HTG beoordeelt het CODE-toetsenbord: ouderwetse constructie ontmoet moderne voorzieningen

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 1

Er is niets zo bevredigend als de soepele en scherpe actie van een goed gebouwd toetsenbord. Als je moe bent van slappe toetsen en goedkoop aanvoelende toetsenborden, is een goed geconstrueerd mechanisch toetsenbord een welkome afwisseling van het toetsenbord van $ 10 dat bij je computer is geleverd. Lees verder terwijl we het mechanische CODE-toetsenbord testen.

Wat is het CODE-toetsenbord?

Het CODE-toetsenbord is een samenwerking tussen fabrikant WASD Keyboards en Jeff Atwood van Coding Horror (de man achter het Stack Exchange-netwerk en de Discourse-forumsoftware). De focus van Atwood lag op het integreren van het beste van traditionele mechanische toetsenborden en het beste van moderne verbeteringen in de bruikbaarheid van het toetsenbord. In zijn eigen woorden:De wereld is overspoeld met vreselijke, waardeloze, geen naam hoe-goedkoop-kunnen-we-het-toetsenborden. Er zijn een paar dozijn betere mechanische toetsenbordopties die er zijn. Ik heb minstens zes verschillende dure mechanische toetsenborden gehad en gebruikt, maar ik was ook niet tevreden met een van hen: ze hadden geen achtergrondverlichting, waren lelijk, hadden een vreselijk ontwerp of misten basisfuncties zoals mediatoetsen.

Dat is de reden waarom ik oorspronkelijk begin 2012 contact heb opgenomen met Weyman Kwong van WASD Keyboards. Ik vertelde hem dat de staat van toetsenborden voor mij als nerd onaanvaardbaar was, en ik stelde een partnerschap voor waarin ik bereid was met hem samen te werken om te doen wat nodig is om een ​​echt geweldig mechanisch toetsenbord te produceren.

Zelfs de vurige scepticus die zich afvraagt ​​of Atwood inderdaad een echt geweldig mechanisch toetsenbord heeft gemaakt, kan zeker niet argumenteren met de positie van waaruit hij vertrekt: er zijn zoveel tergend waardeloze toetsenborden die er zijn. Erger nog, naar onze mening, is dat, tenzij je een typiste bent van een bepaald jaartal, de kans groot is dat je nog nooit echt op een echt mooi toetsenbord hebt getypt. Degenen die pas halverwege tot eind jaren negentig computers begonnen te gebruiken, hebben waarschijnlijk altijd op moderne, papperige toetsenborden getypt en hebben nooit het plezier gekend van typen op een echt responsief en helder mechanisch toetsenbord. Komt onze voorkeur voor en liefde voor mechanische toetsenborden hier doorheen? Goed. We gaan niet eens proberen het te verbergen.

Dus waar stapelt het CODE-toetsenbord zich op in het pantheon van toetsenborden? Lees verder terwijl we u door de eenvoudige installatie en onze ervaring met het gebruik van de CODE leiden.

Het CODE-toetsenbord instellen

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 2

Hoewel de installatie van het CODE-toetsenbord in wezen plug-and-play is, zijn er twee verschillende installatiestappen die u waarschijnlijk niet op een eerder toetsenbord hoefde uit te voeren. Beide benadrukken de mate van zorg die aan het toetsenbord is besteed en de hoeveelheid beschikbare aanpassing.

In de doos vind je het toetsenbord, een micro-USB-kabel, een USB-naar-PS2-adapter en een tool die je misschien niet kent: een sleuteltrekker. We komen zo terug op de sleuteltrekker.

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 3

In tegenstelling tot de meeste toetsenborden op de markt, is het snoer niet permanent aan het toetsenbord bevestigd. Wat betekent dit voor jou? Afgezien van de voor de hand liggende noodzaak om het zelf aan te sluiten, maakt het het doodeenvoudig om je eigen toetsenbordsnoer te repareren als het wordt aangevallen door een huisdier, verminkt in een mechanisme op je bureau of anderszins beschadigd. Het maakt het ook gemakkelijk om te profiteren van de kabelgeleidingskanalen aan de onderkant van het toetsenbord om uw kabel precies daar te leiden waar u hem wilt hebben.

