HTG beoordeelt de toegift: acht pond internetradio-goedheid en fantastisch geluid

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 1

Als het gaat om radio's met internettoegang, is er veel nodig om op te vallen. Vandaag bekijken we de Grace Digital Encore, een stevige kleine Wi-Fi-radio met enorm geluid, doodeenvoudige installatie en zelfs smartphone-ondersteuning. Lees verder terwijl we een rondleiding volgen en het uitproberen.

Wat is de toegift?

De Encore (volledige productnaam: Grace Encore Wi-Fi Music Player, model#: GDI-IRC7500) is een tabletop internet-enabled streaming radio die bedoeld is om zowel als een stand-alone unit te worden gebruikt of om te worden aangesloten op een groter stereosysteem met een Adviesprijs van $ 199, maar wordt meestal verkocht voor $ 170. De Encore kan verbinding maken met vrijwel elke streamingbron of lokale bestandsindeling die u erop kunt gebruiken (het ondersteunt HTTP/S-, RTSP-, WSMP- en Shoutcast-streamingprotocollen evenals lokale en netwerk-opgeslagen bestanden in AIFF, AIFC, WAV , CAF, NeXT, ADTS, MP3-, AAC- en WMA-indelingen), wat, vertaald uit acroniem-jargon, betekent dat het moeilijk zou zijn om een ​​streaming radiostation/online audiobron of bestand op uw computer te vinden dat u niet kunt afspelen via de radio. Daarnaast heeft de radio een index van 50.000 radiostations (met de mogelijkheid om uw eigen radiostations toe te voegen), Pandora, iHeartRadio, Live365 en SiriusXM Radio (een abonnement op de satellietradioservice is vereist). Lokaal afspelen is mogelijk via de USB-poort aan de achterkant of door verbinding te maken met een UPnP-server op uw thuisnetwerk.De fysieke radio is behoorlijk stevig met afmetingen van iets meer dan 12 inch breed, 9 inch diep en 10 inch lang en weegt 8,5 pond. Hoewel we geen schroevendraaier naar het apparaat hebben gebracht om de ingewanden te inspecteren, zijn we ervan overtuigd dat het grootste deel van dat gewicht te danken is aan de grote 12w klasse D-versterker en de bijbehorende stereotweeters aan de voorkant van het apparaat en de grote woofer verborgen onder het toestel. In een tijd waarin apparaten steeds kleiner en lichter worden, is het fijn om het gewicht van de Encore te voelen: het is een aangenaam gewicht en je hoeft je zeker geen zorgen te maken dat het over het oppervlak glijdt waarop je het plaatst.

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 2

Het apparaat heeft een 3,5-inch scherm dat, hoewel moeilijk om goed te fotograferen, vrij helder en scherp was als je het met het oog zag; het is geen retina-display, maar het hoeft niet te zijn voor de taak die het uitvoert. Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich een standaard 32 ohm hoofdtelefoonaansluiting (wat betekent dat u elke oude hoofdtelefoon kunt aansluiten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het gebruik van een hoofdtelefoonversterker). Rechts van het scherm bevindt zich een kleine poort voor de IR-ontvanger die de fysieke afstandsbediening gebruikt. De bovenkant van het apparaat heeft een interface met knoppen en knoppen die we verrassend prettig vonden om te gebruiken.

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 3

De draaiknoppen dienen zowel voor eenvoudige aanpassingen (zoals het wijzigen van het volume met de kleinere knop en het station met de grotere knop) als voor een preciezere interactie met het apparaat via het schermtoetsenbord. De knoppen zijn heerlijk tastbaar: ze hebben allemaal een stevige reisafstand met een scherpe klik om aan te geven dat de knop is ingeschakeld. We realiseerden ons niet hoeveel we apparaten misten met tactiele knoppen (in plaats van gladde membraanachtige knoppen) totdat we met dit apparaat begonnen te spelen. Naast de basisknoppen zoals de aan / uit-knop, home / back-knoppen en de verwachte knoppen voor overslaan, pauzeren en afspelen, is er ook een snooze-balk (hoewel een beetje groot voor een klein nachtkastje, heeft de Encore een ingebouwd alarm functie), een reeks vooraf ingestelde knoppen (die u kunt gebruiken voor radiostations, Pandora en dergelijke, en podcasts), en een extra set blauwe pictogrammen boven bestaande toetsen. Deze blauwe pictogrammen geven aan dat de knopfunctionaliteit alleen voor Pandora is ingeschakeld wanneer de Encore is afgestemd op een Pandora-radiostation. (De knoppen afspelen/pauzeren en overslaan behouden hun functies, de knoppen stoppen en terug worden de knoppen voor duim omhoog/omlaag, zodat je nummers kunt beoordelen met een druk op de knop).

