HTG beoordeelt de D-Link DIR-880L: een eenvoudig werkpaard met gemakkelijke toegang op afstand

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe-toegang foto 1

Als u op zoek bent naar een betrouwbare router met eenvoudige installatie, beheer en eenvoudige netwerkopslag, dan is de D-Link DIR-880L een slank en verreikend werkpaard dat aan uw behoeften voldoet.

Wat is de D-Link DIR-880L?

De D-Link DIR-880L (geen pakkende bijnaam, hier eenvoudigweg de 880L genoemd) is het huidige topaanbod van D-Link in de premium AC-enabled Wi-Fi-routermarkt.Het beschikt over AC1900 Wi-Fi (een Wi-Fi-implementatieschema dat geavanceerde 802.11ac-overdrachtssnelheden op zowel de 2,4 Ghz- als de 5 Ghz-band combineert), slimme bundelvorming (die het wifi-signaal naar de aangesloten wifi-apparaten stuurt), en een groot aantal verwachte functies (zoals Quality of Service-beheer) en extra's zoals Network Attached Storage (NAS)-functionaliteit en een app voor afstandsbediening.

Fysiek is het niet bijzonder groot en niet bijzonder klein wat routers betreft. Het heeft een vrij brede voetafdruk, maar is slank gebouwd en is zeker kleiner dan de Netgear Nighthawk ter grootte van een ruimteschip die we eerder hebben beoordeeld.

Net als de Nighthawk ondergaan we de 880L door de installatieroutine, testen en analyse, zodat u dat niet hoeft te doen.

Instellen

Een van de dingen die de 880L zeker te bieden heeft, is het installatiegemak. Voordat je het zelfs maar aansluit, verwijst het uitpakproces zelf naar hoe gebruiksvriendelijk de ervaring zal zijn. De standaard Wi-Fi SSID en wachtwoord zijn niet alleen geplakt op de beschermende film die de behuizing van de router bedekt, het is ook opgenomen op een stevige laminaatkaart (een kaart met extra lege plekken waarop u kunt schrijven, ongeacht wat u de instellingen wijzigt naar voor gemakkelijke toekomstige referentie).

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe-toegang foto 2

Een klein ding in de doos waar we nogal blij mee waren, was de opname van een paar schroeven en gipsplaatankers. Natuurlijk kost het slechts centen om ze op te nemen, en in het grote geheel van een dure routeraankoop is het triviaal, maar het feit dat het hardware voor wandmontage bevatte, dus we hoefden er niet voor te gaan scharrelen, was een leuke touch.

Zoals altijd is het verstandig om, voordat u een nieuwe router gaat installeren, de instellingen op uw oude router te noteren om de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het gehannes met aangesloten apparaten te verminderen (het wijzigen van de Wi-Fi SSID en het wachtwoord naar uw oude, voor bespaart u bijvoorbeeld het opnieuw instellen van elk wifi-apparaat in uw huis).

Zodra u klaar bent, sluit u de router aan en maakt u verbinding met een Ethernet-gekoppelde computer. U kunt een Wi-Fi-apparaat gebruiken om de router te configureren, maar Ethernet is superieur omdat u nog steeds toegang tot de router behoudt, zelfs als u de Wi-Fi-instellingen verknoeit.

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe toegang foto 3

Als u klaar bent om te gaan, navigeert u naar http://192.168.0.1; je wordt begroet met het hierboven weergegeven installatiescherm.

De eerste paar stappen zijn standaard dingen: stel de Wi-Fi SSID en het wachtwoord in, het beheerderswachtwoord voor de router en bevestig ze.

De volgende stap is om u optioneel aan te melden voor de MyDLink-service:

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe-toegang foto 4

Met deze service heeft u op afstand toegang tot uw router via het MyDlink-webportaal. Verder, als u andere D-Link-producten koopt, zoals hun cloud-enabled camera's en opslagapparaten, kunt u ze ook openen via dezelfde portal.

Als u uw router op afstand opnieuw wilt opstarten, kleine aanpassingen wilt maken (zoals het blokkeren van toegang tot apparaten of zien wie er op uw netwerk is), of toegang wilt krijgen tot mediabestanden op aangesloten opslagapparaten, moet u het account activeren.

Na de eerste installatie ziet u het hoofdinterfaceportaal, zoals hieronder te zien is, dat de basisrouterstatus en relevante adresgegevens weergeeft.

