Help het Blue Screen of Death oplossen met BlueScreenView

Voor Windows-gebruikers is het waarschijnlijk maar al te bekend om het Blue Screen of Death te zien, vooral in XP. Vandaag bekijken we BlueScreenView, een gratis hulpprogramma om de gegevens in de minidumpbestanden weer te geven en te interpreteren nadat de BSOD is opgetreden.

Blauwe scherm van dood

De BSOD is eigenlijk een beschermingsmechanisme dat de systeemfuncties afsluit voordat verdere schade kan optreden. Vaak wordt de BSOD veroorzaakt door een probleem met een hardwarestuurprogramma en kan een herstart dit oplossen. Helaas is dat niet altijd het geval en is aanvullende probleemoplossing nodig. Het probleem is dat de computer opnieuw opstart voordat u de foutmelding kunt opschrijven en kunt achterhalen wat er mis is.help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 1

BlueScreenView

BlueScreenView is een handig hulpprogramma dat het BSOD-dumpbestand in een gemakkelijk te lezen rapport weergeeft, zodat u kunt zien wat de oorzaak is. Wanneer u BlueScreenView start, zoekt het naar minidump-bestanden (meestal C:Windowsminidump) die door de crash zijn gemaakt en geeft de informatie weer. De dumpbestanden worden weergegeven in het bovenste deelvenster en in het onderste deelvenster worden de betrokken stuurprogramma's gemarkeerd die de crash hebben veroorzaakt.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 2

Dubbelklik op de stuurprogramma's om een ​​gemakkelijk leesbare tabel weer te geven met de verschillende eigenschappen van de fout.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 3

Als u niet veel rommel wilt, kunt u gewoon de betrokken stuurprogrammabestanden laten zien.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 4

Klik met de rechtermuisknop op een van de dumpbestanden en stuur ze naar een HTML-rapport, wat handig is als u de informatie naar een technicus moet sturen. De mogelijkheid om de rapporten op te slaan is ook goed voor het identificeren van terugkerende problemen.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 5

Een andere leuke functie is dat u de originele BSOD-fout kunt laten weergeven.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 6

U kunt ook de instellingen aanpassen voor wat u zichtbaar wilt maken.

help-problemen oplossen-het-blauwe-scherm-van-de-dood-met-blauwschermbekijk foto 7

Het is beschikbaar in verschillende talen en werkt met XP, Vista en Windows 7. Met BlueScreenView geïnstalleerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over het verwoed proberen om de foutmelding op te schrijven.

Download BlueScreenView (downloadlink onderaan de pagina)

Voor meer hulp bij de BSOD, bekijk het artikel van The Geek: Help het Blue Screen of Death oplossen door automatisch opnieuw opstarten te voorkomen

Meer verhalen

Een virtuele harde schijf maken in Windows 7

Heb je ooit gewenst dat je een extra harde schijf had om bestanden op te slaan, te delen of opzij te zetten als een versleutelde kluis? Een van de nieuwe functies in Windows 7 is de mogelijkheid om virtuele harde schijven te maken en we laten u zien hoe.

Combineer Wolfram Alpha & Google-zoekresultaten in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om al die Wolfram Alpha- en Google-goedheid te combineren wanneer je naar iets zoekt? Dat kan nu met de Wolfram Alpha Google-extensie voor Firefox.

Voer apps uit in Sandboxie om uw systeem schoon en veilig te houden

Maakt u zich zorgen over het uitvoeren van een toepassing op uw computer, omdat u niet zeker weet welke invloed dit heeft? Vandaag bekijken we Sandboxie, waarmee u uw browser, e-mail of andere apps in een veilige sandbox-omgeving kunt uitvoeren zonder wijzigingen aan te brengen in uw Windows-systeem.

Eenvoudige tips: Windows 7 Volume Mixer maakt snelle toegang tot geluidsinstellingen mogelijk

Windows 7 doet meer dan alleen grote, glimmende nieuwe functies - het heeft ook heel veel kleine kleine aanpassingen die gewoon een heel leuk tintje geven aan de algehele bruikbaarheid van het besturingssysteem. Laten we eens kijken naar een van die aanpassingen in de volumemixer.

Comprimeer uw menuwerkbalk tot een enkele knop in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om de gebruikersinterface in Firefox te verkleinen om wat kostbaar schermvastgoed terug te krijgen? Dat kan nu met de Compact Menu 2-extensie.

AbiWord is een gratis tekstverwerker voor Windows, Linux en Mac

Soms heb je een tekstverwerkingsprogramma nodig, maar niet een hele kantoorsuite. Vandaag bekijken we AbiWord, een gratis tekstverwerker voor alle drie de belangrijkste OS-platforms.

Hoe u uw Facebook-account kunt vergrendelen

Facebook stelt je zeker in staat om gemakkelijk met anderen te communiceren, maar als je niet oppast, kan bepaalde informatie die je privé wilt houden, worden blootgesteld. Hier bekijken we hoe u uw profiel kunt vergrendelen en hoe u andere ergernissen kunt voorkomen.

Stomme geektrucs: Windows 7 Easter Egg toont de XP Alt-Tab-prompt

Dit is een van die volledig zinloze trucs die geen enkele nuttige toepassing heeft, maar het is nog steeds leuk om erachter te komen hoe het moet. Het blijkt dat er een bug in Windows 7 zit die onder bepaalde voorwaarden de oude Alt-Tab-switcher in XP-stijl start.

Toegang tot tabbladgeschiedenis vanuit de tabbladbalk in Firefox

Heeft u uw menuwerkbalk verborgen (of uitgeschakeld), maar wilt u een snelle manier om toegang te krijgen tot de geschiedenis van uw tabbladen? Dat kan nu met de Tab Session History-extensie voor Firefox.

De 20 beste Windows-tweaks die nog steeds werken in Windows 7

Windows 7 wordt deze week uitgebracht en het is een enorme upgrade van eerdere versies van Windows. De grote vraag voor ons nerds is echter: zullen al mijn favoriete tweaks nog steeds werken?