Dezelfde knopstructuur wordt min of meer gerepliceerd op de meegeleverde afstandsbediening (zonder de wijzerplaten en met Pandora die zijn eigen rij aangepaste knoppen krijgt). Naast de fysieke afstandsbediening kan het apparaat ook worden bediend met een smartphone met behulp van de gratis Android/iOS-afstandsbedienings-apps (die we later in de recensie zullen bespreken).

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 4

De achterkant van het apparaat is voorzien van een fysieke aan / uit-schakelaar, de power-in-poort voor de 12v-transformator, een USB-poort die zowel kan worden gebruikt voor het aansluiten van een flashdrive als een MP3-speler om lokale muziekweergave mogelijk te maken (de USB-poort ondersteunt ook de Grace Digital USB-naar-Ethernet-adapter als u de radio wilt aansluiten op uw thuisnetwerk in plaats van via Wi-Fi), en een set stereo RCA-aansluitingen. De linker set is voor aux-ingang (om muziek naar het apparaat te leiden) en de rechter set is voor line-out (om muziek naar een grotere stereo-/speakeropstelling te sturen).

Hoe stel ik het in?

Hoe blij we ook waren met de lichamelijkheid van de radio, het deel van het beoordelen van elk toetsenbordloos stukje technologie dat we beoordelen, waar we het minst naar uitkijken, is de installatie. Hoewel we ons schrap zetten voor een niet-goede tijd met het opzetten van de Encore (en je kunt ons nauwelijks verwijten dat we ervan uitgaan dat een apparaat met pauze-/afspeelknoppen en wijzerplaten een enorme pijn zou zijn), waren we aangenaam verrast door de het gehele proces. Als je de Encore eenmaal verbonden hebt met internet, is er maar heel weinig dat niet via de afstandsbediening kan worden aangepast.

Voordat we echter ingaan op het daadwerkelijk opzetten van het apparaat, voelen we ons genoodzaakt een knipoog te geven naar degene die verantwoordelijk was voor het schrijven van de handleiding die bij de Encore is geleverd. De meeste gebruikershandleidingen zijn verschrikkelijk, maar de handleiding die bij de Encore wordt geleverd, staat niet alleen vol met duidelijke stapsgewijze instructies, maar bevat ook informatieve stukjes die uitleggen waarom je de radio misschien op de een of andere manier wilt instellen. Op pagina 48 van de handleiding in het gedeelte dat is gewijd aan het uitleggen hoe de USB-drive/lokale afspeelfunctie moet worden gebruikt, hebben ze bijvoorbeeld de tijd genomen om de beperkingen van de FAT32-bestandsstructuur en de ARM-processor die het apparaat aandrijft uit te leggen (en waarom als je duizenden nummers hebt die je wilt laden, is het beter om UPnP te gebruiken om de belasting van de processor van de radio te verminderen). De hele handleiding staat vol met dat soort duidelijke (en informatieve) instructies. Als je iets met de radio wilt doen, als het kan, wordt het duidelijk uitgelegd in de handleiding. Laten we het ding instellen om u te laten zien hoe gemakkelijk het is.

Om de Encore in te stellen, sluit je hem aan, draai je de fysieke aan / uit-schakelaar aan de achterkant om en laat je hem ongeveer een minuut opwarmen. Het scant automatisch naar Wi-Fi-knooppunten (als dat niet het geval is, en u komt in het hoofdmenu, draait u aan de grote knop totdat Instellingen is geselecteerd, klikt u op de knop en selecteert u Wi-Fi-netwerk en instellingen en vervolgens Scannen naar Selecteer het netwerk waarmee u de radio wilt verbinden.