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe-toegang foto 5

Op dit moment bent u, met correct toegepaste wifi- en beheerderswachtwoorden, klaar om het apparaat te gebruiken. De installatie was pijnloos en waarschijnlijk de meest ongecompliceerde installatieroutine die we op een router hebben gezien.

Speciale functies voor proefrijden

De 880L is niet de router met de meeste toeters en bellen op de markt, maar dat betekent niet dat hij niet wordt geleverd met een behoorlijk aantal echt handige functies. Laten we eens kijken naar enkele van de functies die nieuwe gebruikers vaak over het hoofd zien.

Gastnetwerken: als u de functie Gastnetwerken niet gebruikt, loopt u echt iets mis. Het is een perfecte manier om wifi-toegang te geven aan je huisgasten, om ze te isoleren van je lokale netwerk (als je dat wilt), en om het gemakkelijk te maken om het wachtwoord te wijzigen zonder te knoeien met je eigen apparaten en hun toegang tot het netwerk.

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe-toegang foto 6

De 880L heeft zowel een 2,4 Ghz en 5 Ghz gastnetwerk als AP-isolatie (aangeduid als Home Network Access). Als u wilt dat uw gasten toegang hebben tot lokale apparaten zoals printers of om netwerkgames te spelen, moet u deze instelling uitschakelen. Laat het anders aan staan ​​om ze te beperken tot surfen op internet maar geen toegang tot uw thuisnetwerk.

Lokaal delen van MyDLink: de 880L ondersteunt zowel lokaal als extern delen van bestanden via USB-apparaten. De fysieke installatie is eenvoudig: sluit een USB-station aan op de USB 3.0-poort van de router. Helaas voor degenen onder jullie met grote mediacollecties, heb je een HDD van 500 GB of minder nodig (D-Link vertelt je ronduit dat het die grootte of kleiner moet zijn en iets groters kan niet worden gemonteerd).

De software-installatie is wat lastiger en, zoals alle routers met ingebouwde NAS-functies, een beetje kieskeurig en onhandig.

Nadat u het apparaat op de router hebt aangesloten, kunt u een DLNA-mediaserver inschakelen om inhoud te streamen naar DLNA-apparaten (zoals smart-tv's en gameconsoles), kunt u Windows Bestandsdeling inschakelen om toegang te krijgen tot de bestanden via een traditionele netwerkshare, en u kunt een lichtgewicht webserver inschakelen zodat u via een webbrowser toegang hebt tot de bestanden.

htg-reviews-de-dlink-dir880l-een-eenvoudig-werkpaard-met-gemakkelijke-externe toegang foto 7

Daarnaast kunt u maximaal 10 gebruikersaccounts aanmaken om aan te geven welke gebruikers lees-/schrijftoegang hebben tot welke mappen van de aangesloten opslag. Hoewel dat in theorie geweldig is, is het frustrerend in de toepassing omdat het systeem geen genuanceerd toestemmingssysteem heeft. U kunt bijvoorbeeld geen gebruikersaccount maken waarin die gebruiker de /TV-programma's/ en ook /Gebruikers/Steve/ kan lezen/schrijven.

Het gebruikerssysteem zelf is een stap in de goede richting (en beter dan wat de meeste routers bieden), maar het zou leuk zijn als het net iets geavanceerder was.

Remote MyDLink Sharing: Naast lokaal delen, kunt u ook apps downloaden naar uw iOS- of Android-apparaat en op afstand toegang krijgen tot uw USB-gebaseerde media en inhoud.

Het instellen op de eigenlijke router is niet moeilijk (het maakt deel uit van hetzelfde installatieproces als het inschakelen van lokale toegang), maar toegang op afstand is een beetje lastiger. U moet de MyDLink SharePort-app downloaden en configureren voor zowel lokale (wanneer u thuis bent) als externe toegang (wanneer u niet thuis bent).

De app zelf is ongeveer net zo eenvoudig als het zou kunnen zijn in termen van interface en toegang (je kiest vrijwel een enkel bestand om naar te kijken / ermee te communiceren via algemeen bladeren door bestanden of via de gesorteerde foto- / muziek- / documentcategorieën) maar de installatie is een beetje ondoorzichtig in vergelijking met het gemak van het instellen van de router zelf.

