Huawei overweegt zendmasten die drones draadloos opladen

huawei-beschouwt-cel-torens-die-draadloos-drones-opladen foto 1

Het grote nieuws van Huawei op MWC was natuurlijk de P10-handset en een nieuw horloge. Het bedrijf heeft echter zijn vingers in andere taarten, en een daarvan is het drone-spel. Ver weg van de beurshallen waar alle smartphones te zien zijn, is een gebied genaamd 'Innovation City' (het is meer een gehucht, maar we gaan erin mee). Hier demonstreert Huawei een aantal eigenzinnige ideeën, waaronder een groots plan om de korte batterijduur van drones op te lossen - en het is even merkwaardig als slim. Mocht je je zorgen maken, dat is een schaalmodel van een zendmast erboven. Het plan is niet om megadrones te hebben.

Het concept maakt deel uit van Huawei's X Labs-project (in samenwerking met China Mobile). Het team erachter identificeerde wat volgens hem de twee belangrijkste problemen zijn als het gaat om het gebruik van drones voor celinspectie: de levensduur van de batterij en GPS-interferentie van gebouwen. Een woordvoerder suggereerde dat het GPS-probleem ook vaak een belangrijke bijdrage levert aan het probleem met de levensduur van de batterij. De voorgestelde oplossing is om zendmasten de GPS-gegevens te laten versterken, deze door te geven aan de drone en tegelijkertijd draadloos opladen mogelijk te maken.In de toekomst hoopt het bedrijf dat draadloos opladen zo goed zal zijn dat de drone helemaal niet hoeft te landen, maar dat lijkt een paar jaar te duren, vooral omdat we een telefoon nauwelijks meer dan een paar voet door de kamer kunnen opladen direct. Maar als de technologie zich snel genoeg ontwikkelt, kan dit nuttige implicaties hebben die verder gaan dan alleen de inspectie van zendmasten.

China Mobile (Huawei's partner in dit project) heeft al echte plannen voor zijn netwerk waarbij drones betrokken zijn. Afgelopen zomer schetste het een samenwerking met Ericsson om 5G-compatibele quadcopters te laten fungeren als relaispunten tussen twee zendmasten om overdrachtsproblemen te helpen verlichten. Met een typische vliegtijd voor de meeste drones van ongeveer 30 minuten, is dit op zijn best een tijdelijke oplossing - een die een impuls kan geven om dit stroomprobleem voorgoed te verhelpen.

Klik hier voor het laatste nieuws van MWC 2017.

Aanbevolen verhalen

Hands-on met de Huawei P10 en P10 Plus

De Huawei P10 en P10 Plus beschikken over krachtige hardware en veelbelovende Leica cameramogelijkheden.

Een vervolgkeuzelijst toevoegen aan een cel in Excel

vervolgkeuzelijsten zijn zeer nuttige hulpmiddelen voor gegevensinvoer die we bijna overal zien, en u kunt aangepaste vervolgkeuzelijsten toevoegen aan uw eigen Excel-werkbladen. Het is eenvoudig en we laten u zien hoe.

De volgende synth van Teenage Engineering synchroniseert draadloos met Basslet

De stijlvolle OP-Z-synth van Teenage Engineering kan draadloos worden gekoppeld aan de draagbare subwoofer van Basslet.

Twitter overweegt functie voor het bewerken van tweets

De veelgevraagde functie is mogelijk onderweg.

Geek Trivia: de primaire functie van watertorens is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!