Dit is het punt in de meeste hardwarerecensies waar we kreunen: het punt waarop je vastzit met een lang wifi-wachtwoord in een apparaat zonder toetsenbord. De interface-oplossing van de Encore is verrassend soepel gezien de beperkingen van de fysieke gebruikersinterface. Wanneer het tijd is om het wachtwoord in te voeren, verschijnt er een toetsenbord op het scherm en selecteert u de letters door aan de grote draaiknop bovenop de radio te draaien en erop te klikken wanneer u het juiste teken hebt geselecteerd. Omdat de wijzerplaat zo'n grote reisafstand per rotatie heeft, is hij eigenlijk heel snel en prettig in gebruik. We waren heel blij om te zien dat we niet steeds opnieuw op de knoppen hoefden te klikken om de kleine cursor te verplaatsen. Voer uw wachtwoord in. Leun achterover en laat het apparaat updates downloaden en indien nodig de firmware flashen.

Hoe gebruik ik het?

Zodra de radio met internet is verbonden, kunt u hem direct gaan gebruiken. Ga je gang en gebruik de grote draaiknop om een ​​radiostation te selecteren (het zou je locatie automatisch moeten detecteren op basis van je IP-adres, je kunt het handmatig instellen in het menu Instellingen). Voordat je gaat zitten en begint te spelen met het apparaat, raden we je echter aan om het te koppelen aan het Grace digitale webportaal en de gratis smartphone-app in te stellen, omdat deze twee dingen het heel eenvoudig maken om het apparaat te configureren en te bedienen.

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 5

Klik op de startknop en selecteer vervolgens Instellingen -> Registratiesleutel ophalen. Ga met de registratiesleutel weergegeven naar myradio.gracedigital.com. Voer uw registratiecode in op de hoofdpagina om het proces te starten en selecteer vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord. Eenmaal geregistreerd heb je toegang tot het configuratiescherm (zie hierboven) waar je naar radiostations kunt zoeken (en ze kunt toevoegen aan hotlists op je radio), de naam van je radio kunt wijzigen (als je meer dan één apparaat hebt), de radio kunt koppelen aan uw Pandora-, Rhapsody- en SiriusXM-accounts, en streams en podcasts toevoegen aan uw radio-eenheid. Het is vermeldenswaard dat noch de radio-eenheid, noch de website de feitelijke inhoud namens u zal archiveren, dus als u zowel naar uw favoriete podcasts wilt luisteren als deze wilt archiveren, moet u zich er ook op abonneren met een ander hulpmiddel (zoals iTunes of Downcast) om te archiveren hen.

htg-reviews-the-encore-eight-pounds-of-internet-radio-goodness-and-stellaire-geluid foto 6

Om de afstandsbediening van de smartphone te installeren (en als je een smartphone hebt, staan ​​we erop dat je dat doet, is het fantastisch), zoek je naar Grace Digital in de app store; het is beschikbaar voor Android en iOS. De app op afstand van de smartphone kan elke functie aan die de fysieke knoppen en de afstandsbediening kunnen (en het toont albumhoezen net als het scherm op het apparaat). Het enige dat de afstandsbediening van de smartphone niet kan doen, is aangesloten media-apparaten of stereoapparatuur bedienen of het apparaat volledig uitschakelen zoals de handmatige aan/uit-schakelaar aan de achterkant. Het kan echter bijna al het andere doen, zoals het apparaat uit stand-by halen, op afstand door de menu's op het apparaat navigeren, presets instellen, enz. De enige functie die we vonden, was de mogelijkheid om door aangesloten USB-drives te bladeren; als je een afspeellijst hebt voor de nummers op de schijf, kun je de afspeellijst selecteren en starten, maar je kunt niet handmatig door de bestanden bladeren om een ​​nummer te selecteren dat nog niet in een afspeellijst staat. Dat is een kleine vergissing waarvan we aannemen dat deze in de nabije toekomst zal worden gecorrigeerd.

Het goede, het slechte en het oordeel

Na wat spelen met de menu's en behoorlijk wat luisteren, zijn we klaar om te rapporteren over de Encore en of het een waardige toevoeging is aan je thuisconfiguratie.

Het goede:

  • De installatie is veel eenvoudiger dan men zou aannemen gezien de beperkingen van de hardware-interface voor knoppen en kiezen op de machine.
  • Het dashboard voor beheer op afstand maakt het heel eenvoudig om radiostations te vinden en toe te voegen aan het apparaat, en om premium services (zoals Pandora) te koppelen.
  • Het apparaat klinkt geweldig. Alle problemen met de geluidskwaliteit die we hadden, waren direct gerelateerd aan de kwaliteit van het bronmateriaal en niet aan de fysieke mogelijkheden van de radio. Het klinkt alleen al geweldig en het klinkt nog beter als het is gekoppeld aan een groter stereosysteem.
  • Kwaliteit constructie. De behuizing is stevig, de componenten zijn fors, de knoppen hebben een mooie voelbare klik en de knoppen zijn soepel en reageren. De component van de laagste kwaliteit van de hele build is het scherm en zelfs dan is het, in alle eerlijkheid, het scherm van de hoogste kwaliteit dat we op een internetradio hebben gezien (en het is meer dan gemakkelijk genoeg om het te lezen).
  • De interface aan boord (knoppen/wijzerplaten), de meegeleverde afstandsbediening en de afstandsbediening van de smartphone werken allemaal prima. Of je er nu mee aan je bureau zit of aan de andere kant van je huis of kantoor, je hebt hem altijd goed onder controle.