Het meest raadselachtige is dat DLink een app heeft specifiek voor hun NAS-eenheden en een app specifiek voor hun Routers-met-NAS-functionaliteit die totaal verschillend zijn. Erger nog, de NAS-software (MyDLink Access-NAS) is eigenlijk veel beter dan de SharePort-app met een schonere interface en veel eenvoudigere configuratie.

Snelle VPN: Het VPN, of Virtual Private Network, onderdeel van de router was een aangename verrassing. Meestal wil je de meest geavanceerde VPN-functionaliteit die je kunt krijgen, maar als je een krachtige Android-gebruiker bent, heb je misschien wat hoofdpijn gekregen met geavanceerde routers: ze gebruiken VPN die, hoewel geavanceerd, wordt niet ondersteund door het eigen VPN-systeem van Android.

De 880L beschikt over L2TP over IPSec, een VPN-protocol dat werkt met Android en meer dan sterk genoeg is voor thuisgebruik.

Prestatiebenchmarks

Functies zijn allemaal goed en wel, maar realistisch gezien is waar de meesten van ons echt om geven ruwe prestaties. Hoe presteert de 880L in vergelijking met andere routers in onze stal van proefpersonen?

We zullen het vroeg voor je verpesten: het is niet de leider, maar uiteindelijk maakt dat niet uit, tenzij je een zeer overbelaste en zeer intensieve netwerkconfiguratie voor gegevensoverdracht gebruikt.

Dat gezegd hebbende, laten we het opsplitsen in categorieën.

Wi-Fi-dekking: de 880L heeft een groot bereik. Aan de andere kant van het erf, op het dak, achter de garage, was de signaalsterkte constant beter dan -70 dB, waar we ook waren op het terrein. De dekking was vergelijkbaar met de concurrentie van de Netgear Nighthawk.

Zelfs met al het gips, baksteen en andere materialen in de weg, heeft de 880L geen probleem om de laptops, tablets en telefoons te bereiken die we met ons meesleepten. Iedereen met een eigendom dat niet zo groot is als een boerderij, zou geen probleem moeten hebben met wifi-dekking van lot-line tot lot-line.

Gegevensoverdrachtsnelheden: de gegevensoverdrachtsnelheden op de 880L waren zeker niet de snelste die we hebben gezien, maar buiten benchmarking kunnen we u verzekeren dat dit niet veel invloed heeft op het dagelijks gebruik.

De gemiddelde wifi-overdrachtssnelheid via de 880L op de 2,4 GHz-band lag rond de 110 Mb/s. De gemiddelde overdrachtssnelheid op de 5GHz-band lag rond de 300 Mb/s.

Hoewel het de Netgear Nighthawk niet versloeg in lees-/schrijftests, bieden beide eenheden praktisch genoeg overdracht die snel genoeg is zodat video's nooit stotteren, bestanden snel worden gekopieerd en buiten het uitvoeren van benchmarks (of proberen om bestanden naar tientallen machines tegelijk te streamen) er is geen echte manier om het verschil te zien tussen snelle prestaties en echt snelle prestaties wanneer beide snelheden meer bandbreedte bieden dan de meeste mensen nodig hebben.

Het grootste voorbehoud: vorig jaar, toen we de toen zeer nieuwe Netgear Nighthawk beoordeelden, moesten we een waarschuwing toevoegen aan onze prestatiebenchmarks, wat aangeeft dat de meeste consumenten nog niet over de hardware beschikten om zelfs maar te profiteren van 802.11ac-prestaties.

Helaas, bijna een jaar later, blijft dat voorbehoud. De overgrote meerderheid van draagbare elektronica heeft nu 802.11n en zelfs producten die de fysieke hardware hebben om 802.11ac aan te kunnen (zoals de Xbox One) hebben vaak alleen firmware die 802.11n aankan.

Het is niet het einde van de wereld, maar weet dat als u uw netwerksnelheden echt via de draadloze kanalen wilt koppelen, u ervoor moet zorgen dat uw apparaten 802.11ac-compatibel zijn of dat u daarvoor een adapter moet kopen.

Aangezien de aanschaf van een router met 802.11ac-mogelijkheden in wezen een vorm van toekomstbestendigheid is en de levenscyclus van uw router aanzienlijk zal verlengen, hebben we dit niet als negatief beschouwd in onze eerdere recensie, en we beschouwen het niet als negatief in deze recensie . We hopen gewoon dat de snellere standaard eerder vroeger dan later wordt overgenomen.

