HTG beoordeelt de Kobo Aura HD: het is geen Kindle en dat is oké

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 1

Hoewel de markt voor e-boeklezers jarenlang wordt gedomineerd door de Kindle (nog steeds sterk) en de Nook (die stoom verliest), is er een kanshebber die uit de gelederen stijgt: de Kobo Aura HD. Lees verder terwijl we het doornemen.

Wat is de Kobo Aura HD?

Laten we, voordat we naar de eigenlijke e-boeklezer gaan kijken, even kijken naar het bedrijf erachter. Hoewel veel lezers, vooral Amerikaanse lezers, misschien niet bekend zijn met het merk Kobo (het heeft slechts ongeveer 3% marktverzadiging op de Amerikaanse markt), is het een van de grootste e-boeklezerbedrijven ter wereld, goed voor een aanzienlijk deel van de wereldmarkt (20% van de wereldmarkt, meer dan de 16% aandelenverdeling tussen Sony en Barnes and Noble). In Amerika, bijvoorbeeld, vind je Kobo e-boeklezers niet in de schappen buiten een paar grote onafhankelijke boekwinkels, maar in Canada vind je ze in allerlei grote winkelketens zoals Best Buy, Walmart, Staples, enz. .Kobo produceert e-boeklezers in verschillende formaten, van hun kleine Kobo Mini (een lezer op zakformaat met een 5″-scherm) tot hun grotere vlaggenschip-e-boeklezer en degene waarin we geïnteresseerd zijn, de Kobo Aura HD. Laten we eens kijken naar Aura HD.

Opmerking: onze beoordelingen bevatten traditioneel een sectie gewijd aan het instellen van nieuwe apparaten. De Kobo heeft, net als de Kindle Paperwhite, een zeer eenvoudige installatie. Je zet het apparaat aan, je verbindt het met een lokale wifi-node en je registreert het apparaat bij Kobo. Gezien hoe eenvoudig de installatie is, hebben we ervoor gekozen om de detaillering per scherm over te slaan. Als je vragen hebt over de details van het instellen van de Kobo via Wi-Fi of als je problemen hebt met het oplossen van de eerste installatie, raadpleeg dan Kobo's Handleiding voor het instellen van je eReader hier.

Vorm en styling

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 2

De Kobo Aura HD (hierna kortheidshalve de Aura HD genoemd) ziet eruit als de meeste e-boeklezers: hij is rechthoekig met een matzwarte rand, hij heeft een verzonken scherm met matte afwerking en het is gemerkt met het bedrijfslogo op de midden onderaan de ring. Ook zijn er, zoals bijna elke moderne e-boeklezer, geen externe knoppen om pagina's om te slaan, omdat alles via het aanraakscherm wordt afgehandeld. Waar de Aura HD begint op te vallen op het gebied van vorm en styling, is wanneer je hem van de zijkant bekijkt of omdraait.

De behuizing van de Aura HD heeft een uitgesproken hoekige constructie die je niet ziet op de behuizingen van concurrerende e-boeklezers. Hoewel we aanvankelijk ongerust waren over de ontwerpkeuze, maakt de lichte hoek van het lichaam het in feite comfortabeler om het apparaat vast te houden, omdat het een lichte en natuurlijke groef biedt waar de vingers in kunnen drukken. Interessant genoeg merkten we niet dat de hoeken / groeven anders zijn verdeeld totdat een linkshandige vriend het apparaat uittestte. De afstand van de vinger houdt op de achterkant zeker, hoe minutieus, favorieten die het apparaat met je rechterhand vasthouden.

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 3

De bovenkant van de Aura HD heeft drie elementen: een rode aan / uit-knop in de vorm van een schuifregelaar (waarom rood? Het ziet er vreselijk misplaatst uit met de rest van de zwarte styling op het apparaat), een klein LED-indicatorlampje voor activiteit / opladen en een zwarte knop die de frontverlichting in- en uitschakelt. Hoewel het leuk is om fysieke knoppen voor dingen te hebben, gaven we niet veel om de fysieke knop op de voorkant. Op de Kindle pas je bijvoorbeeld de verlichting aan de voorkant aan door op het gloeilamppictogram te tikken en je ziet meteen dat er een groot verloop is van mogelijke helderheidsinstellingen. De Aura HD wordt daarentegen geleverd met de helderste instelling ingeschakeld, dus wanneer je de koplamp voor de eerste keer inschakelt, is het gemakkelijk om te denken dat het een binair systeem is: volledig uit of aan en waanzinnig helder. (Als het voorlicht aan is, staat er een klein pictogram in de navigatiebalk waarop u kunt tikken om de instellingen aan te passen).