De slechte:

  • We zijn behoorlijk teleurgesteld dat het apparaat geen gewone oude shares ondersteunt (zoals gedeelde Windows SMB-mappen) en UPnP vereist voor het delen van muziek via het netwerk. UPnP is een behoorlijk grof en onveilig protocol; aangezien het apparaat door lokale USB-bestanden kan bladeren, kunnen we ons niet voorstellen dat het erg moeilijk zou zijn om toegang te implementeren voor eenvoudige netwerkshares.
  • De smartphone-app moet elke functie op het apparaat repliceren (we willen echt de mogelijkheid hebben om goed door lokale bestanden te bladeren).

Het vonnis:

Na het genieten van de Encore, wat hebben we erover te zeggen en is het je zuurverdiende geld waard? Het is lang niet zo goedkoop als gewoon je telefoon aansluiten op je stereo of naar muziek luisteren op je computer, maar gezien de bouwkwaliteit, het gemak van installatie en het gemak waarmee je kunt genieten van een zeer breed scala aan muziek, radio en podcasts (en bedien het allemaal heel gemakkelijk met de ingebouwde interface, de afstandsbediening en de afstandsbediening van de smartphone) de Encore biedt veel voor ongeveer $ 170. In feite is de enige reden waarom we de Encore op dit moment niet zouden kopen, als we een rack-mount vormfactor voor een thuisbioscoopsysteem wilden (en zelfs dan zouden we de slanke broer of zus van de Encore, de vergelijkbaar geprijsde GDI-IRDT200) kopen.

Meer verhalen

Geek Trivia: de eerste computer die exclusief als consumentenproduct werd verkocht, was het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Grafische opties forceren in pc-games met NVIDIA, AMD of Intel Graphics

PC-games hebben meestal ingebouwde grafische opties die u kunt wijzigen. U bent echter niet beperkt tot de opties die in games zijn ingebouwd - met de grafische bedieningspanelen die zijn gebundeld met grafische stuurprogramma's, kunt u opties van buiten pc-games aanpassen.

Hoe de Ubuntu Nautilus-bestandsbrowser te openen vanuit de terminal

Onlangs hebben we u laten zien hoe u een map in Terminal opent vanuit Nautilus. Maar wat als u op de opdrachtregel in Terminal werkt en dezelfde map in Nautilus moet openen? Daar is een gemakkelijke oplossing voor.

Hoe bepaalt Windows de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​actie met een bestand uit te voeren?

De schattingen van de 'resterende tijd' op Windows zijn genoeg om iemand soms gek te maken, maar heb je je ooit afgevraagd hoe Windows die tijden bepaalt? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele antwoorden op een nieuwsgierige, maar gefrustreerde vraag van een lezer.

Geek Trivia: een vroege poging om piraterij op VHS-band te bestrijden Wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Waar zijn vroege bootleg-records die in Rusland zijn verkocht, van gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Java-beveiligingsupdates van juli 2014 zijn nu beschikbaar om te downloaden

Oracle heeft zojuist hun nieuwste driemaandelijkse beveiligingsupdates voor de Java Runtime Environment uitgebracht, dus als je het op je systeem nodig hebt voor Minecraft of andere Java-specifieke apps, download dan nu de nieuwste versie.

Geek Trivia: de eerste succesvolle ruimtevaartuigafspraak was tussen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Lettertypen installeren, verwijderen en beheren op Windows, Mac en Linux

Of u nu een nieuw lettertype in een Word wilt gebruiken of gewoon het systeemlettertype van uw besturingssysteem wilt wijzigen om het een ander uiterlijk te geven, u moet eerst het lettertype op uw besturingssysteem installeren.

Geek Trivia: zijn sommige vlinders geëvolueerd om hun eieren een voordeel te geven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!