Terwijl we naar de onderkant van het toetsenbord staren, kijk eens naar die stevige rubberen voetjes. Volgens randapparatuurnormen zijn ze enorm (en er zijn er zes in plaats van de gebruikelijke vier). Als je het toetsenbord eenmaal hebt neergezet waar je het wilt, kan het net zo goed worden vastgelijmd, de rubberen voetjes werken zo goed.

Nadat je de kabel hebt vastgezet en naar wens hebt afgesteld, is er nog een taak voordat je het toetsenbord op de computer aansluit. Linksonder op het toetsenbord vind je een kleine uitsparing in het plastic met daarin enkele dipswitches:

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 4

De dipswitches zijn er om hardwarefuncties te schakelen voor verschillende besturingssystemen, toetsenbordindelingen en om functietoetsen in of uit te schakelen. Door de dipswitches te gebruiken, kunt u het toetsenbord wijzigen van de QWERTY-modus naar de Dvorak-modus en de Colemak-modus, de twee populairste alternatieve toetsenbordconfiguraties. U kunt de schakelaars ook gebruiken om Mac-functionaliteit in te schakelen (voor Command/Option-toetsen). Een van onze favoriete kleine schakelaars is de SW3-dip-schakelaar: je kunt de Caps Lock-toets uitschakelen; vaarwel per ongeluk op Caps drukken wanneer u op Shift wilt drukken. U kunt de volledige configuratiekaart van de dipswitches hier bekijken.

De snelle start voor Windows-gebruikers is eenvoudig: controleer nogmaals of alle schakelaars in de uit-stand staan ​​(zoals te zien is in de bovenstaande foto) en schakel dan gewoon SW6 in om de functietoetsen media en achtergrondverlichting in te schakelen (hierdoor wordt de menutoets ingeschakeld het toetsenbord in een functietoets, zoals gewoonlijk op laptoptoetsenborden).

Nadat je de dipswitches naar wens hebt aangepast, sluit je het toetsenbord aan op een vrije USB-poort op je computer (of op je PS/2-poort met behulp van de meegeleverde adapter).

Ontwerp, lay-out en achtergrondverlichting

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 5

Het CODE-toetsenbord is er in twee smaken, een traditionele indeling met 87 toetsen (geen numeriek toetsenblok) en een traditionele indeling met 104 toetsen (numeriek toetsenblok aan de rechterkant). We identificeren de lay-out als traditioneel omdat, ondanks enkele moderne trapping en stiekeme snelkoppelingen, de daadwerkelijke vormfactor van het toetsenbord, van de vorm van de toetsen tot de afstand en positie, zo klassiek is als het komt. U hoeft geen nieuwe toetsenbordindeling te leren en wekenlang bezig te zijn met het conditioneren van een kleiner dan normale backspace-toets of een PgUp/PgDn-paar op een onconventionele locatie.

Alleen omdat het toetsenbord erg conventioneel is qua lay-out, wil dat nog niet zeggen dat je moderne voorzieningen zoals mediabedieningstoetsen zult missen. De volgende extra functies zijn verborgen in de F11, F12, Pauze-knop en het 2×6-raster gevormd door de rijen Invoegen en Verwijderen: helderheid van de toetsenbordverlichting, toetsenbordverlichting aan/uit, dempen en vervolgens het typische afspelen/pauzeren, vooruit /achteruit, stop en volume +/- in respectievelijk de rijen Invoegen en Verwijderen.

Hoewel we in eerste instantie niet zeker wisten wat we van het functietoetsensysteem zouden vinden (vooral nadat we een Microsoft Sidewinder-toetsenbord met een enorme en gemakkelijk toegankelijke volumeknop erop hadden gezet), kostte het ons minder dan een dag om ons aan te passen aan met behulp van de Fn-toets, naast de rechter Ctrl-toets, om het afspelen van onze media in een oogwenk aan te passen.

