwerken, waaronder CBS. Maar er zijn nog steeds enkele enorme programmeerlacunes die vroege abonnees op afstand zullen houden. Zo zijn er geen Viacom-zenders, dus MTV, Nickelodeon en Comedy Central buiten beschouwing gelaten. En, misschien wel het meest vernietigende, er is geen AMC. Dat betekent dat je The Walking Dead, de populairste show in Amerika, niet kunt zien op de tv-service van Hulu. Die weglatingen zijn vooral verrassend omdat ze allemaal worden ondersteund door Sling TV, PlayStation Vue en DirecTV Now. Er is een kans dat Hulu deze kanalen uiteindelijk kan toevoegen, maar wie weet hoe lang dat duurt.

Er is veel leuks aan de tv-service van Hulu, maar het is moeilijk aan te bevelen aan enthousiaste tv-kijkers. Je krijgt waarschijnlijk een betere deal van Sling of een van de andere concurrenten, en je hebt toegang tot nog meer kanalen. Het grote verkoopargument van Hulu is de integratie van live-tv met alle streaming-inhoud waar het bekend om staat, maar afgezien van The Handmaid's Tale, is er niet veel dat een geheel nieuw abonnement voor veel kijkers zou rechtvaardigen. Zodra Hulu echter zijn programmeergaten opvult, heeft hij de kans om de meest boeiende live-tv-service op de markt te creëren. Maar breng alsjeblieft de zendergids terug.

Aanbevolen verhalen

Amazon introduceert livemuziekevenementen voor Prime-abonnees

Amazon Prime-abonnees krijgen nog een extra stimulans om zich aan te melden voor de service: live-evenementen, grote artiesten, intieme locaties.

Sinclair koopt Tribune Media om een ​​groter tv-imperium te creëren

Sinclairs overname van Tribune Media zou zowel het medialandschap als het technologielandschap moeten veranderen.

Apple heeft wat zelfrijdende auto's in te halen

Recente tekenen suggereren dat het bedrijf achterloopt in de race voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Epic Games toont het potentieel van hoogwaardige augmented reality

'Project Raven' combineert realtime visuele effecten met live action shots.

17 Hulu-tips voor het streamen van tv-fans

Heb je een apparaat dat tv-programma's streamt op Hulu? Hier leest u hoe u er het beste van kunt maken.