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 4

Helemaal onderaan het apparaat vind je ook drie elementen: een micro-USB-poort voor het opladen en synchroniseren van het apparaat, een MicroSD-slot voor het uitbreiden van de opslagcapaciteit van het apparaat en een kleine resetknop met gaatjes die kan worden geactiveerd met een paperclip . We zijn grote fans van beide functies.

Hoewel de meeste e-boeklezers worden geleverd met voldoende intern geheugen om duizenden boeken te bevatten (en de Aura HD is geen uitzondering), hebben we altijd de mogelijkheid gehad om een ​​e-boeklezer uit te breiden met een microSD-kaart (en waren erg teleurgesteld toen de nieuwste Nook-lezers uitvielen deze functie). Natuurlijk voelt niet iedereen de behoefte om elk e-boek dat ze ooit hebben gekocht bij zich te hebben, maar voor degenen die dat wel doen, kunnen ze een microSD-kaart van maximaal 32 GB in de Aura HD gebruiken om hun opslagpotentieel te vergroten van een paar duizend boeken tot tientallen boeken. duizenden boeken. Er is ook geen speciale opmaak of knutselen vereist om de microSD te gebruiken; neem een ​​gewone Fat32-geformatteerde microSD, kopieer je e-boeken naar de hoofdmap en plak deze in de Aura HD. De inhoud van de microSD wordt automatisch toegevoegd aan de bibliotheek van het apparaat.

De resetknop is ook een leuke touch. E-boeklezers zijn meestal echt stabiele apparaten, maar in die zeldzame tijden dat ze vastlopen, kan het enorm lastig zijn om ze zichzelf opnieuw op te starten / opnieuw in te stellen. Een fysieke resetknop is een welkome toevoeging voor de zeldzame keren dat u uw apparaat moet resetten.

In termen van totale grootte is de Aura HD groter, maar niet noodzakelijk onpraktisch. De Aura HD is 6,97 x 5,05 x 0,46 inch en weegt 8,5 gram. De Kindle Paperwhite is 6,7 x 4,6 x 0,36 inch en weegt 7,5 gram. De Aura is groter, zowel qua afmetingen als gewicht, maar voor die extra fracties van een centimeter en een ounce krijg je een groter scherm met een hogere resolutie.

Hier is een vergelijkingsfoto die de fysieke voetafdruk van de Kindle Paperwhite toont naast de Aura HD:

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 5

De Aura HD is groter in lengte en breedte, maar slechts marginaal; als het niet om zijn brede onderrand zou zijn, zou het moeilijk zijn om het zelfs maar op te merken. Waar het verschil echter duidelijker is, is wanneer je naar de diepte kijkt:

De Aura HD is in dit opzicht aanzienlijk dikker dan de Kindle. Sommige mensen houden van gadgets die zo dun en licht mogelijk zijn, andere mensen willen iets dat gemakkelijker vast te houden is. In die zin heeft de Aura HD een aanzienlijk stevigere schaal met de opgeheven vingergrepen.

Het scherm

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 7

Aangezien u meer tijd zult besteden aan het staren naar het scherm van uw e-boeklezer dan aan iets anders, is het scherm het meest kritieke onderdeel. In die arena is het scherm van de Aura HD zowel objectief als subjectief het mooiste scherm op de ereadermarkt op dit moment. Als je onze recensie van de Kindle Paperwhite leest, zul je je herinneren hoeveel we van het heldere scherm hielden. De Kindle Paperwhite heeft een scherm met bijna XGA-resolutie (6″, 758×1024 pixel, 212 ppi), terwijl de Aura HD een groter en beter WXGA+-resolutiescherm heeft (6,8″, 1440×1080, 256 ppi).