De achtergrondverlichting van het toetsenbord is grotendeels een schot in de roos, maar het CODE-toetsenbord nagelt het. Hij heeft niet alleen een prettige en makkelijk instelbare door-de-toetsen verlichting, maar de sleutelschakelaars waaraan de toetsen zelf zijn bevestigd zijn gemonteerd op een stalen plaat met witte verf. Er wordt voldoende licht gereflecteerd door de binnenruimte van de toetsen en verspreidt zich vervolgens over de witte plaat om een ​​mooie gelijkmatige verlichting tussen de toetsen te bieden.

Het markeren van de stalen plaat onder de toetsen brengt ons bij de daadwerkelijke constructie van het toetsenbord. Het is rotsvast. Het model met 87 toetsen, het model dat we hebben getest, weegt 2,0 pond. De 104-toets is bijna een half pond zwaarder op 2,42 pond. Tussen de stalen plaat, de extra dikke printplaat onder de stalen plaat en de dikke ABS-kunststof behuizing voelt het toetsenbord erg solide aan. Combineer dat gewicht met de eerder genoemde dikke rubberen voetjes en je hebt een tankachtig toetsenbord dat bij normaal gebruik geen millimeter zal wijken.

De sleutels onderzoeken

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 6

Dit is het gedeelte van de recensie waar de hardcore typisten en toetsenbordninja's op hebben gewacht. We hebben gekeken naar de lay-out van het toetsenbord, we hebben gekeken naar de algemene constructie ervan, maar hoe zit het met de daadwerkelijke toetsen?

Er is een grote verscheidenheid aan toetsenbordconstructietechnieken, maar de overgrote meerderheid van moderne toetsenborden gebruiken een rubberen koepelconstructie. De sleutel zweeft in een plastic frame over een rubberen membraan met een kleine rubberen koepel voor elke sleutel. Door op de fysieke toets te drukken, wordt de rubberen koepel naar beneden gecomprimeerd en een klein beetje geleidend materiaal aan de binnenkant van de top van de koepel maakt verbinding met de printplaat. Ondanks de bijna alomtegenwoordigheid van het ontwerp, houden veel mensen er niet van.

De belangrijkste klacht is dat dome-toetsenborden een volledige compressie vereisen om een ​​toetsaanslag te registreren; toetsenbordontwerpers en -enthousiastelingen noemen dit een dieptepunt. Met andere woorden, om de b-toets te registreren, moet u die toets volledig indrukken. Als zodanig vertraagt ​​​​het je en vereist het extra druk en beweging die, in de loop van tienduizenden toetsaanslagen, leidt tot een heleboel verspilde tijd en vermoeidheid.

Het CODE-toetsenbord is voorzien van toetsschakelaars die zijn vervaardigd door Cherry, een bedrijf dat al sinds de jaren zestig toetsschakelaars maakt. In het bijzonder is de CODE voorzien van Cherry MX Clear-schakelaars. Deze schakelaars hebben hetzelfde klassieke ontwerp als de andere Cherry-schakelaars (zoals de MX Blue en Brown-schakelaarreeksen), maar ze zijn aanzienlijk stiller (ja, dit is een mechanisch toetsenbord, maar nee, je buren zullen niet denken dat je aan het schieten bent een machinegeweer) omdat ze de hoorbare klik missen die in de meeste Cherry-schakelaars wordt gevonden. Dit wil niet zeggen dat het toetsenbord geen mooi hoorbaar toetsgeluid heeft wanneer de toets volledig is ingedrukt, maar dat het toetsmechanisme geen luid klikgeluid veroorzaakt wanneer het wordt geactiveerd.

htg-reviews-the-code-keyboard-old-school-construction-meets-modern-voorzieningen foto 7Een van de geweldige kenmerken van de Cherry MX clear is een voelbare bult die aangeeft dat de toets voldoende is gecomprimeerd om de slag te registreren. Voor aanraaktypisten is de zeer subtiele tactiele feedback een geweldige indicator dat je door kunt gaan naar de volgende slag en een welkome snelheidsboost geeft. Zelfs als je geen woord-per-minuut-records probeert te breken, is dat kleine bultje bij het indrukken van de toets bevredigend.