Het goede, het slechte en het oordeel

We hebben er de afgelopen weken mee gespeeld, er spelletjes over gespeeld, gestreamd en er op een andere manier mee gespeeld. Hoe houdt de 880L stand?

De goede

  • De installatie is uiterst eenvoudig en eenvoudig. Bewaar voor het instellen van een administratief wachtwoord, er is in wezen niets dat u hoeft te doen.
  • Software voor het bedieningspaneel op afstand is best handig.
  • Vlezige antennes werken prima zoals ze zijn, maar kunnen worden geüpgraded als u meer bereik wilt.
  • Indicator-LED's zijn erg gedempt; net helder genoeg om hun werk te doen, maar niet helder genoeg om een ​​kamer te verlichten. Kan niet genoeg goede dingen zeggen over subtiele LED's.
  • VPN-service is Android-vriendelijk; zeer tevreden hiermee.
  • SharePort/MyDLink-service werkt goed genoeg voor basisgebruikers/eenvoudige behoeften.
  • Als u andere D-link-hardware koopt, zoals hun camera's en NAS-eenheden, past deze naadloos in de hele MyDLink-stal van apparaten.

De slechte

  • De wifi-prestaties zijn matig in vergelijking met vergelijkbare modellen. In praktisch dagelijks browsen en gebruik zal het niet merkbaar zijn, maar je krijgt zeker geen bloederige snelheden.
  • SharePort-service te beperkt en de app is onhandig.
  • Mist een FTP-server en andere eenvoudige (en platformonafhankelijke/app-onafhankelijke) manieren om bestanden te delen. App-onafhankelijk delen heeft zeker de voorkeur boven speciale apps.

Het vonnis

De 880L is niet de laatste van alles, of het nu gaat om snelheden of functies, maar dat mag hem niet ronduit diskwalificeren voor overweging. Als u op zoek bent naar een stabiele router (we hebben tijdens de hele testperiode geen instabiliteitsproblemen gehad) die gemakkelijk op afstand kan worden beheerd, meer dan voldoende snelheid heeft en gemakkelijk aan de behoeften van uw gemiddelde huishouden kan voldoen, dan is dit een goede keuze .

Verder, als u de technische man voor uw gezin bent, maakt het gemak van beheer op afstand en de bijbehorende telefoon-app om dit te vergemakkelijken de 880L vrijwel een schoen voor de gezinnen die u helpt.

Meer verhalen

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt zien wat de opslag van uw Android-apparaat opslokt

Het is maar al te gemakkelijk om je Android-telefoon of -tablet tot de nok toe vol te proppen met gegevens en je hebt geen ruimte meer om nieuwe apps te installeren of nieuwe media te downloaden. Vandaag bekijken we hoe u snel kunt beoordelen wat al uw schijfruimte opslokt.

Geek Trivia: De Venus Fly Trap is alleen in welke regio van de wereld te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de kanaalsurfervaring op XBMC kunt recreëren

Het runnen van een thuismediaserver is best geweldig: prachtige albumhoezen, afspeellijsten en al je media binnen handbereik. Een ding dat mediacentra echter tekortschieten, is het gevoel van doelloos kanaalsurfen opnieuw te creëren om die tv-kijkende jeuk te krabben. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u dat doet

Geek Trivia: welke vroege videogameconsole bood perfecte arcade-to-home gamepoorten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt voorkomen dat de Windows-toets, Alt+Tab en plaktoetsen uw gamen verpesten?

Windows is ontworpen voor desktopgebruik, niet voor gaming. De Windows-toets, Alt+Tab en andere toetsenbordopties zoals Sticky Keys halen je uit games op volledig scherm en terug naar je bureaublad, maar je kunt ze uitschakelen.

Geek Trivia: The Phrase See You Later, Alligator is een verwijzing naar wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nee, het uitschakelen van IPv6 zal uw internetverbinding waarschijnlijk niet versnellen

Windows, Linux en andere besturingssystemen hebben allemaal ingebouwde ondersteuning voor IPv6 en is standaard ingeschakeld. Volgens een mythe die de ronde doet, vertraagt ​​deze IPv6-ondersteuning je verbinding en het uitschakelen ervan zal de zaken versnellen.