Maken die extra pixels en ppi een verschil? Absoluut. Hoewel er niets mis is met het Kindle Paperwhite-scherm met een lagere resolutie (en het is zeker beter dan zowat elk ander e-boeklezerscherm dat er is), is het scherm van de Aura HD prachtig. Het is de eerste e-boeklezer die we ooit hebben gebruikt en waarbij we helemaal zijn vergeten dat we naar een digitaal scherm kijken. Ongeacht enige klacht die we hebben over enig ander element van het Aura HD-ontwerp, de interface of de gebruikerservaring, het scherm is onmiskenbaar de beste die er is en de scherpste waarover we hebben gelezen.

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 8

De verlichting aan de voorkant, als je eenmaal ontdekt dat er een knop is om hem aan en uit te zetten, evenals een aanpassing op het scherm om te maken, is best aardig. We waren schrap voor slechte verlichting aan de voorkant, omdat dit typisch iets is waar fabrikanten mee hebben geworsteld (en doorheen hebben gerommeld). De eerste generatie Kindle Paperwhite had bijvoorbeeld deze vreselijke ongelijkmatigheid in de lichtverdeling die pas volledig werd verholpen met de release van de tweede generatie Paperwhite.

Met dat in gedachten waren we aangenaam verrast toen we ontdekten dat de achtergrondverlichting op de Aura HD geweldig is. Het licht is gelijkmatig, er zijn geen vlekken en tenzij je het apparaat ondersteboven houdt en vanuit een zeer scherpe hoek naar de onderkant van het scherm kijkt, kun je de lichtbron niet eens zien. Alleen bij die opwaartse en ernstige hoek zie je de hint van de LED's die het scherm verlichten. Gezien hoeveel de slechte lichtverdeling op onze eerste generatie Kindle Paperwhite ons stoorde, waren we klaar om elk defect dat we in de verlichting van de Aura HD vonden aan te vallen, maar we vonden niets om over te klagen.

Onder de motorkap en de gebruikerservaring

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 9

Onder de motorkap heeft de Aura HD de meest pittige e-boeklezer-chipset op de markt met een snelle 1GHz-processor. Hoewel dit de Aura HD 20% sneller maakt dan elke andere e-boeklezer, is het in de meeste gevallen eerlijk gezegd een verwaarloosbaar voordeel. Bij dagelijks gebruik vertaalt een iets snellere chip zich niet in radicaal snellere weergave en paginawisselingen. Waar we wel vonden dat de snellere processor hielp, is bij het toevoegen van veel boeken aan het apparaat; de Aura HD voegde en indexeerde boeken aanzienlijk sneller dan de Kindle Paperwhite. We laden veel inhoud op al onze e-boeklezers, en waar de Kindle in zou stikken (en dan enkele minuten zou besteden aan indexeren en doorslijpen), zou de Aura HD in ongeveer 15-20 seconden indexeren.

De Aura HD heeft 4GB opslag aan boord, uitbreidbaar via microSD-kaart tot 38GB (4 intern + 32 via kaart). Ter vergelijking: de Paperwhite heeft 2 GB. Zoals we eerder in de recensie vermeldden, heeft de Aura HD een duidelijk voordeel als je je hele bibliotheek bij je wilt dragen. De levensduur van de batterij is typisch voor een e-boeklezer: net als de Paperwhite kunt u tot 8 weken bij dagelijks gebruik verwachten.

Als het gaat om de eigenlijke GUI en interactie met het apparaat, vonden we de ervaring nogal een allegaartje van dingen waar we absoluut van hielden en dingen die ons frustreerden. Laten we eerst eens kijken naar de bron van Kobo's marketingclaim dat Kobo e-boeklezers, met name hun vlaggenschip Aura HD, zijn ontworpen voor serieuze lezers. We hebben het kristalheldere scherm al afgevinkt van de lijst met eisen die serieuze lezers aan hun e-boeklezers stellen. De andere elementen waar gebruikers van e-books naar verlangen, zijn soepele paginawisselingen (geen probleem met de snelle 1 GHz-processor), uitstekende aanpassing van lettertypen/pagina's en gemakkelijke interactie tussen de gebruiker en het apparaat.