De Cherry-toetsschakelaars bieden niet alleen een veel aangenamere typervaring, maar zijn ook aanzienlijk duurzamer dan een koepelvormige toetsschakelaar. Membraantoetsenborden met rubberen dome-schakelaar zijn doorgaans geschikt voor 5-10 miljoen contacten, terwijl mechanische Cherry-schakelaars geschikt zijn voor 50 miljoen contacten.

Je zou de volgende Oorlog en Vrede moeten schrijven en dat moeten volgen met A Tale of Two Cities: Zombie Edition, en dan je omdraaien en ze beide in een dozijn verschillende talen transcriberen om zelfs maar een klein deukje te geven in de levenscyclus van dit toetsenbord.

Dus hoe zien de schakelaars eruit onder de klassiek vormgegeven toetsen? U kunt zelf een kijkje nemen met de meegeleverde sleuteltrekker. Schuif de lus tussen de toetsen en vervolgens voorzichtig onder de sleutel die u wilt verwijderen:

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 8

Beweeg de sleuteltrekker voorzichtig heen en weer terwijl u een lichte opwaartse druk uitoefent om de sleutel los te laten; Je kunt het proces voor elke toets herhalen, als je ooit merkt dat je stapels kattenhaar, Cheeto-stof of andere vreemde voorwerpen van je toetsenbord moet halen.

htg-reviews-de-code-toetsenbord-old-school-constructie-meets-modern-voorzieningen foto 9

Daar is hij dan, de naakte schakelaar, de bron van die prachtige scherpe actie met de voelbare bult bij elke toetsaanslag.

De laatste functie die het vermelden waard is, is de N-key rollover-functionaliteit van het toetsenbord. Dit is een functie die je gewoon niet zult vinden op niet-mechanische toetsenborden en zelfs gaming-toetsenborden hebben meestal alleen een soort toetsroller op de hoogfrequente toetsen zoals WASD. Dus wat is N-key rollover en wat maakt het jou uit? Op een typisch in massa geproduceerd toetsenbord met rubberen koepel kun je niet tegelijkertijd meer dan twee toetsen indrukken, omdat de derde niet registreert. PS/2-toetsenborden zorgen voor onbeperkte rollover (met andere woorden, u kunt het toetsenbord niet overtypen omdat al uw toetsaanslagen, hoe snel ook, worden geregistreerd); als je het CODE-toetsenbord met de PS/2-adapter gebruikt, krijg je deze mogelijkheid.

Als je de PS/2-adapter niet gebruikt en de native USB gebruikt, krijg je nog steeds 6-key rollover (en de CTRL, ALT en SHIFT tellen niet mee voor de 6) dus realistisch gezien zul je nog steeds niet in staat zijn om de computer uit te typen, want zelfs de meer vingerverdraaiende toetsenbordcombinaties en typen op hoge snelheid vallen nog steeds ruim binnen de rollover van 6 toetsen.

De rollover maakt absoluut niet uit of je een langzame jacht-en-pik typist bent, maar als je zo ver in een toetsenbordrecensie hebt gelezen, is de kans groot dat je een serieuze typist bent, en dat soort kwaliteit constructie en het omdraaien van de toetsen met een hoog aantal is een fantastische functie.

Het goede, het slechte en het oordeel

We hebben het CODE-toetsenbord uitgeprobeerd, we hebben er spelletjes mee gespeeld, er artikelen mee getypt, lange opmerkingen op Reddit achtergelaten en het verder gebruikt en misbruikt zoals we met elk ander toetsenbord zouden doen.

Het goede:

