Huawei's eerste laptop is alleen al een MacBook-kloon

Op de hielen van Microsoft die de Surface Laptop aankondigde, is Huawei klaar om zijn eerste echte Windows 10-notebook te onthullen. Hij heet de MateBook X en doet je misschien denken aan de 12-inch MacBook van Apple. De gelijkenis is zelfs zo opvallend dat ik de twee nauwelijks uit elkaar kon houden zonder naar hun logo's te kijken. Hoewel het erg lijkt op de piepkleine laptop van Apple, heeft de MateBook eigenlijk een paar belangrijke (en nuttige) verschillen.

Galerij: Huawei MateBook X hands-on | 8 foto's

huaweis-eerste-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 18

  • huaweis-eerste-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 2
  • huaweis-eerste-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 3
  • huaweis-first-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 4
  • huaweis-eerste-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 5+4

Allereerst heeft het een vingerafdruksensor geïntegreerd in de aan / uit-knop die het niet alleen gemakkelijker maakt om in te loggen op je profiel, maar ook handiger is als meer dan één persoon een frequente gebruiker van je laptop is. Het enige dat iemand hoeft te doen, is inloggen met zijn vinger en de laptop laadt zijn profiel op.Het vlindertoetsenbord van Apple was controversieel vanwege de in principe reisvrije installatie, en hoewel ik tevreden ben met de typervaring op mijn MacBook, ben ik blij dat Huawei erin is geslaagd om hier toetsen te leveren met een veerweg van 1,2 mm. Het is een meer traditioneel en vertrouwd systeem dat typen comfortabeler maakt. Ik hou ook van de royale chiclet-toetsen, en de enige knoppen die ondermaats lijken, zijn de pijlen omhoog en omlaag. Het toetsenbord is ook spatwaterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je er een beetje water op morst terwijl je aan het werk bent.

huaweis-eerste-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 6

Huawei rustte de MateBook X uit met een zevende generatie Intel Core i7-chip, 8GB RAM en een 512GB SSD, die snelheidsprestaties moet beloven. Ik heb de laptop tot nu toe alleen gebruikt voor lichte multitasking, maar over het algemeen houdt hij gelijke tred met mijn eisen.

De batterij van de MateBook X zou ook lang meegaan, aangezien het bedrijf schat tot 10 uur 1080p videoweergave op een enkele lading. Over video gesproken, je zult echt genieten van de multimedia-ervaring, niet alleen vanwege het levendige 13-inch 2K-scherm van de MateBook, maar ook dankzij het Dolby Atmos-verbeterde surround sound-systeem. Helaas was het scherm tijdens onze preview zwak in fel zonlicht, maar de audio was inderdaad meeslepend en luid.

huaweis-first-laptop-is-een-macbook-kloon-in-looks-alone foto 7

Net als de MacBook hanteert de laptop van Huawei een minimale benadering van poorten, wat veel mensen zou kunnen afschrikken. Je krijgt maar twee USB C-slots - waarvan er één stroom levert aan het apparaat, terwijl je de andere overhoudt voor externe verbindingen. Om het mogelijke ongemak hier te verminderen, voegt Huawei een dock toe met elke MateBook X die opties biedt voor HDMI, USB A, USB C en VGA. Helaas is er geen microSD-kaartlezer.

Hoewel de MateBook X in feite zijn ontwerp van de MacBook heeft gestolen, waardeer ik hoe dan ook zijn magere profiel en lichte gewicht. Ik graaf ook de glanzende chromen randen en de roze en blauwe kleuropties die beschikbaar zijn. Bovendien is Huawei consequent op het punt geweest met zijn productesthetiek sinds de originele MateBook 2-in-1 van vorig jaar, die een even hoogwaardige constructie en stijlvolle uitstraling heeft. De MateBook X ziet er misschien ongelooflijk bekend uit, maar ik zal geen punten van het bedrijf dokken voor het maken van iets dat zo elegant aanvoelt.

Galerij: Huawei Matebook X persafbeeldingen | 26 foto's

26

  • +22

We weten nog niet hoeveel de MateBook X gaat kosten, maar we weten wel dat hij deze zomer in de VS zal worden verkocht. Een grotere, krachtigere versie genaamd de MateBook D zal ook beschikbaar zijn, evenals de MateBook E - een bijgewerkte versie van de 2-in-1 van het bedrijf. Huawei's eerste poging tot een laptop wordt geleverd met slechts een of twee unieke functies, maar op het eerste gezicht lijkt het erop dat de MateBook X de basis heeft. Of het als werkpaard ook goed zal presteren, valt echter nog te bezien.

Aanbevolen verhalen

Rapport: de eerste originele shows van Facebook zijn opnieuw uitgesteld

Je zult waarschijnlijk tot de late zomer moeten wachten om het werk van Facebook te zien.

Apple zou volgende maand een hele reeks MacBook-updates aankondigen

Naar verluidt update Apple al zijn MacBooks op WWDC in juni.

Upgrade de Surface Laptop gratis naar Windows 10 Pro

Microsoft's Surface Laptop heeft een studentgerichte versie van Windows 10, maar je kunt tot 31 december gratis upgraden naar Windows 10 Pro.

HP's nieuwe 2-in-1 is een Surface Pro-kloon voor bedrijven

HP's 2-in-1 afneembare tablet is voorzien van 7e generatie Intel Core Y-serie chips en nieuwe accessoires.