In de aanpassingscategorie heeft Kobo het echt goed gedaan. De Aura HD heeft zoveel manieren om aan te passen hoe de pagina eruitziet. Er zijn meer dan 12 lettertypen om uit te kiezen, waaronder Dyslexie en OpenDyslexic, twee lettertypesystemen die speciaal zijn ontworpen om lezers met dyslexie te helpen. U kunt de lettergrootte, de regelafstand en de margegrootte aanpassen, en u kunt dit niet alleen doen in een dit-of-dat of 1-2-of-3 selectieproces, maar door ze stapsgewijs aan te passen met schuifregelaars. U kunt ook tekstuitvulling schakelen en aanpassen. Als dat niet genoeg aanpassing voor je is, kun je zelfs naar het menu Geavanceerd lettertype gaan en het gewicht en de scherpte van het lettertype aanpassen met een erg handig voor/na-voorbeeld naast elkaar:

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 10

De Aura HD heeft zonder twijfel het meest geavanceerde systeem voor het aanpassen en aanpassen van lettertypen. Als je erg kieskeurig bent over hoe je tekst eruitziet, helpt de combinatie van een ultrascherp scherm en ongelooflijk gedetailleerde bedieningselementen de Aura HD echt om zich te onderscheiden van de rest.

Naast het aanpassen van de lettertypen, kunt u zelfs (en we waren verheugd deze instelling te vinden) de manier aanpassen waarop u tikt en de pagina's omslaat:

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 11

Dit is de eerste keer dat we een apparaat tegenkomen waarmee je niet alleen kunt aanpassen hoe het scherm eruitziet, maar ook waar je op het scherm tikt/veegt om bepaalde acties uit te voeren. Dus hoewel we de hoekigheid van de case hebben opgemerkt die de voorkeur geeft aan rechtshandigen (met een klein beetje), willen de ontwerpers duidelijk dat het apparaat nuttig is voor zowel rechts- als linkshandige mensen op basis van hoe je de interface kunt aanpassen.

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 12

Hoewel we dol waren op de eigenlijke leeservaring en blij waren met de aanpassingsopties, was een element van de ervaring waar we niet om gaven het hoofdstartscherm. We haatten het met name dat de betegelde interface constant op je afkomt.

We hielden niet van de afzonderlijke elementen (zoals het weergeven van het laatst gelezen boek, onlangs voltooide boeken, voorgestelde boeken, enz.). rond het scherm. Het ene moment was de bibliotheektegel misschien in de bovenhoek, het volgende moment in het midden en dan onderaan. Het was desoriënterend en het voorkomt dat je op de automatische piloot navigeert op je apparaat. Je raakt nooit gewend aan het gevoel dat als je in de bovenhoek tikt, de bibliotheek wordt geopend of als je in de benedenhoek tikt, je pagina met leesstatistieken wordt geopend.

We begrijpen het idee dat ze hier voor gingen, dat de meest gebruikte tegels naar boven drijven, maar in de praktijk is het enorm vervelend. Stel je voor, als je wilt, dat je bureaubladpictogrammen bewogen op basis van hoeveel je erop hebt geklikt (of wanneer je er voor het laatst op hebt geklikt). Wat verder razend is aan deze opstelling, is dat je zo ongeveer alles op de Aura HD kunt aanpassen (alles van schermtime-outs tot schermbeveiligingen en alles daartussenin), maar je kunt niet voorkomen dat de tegels worden bijgewerkt en verschuiven.

Laten we het bespreken van de GUI en gebruikerservaring echter niet op een zure noot verlaten, want er waren een heleboel extra (en sommigen zouden misschien frivole dingen beweren) waarvan we dachten dat ze behoorlijk netjes waren. De Aura HD kan bijvoorbeeld je leesstijl volgen (als je hier niet in geïnteresseerd bent, kun je deze uitschakelen in het instellingenmenu) en verschillende trucs uitvoeren op basis van de informatie die hij bijhoudt. Je krijgt een overzicht van hoeveel boeken je hebt uitgelezen, hoeveel uur je hebt gelezen en een groot aantal leuke kleine prestaties in gamestijl. Zo ziet de pagina met leesstatistieken voor het huidige boek eruit:

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 13

Naast de concrete feedback op de pagina met leesstatistieken, is er ook een pagina met prijzen met een verscheidenheid aan leuke en eigenzinnige kleine prijzen die je kunt winnen door interactie met je lezer en bibliotheek:

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 14

Hoewel sommige lezers misschien denken dat het hele element van game-badges en het delen van sociale media van de e-boeklezerervaring dwaas is, is er veel te zeggen voor de gamificatie van de samenleving en hoe het maken van game-achtige en sociale ervaringen de participatie vergroot. Als je het idee van tracking, badges en delen op sociale media haat, kun je het uitschakelen. We vinden het echter best netjes en zouden graag zien dat vergelijkbare functies naar andere apparaten komen.

Het Kobo-ecosysteem

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 15

Het scherm is scherp en de GUI is duidelijk erg op de lezer gericht (zij het met een irritant startscherm), dus we hebben nog één serieus onderwerp om in te graven: het Kobo-ecosysteem. Ecosystemen zijn het levensondersteunende systeem voor e-boeklezers: een e-boeklezer met een gebrek aan glans, ondersteund door 's werelds grootste productecosysteem, zal gedijen, terwijl de beste e-boeklezer ter wereld met een middelmatig ecosysteem in magazijnen zal rotten.

Net als onze ervaring met de GUI van de Aura HD, was het onderliggende Kobo-winkelecosysteem, om onszelf te herhalen, een allegaartje. Voor alle duidelijkheid, je zult niet veel moeite hebben om dingen te vinden om te kopen. We zochten naar tientallen bestverkochte boeken in zowel de Amazon- als de Kobo-winkels en kwamen nooit met lege handen terecht. In feite konden we, afgezien van een paar exclusieve Amazon-winkels zoals novellen of korte verhalen van bekende auteurs, niet echt iets op Amazon vinden dat niet op Kobo stond. Zelfs de prijzen, met enkele uitschieters, waren redelijk. Hier is de top vijf van fictie- en non-fictieboeken van de bestsellerlijsten van 13 januari 2014 in New York Time:

Hoewel het totale verschil tussen onze tien boekaankopen ongeveer $ 20 was, kopen de meeste mensen de bestsellers van Time niet in één keer in bulk, en een paar dollar hier of daar is niet zo'n groot probleem (en er zijn zeker deals en kortingen zoals elke andere winkel in de Kobo-winkel verkrijgbaar is).

Waar de Kobo-winkel lijdt in vergelijking met de Amazon-winkel, is dat de Kobo-winkel bijna volledig steriel overkomt. Amazon heeft een bloeiende gemeenschap opgebouwd met tientallen miljoenen boekrecensies en beoordelingen, een gezonde suggestie-engine en het gevoel dat de plaats bruist van activiteit en lezers. Ter vergelijking: de Kobo-winkel voelt, ondanks dat hij gevuld is met dezelfde boeken, leeg aan.

Laten we als voorbeeld een van de boeken uit de bovenstaande lijst bekijken: David en Goliath van Malcolm Gladwell. In de Amazon-winkel heeft het boek op het moment van dit artikel 946 recensies (niet slecht voor een boek dat pas een paar maanden geleden uitkwam). Het bevat ook suggesties op basis van wat andere klanten erbij hebben gekocht, redactionele recensies, een biografie van de auteur en hulpfuncties die velen over het hoofd zien (zoals discussieforums) maar die er nog steeds zijn als onderdeel van de community.

htg-reviews-the-kobo-aura-hd-it-and-8217;s-not-a-kindle-and-dat-en-8217;s-ok foto 17

Daarentegen is de vermelding voor David en Goliath in de Kobo-winkel bijna leeg. Je krijgt een korte samenvatting, je krijgt een aantal gerelateerde titels en, die overduidelijk ontbreekt in de ervaring, krijg je geen feedback of recensies van klanten. Je krijgt zelfs geen enkele redactionele beoordeling of kritiek.

De Kobo-winkel had vroeger recensies; het heeft ze uitbesteed via de bloeiende lezersgemeenschap Goodreads. In het voorjaar van 2013 kocht Amazon echter Goodreads en Kobo liet de Goodreads-recensies uit hun winkel vallen. Vreemd genoeg lijken ze echter geen aanstalten te hebben gemaakt om ze te vervangen. Misschien hebben ze de cijfers gekraakt en de analyse uitgevoerd om te beseffen dat de beoordelingen er niet toe deden en dat hun klanten er niets om gaven; we konden het gevoel echter niet van ons afschudden, ondanks het feit dat we alle boeken hadden gevonden die we wilden, dat de Kobo-winkel zonder hen onpersoonlijk en ondoorzichtig leek. Je zult geen moeite hebben om het boek te vinden dat je zoekt, je zult gewoon het gevoel hebben dat je in een verlaten winkel winkelt terwijl je het doet.

Het goede, het slechte en het oordeel

We hebben nu het grootste deel van een maand met het apparaat gespeeld, erover gelezen, in menu's gesnuffeld, er boeken voor gekocht en we hebben je een kijkje gegeven in het apparaat en het ecosysteem waarin het leeft. Na dat alles zijn we klaar om te rapporteren over het goede, het slechte en of de Aura HD iets voor jou is.

De goede

 • Het scherm is prachtig. Niet alleen mooi, maar ook nog eens de beste op de markt. Foto's kunnen het geen recht doen.
 • Als je kieskeurig bent over lettertypen, spatiëring, uitvulling, zelfs kleine details zoals de mate van verscherping van het lettertype, zul je geen e-boeklezer vinden die een kaars kan vasthouden aan de mate van tweaken en aanpassen die je in de Aura HD. U kunt zelfs dingen aanpassen zoals schermtime-outs en hoe vaak het apparaat wordt vernieuwd om ghosting te verminderen.
 • De frontverlichting is egaal en werkt goed.
 • Pagina's omslaan en vernieuwen zijn pittig; de algemene navigatie, zoeken en boekmarkering in het boek zijn allemaal vrij standaard dingen die niet significant beter of slechter zijn dan wat je zou vinden bij een concurrent zoals de Kindle.
 • De microSD-poort zorgt ervoor dat je niet wordt gehinderd door de 4 GB aan opslag aan boord (wat al twee keer zoveel is als de Kindle Paperwhite biedt).
 • Het ondersteunt een heleboel formaten, waaronder ePub, PDF, MOBI, TXT, HTML, CBZ, CBR en verschillende afbeeldingsformaten zoals JPEG en PNG. PDF-verwerking is absoluut de beste in zijn klasse en draait cirkels rond de Kindle.
 • De functies voor het volgen van lezen/beloningen zijn leuk.

De slechte

 • Hoewel de hoekige vingergrepen aan de achterkant van de behuizing er best cool uitzien, weten we niet helemaal zeker of ze echt iets toevoegen aan de ervaring, en ze zorgen ervoor dat het apparaat erg dik aanvoelt in vergelijking met andere, slankere apparaten (als je een hekel hebt aan magere e-boeklezers , dit is echter een functie en geen bug). We hadden liever een meer getextureerde achterkant gezien in plaats van de hoeken.
 • De GUI van het startscherm mist de verfijning en glans die aanwezig is in zoveel andere elementen van de GUI-ervaring (zoals het aanpassen van de lettertypen). Het probleem met bewegende tegels is buitengewoon vervelend.
 • Ondanks dat het bevolkt is met miljoenen boeken en tijdschriften, voelt de Kobo-winkel steriel en lomp aan; we zouden graag denken dat een bedrijf zo groot als het bedrijf dat de Aura HD produceert (en met een zo groot marktaandeel over de hele wereld) iets mooiers zou kunnen produceren.
 • Met $ 179 is het momenteel de duurste e-boeklezer op de markt.

Het oordeel: op dit moment is de Kobo Aura HD niet in de positie om de Kindle van zijn troon te stoten, maar dat betekent niet dat je er je neus voor op moet halen. Hoewel we de Aura HD niet zouden kopen voor een niet-technische vriend (omdat hij simpelweg het doodeenvoudige gebruiksgemak en het enorme ecosysteem van de Kindle mist), zouden we hem kopen voor iemand met een enorme e-boekenbibliotheek die dol is op top- tier versnelling. Dat is de markt waarin de Aura HD nu rust; het is geen e-boeklezer voor de gemiddelde Joe, het is een e-boeklezer voor de e-boekenthousiasteling die het scherpste scherm wil, de snelste processor, en geen probleem heeft met het beheren van hun eigen e-boekbibliotheekverzameling, knutselen en tweaken. Als dat klinkt als jij of de persoon naar wie je winkelt, is de Aura HD de kristalheldere maar eigenzinnige e-boeklezer waarnaar je op zoek was.

Meer verhalen

Hoe de startknop in Windows 8.1 te verbergen (waarom? We weten het niet)

Windows 8 heeft berucht de Start-knop verwijderd, en toen bracht Windows 8.1 die knop terug - maar misschien ben jij het soort persoon dat eraan gewend raakte dat het weg was. Dus nu kun je het weer verwijderen.

Hoe u het computerpictogram op het Windows 8.1-bureaublad kunt weergeven

Het computerpictogram dat u gewend bent in Windows 7, Vista en XP is nu niet beschikbaar op het bureaublad in Windows 8.1. Helemaal weg is het echter niet. Er is een gemakkelijke manier om het terug te brengen.

De AORUS X7-gaminglaptop heeft dubbele GPU's, is minder dan een inch dik

We hadden geen idee dat een bedrijf zoveel kracht in een echt slanke laptop kon stoppen, maar ze zijn erin geslaagd - met dubbele NVIDIA GTX 765M grafische kaarten, niet minder. 17,3-inch scherm, Intel Core i7, tot 32 GB RAM en dubbele SSD-schijven in een pakket van 0,9 inch dik. We vermoeden dat de batterij dat niet doet

Yahoo lanceert Slick News Digest-app voor iPhone

Het is een tijdje geleden dat we onder de indruk waren van alles wat Yahoo te bieden heeft, maar ze maken de laatste tijd zeker een comeback. De Yahoo Weather-app is mooi en functioneel, en vandaag hebben ze op CES een zeer interessante en visueel indrukwekkende News Digest-app voor iPhone aangekondigd.

Is het echt nodig om nu 'www' toe te voegen aan website-URL's in moderne browsers?

Wanneer we een website bezoeken met onze favoriete browser, typen we meestal gewoon het basisgedeelte van de URL in en 'komen' we zonder problemen op de gewenste locatie aan. Maar hebben we nu een punt bereikt waarop we 'www' kunnen weglaten uit de URL's voor alle websites, of is het nog steeds nodig om het toe te voegen?

Toshiba lanceert 13-inch Intel Haswell Chromebook voor $ 279

Toshiba kondigde gisteren hun eerste Chromebook aan op CES, en het is de eerste met een 13,3-inch scherm, geprijsd onder de 300 dollar. Haswell-processor en negen uur batterijduur maken het een interessante keuze.

Geek Trivia: Welke videogame werd omgezet in een film en vervolgens weer in een videogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe maak je MP3-bestanden van Wikipedia-artikelen

We hebben eerder geschreven over het converteren van Wikipedia-artikelen (of verzamelingen artikelen) naar eBooks die u op mobiele apparaten kunt lezen. Als je veel reist, wil je misschien naar Wikipedia-artikelen luisteren. Pediaphon biedt een manier om dit te doen.

3 tips voor de mRemoteNG Remote Connections Manager

Heb je ooit gemerkt dat je WinSCP handmatig opent naar dezelfde server waar je zojuist met mRemoteNG naar SSH bent gegaan? Of wenst u dat u het wachtwoord uit de mRemoteNG-verbinding kunt halen? HTG zal u begeleiden bij het ontgrendelen van de ware kracht van mRemote.

Hoe u eBooks maakt van Wikipedia-artikelen

Wikipedia is een geweldige bron voor allerlei interessante informatie. Naast het online lezen van artikelen, kunt u ook aangepaste eBooks maken van Wikipedia-artikelen die u op uw mobiele apparaat kunt lezen zonder een data- of Wi-Fi-verbinding.