  • De constructie is ijzersterk. In een noodgeval zijn we ervan overtuigd dat we het toetsenbord als een bot wapen kunnen gebruiken (en het later op de dag weer kunnen gebruiken zonder nadelige gevolgen voor het toetsenbord).
  • De Cherry-schakelaars zijn een absoluut genot om op te typen; de duidelijke variatie in het CODE-toetsenbord biedt een heel mooie middenweg tussen het geweerschot van een luidere mechanische schakelaar en de stilte van een dome-toetsenbord van mindere kwaliteit zonder in te boeten aan kwaliteit. Aanraaktypisten zullen dol zijn op de subtiele tactiele hobbelfeedback.
  • Dip-switch-systeem maakt het voor gebruikers op verschillende systemen en met verschillende toetsenbordindelingen erg gemakkelijk om te schakelen tussen besturingssysteem en toetsenbordindelingen. Als u een groot deel van de verandering in een toetsenbord investeert, is het goed om te weten dat u het kunt meenemen naar een ander besturingssysteem of kunt upgraden naar een nieuwe lay-out als u besluit om te gaan typen in Dvorak-stijl.
  • De achtergrondverlichting is perfect. Je kunt het aanpassen van een nauwelijks zichtbare gloed tot een laaiend licht in de kamer. Wat je voorkeur ook is, de wit gecoate stalen achterplaat doet geweldig werk door het licht tussen de toetsen te verspreiden.
  • U kunt de toetsen eenvoudig verwijderen om ze schoon te maken (of om de letters te herschikken om een ​​nieuwe toetsenbordindeling te ondersteunen).
  • Het gewicht van het apparaat in combinatie met de extra dikke rubberen voetjes zorgen ervoor dat het precies daar staat waar u het op het bureau plaatst.

De slechte:

  • Hoewel u waar voor uw geld krijgt, is het prijskaartje van $ 150 een schok in vergelijking met de prijskaartjes van $ 20-60 die u op lagere toetsenborden aantreft.
  • Mensen die gewend zijn aan grote speciale mediatoetsen, onafhankelijk van de traditionele toetslay-out (zoals de grote knoppen en volumeregelaars die op veel moderne toetsenborden te vinden zijn), kunnen afschrikken door de Fn-key-achtige mediabedieningen op de CODE.

Het oordeel: het toetsenbord wordt duidelijk en sterk beïnvloed door de behoeften van serieuze typisten. Of je nu een programmeur, transcriptionist of gewoon iemand bent die de langste artikelopmerkingen wil achterlaten die internet ooit heeft gezien, het CODE-toetsenbord biedt een ijzersterke typervaring. Ja, $ 150 is geen kleingeld, maar de kwaliteit van het CODE-toetsenbord is zo hoog en de typervaring is zo plezierig, je krijgt gemakkelijk tien keer de waarde die je zou krijgen als je een minder toetsenbord zou kopen.

Zelfs in vergelijking met andere mechanische toetsenborden op de markt, zoals Das Keyboard, krijg je nog steeds meer waar voor je geld, aangezien andere mechanische toetsenborden niet worden geleverd met de heerlijk-naar-type Cherry MX Clear-schakelaars, achtergrondverlichting en hardware -gebaseerd besturingssysteem toetsenbordindeling schakelen.

Als het binnen je budget valt om je toetsenbord te upgraden (vooral als je hebt geploeterd met een low-end rubberen dome-toetsenbord), is er geen goede reden om geen CODE-toetsenbord te kopen.

Sleutelanimatie met dank aan Geekhack.org-gebruiker Lethal Squirrel.

Meer verhalen

Een contactpersoon exporteren naar en importeren uit een vCard-bestand (.vcf) in Outlook 2013

vCard is de afkorting voor Virtual Business Card en is het standaardformaat (.vcf-bestanden) voor elektronische visitekaartjes. Met vCards kunt u contactgegevens maken en delen via internet, zoals in e-mailberichten en instant messaging.

Is Windows ReadyBoost het waard om te gebruiken?

Sluit een USB-stick aan op een Windows-computer - zelfs op Windows 8 - en Windows zal vragen of je je systeem wilt versnellen met ReadyBoost. Maar wat is ReadyBoost precies en zal het uw computer daadwerkelijk versnellen?

Hoe kan ik de voeding van mijn computer testen?

U bent bezorgd dat uw computerproblemen het gevolg zijn van een defecte (of ronduit gefrituurde) voedingseenheid. Hoe kunt u het apparaat testen om er zeker van te zijn dat dit de oorzaak is van uw hardwareproblemen?

Gefinaliseerde Ubuntu 13.10-releases zijn nu beschikbaar om te downloaden

Het lange wachten op de nieuwste stabiele versie van Ubuntu is eindelijk voorbij. Nu kunt u uw favoriete UI-versie van Ubuntu 13.10 downloaden, de Phone Edition uitproberen en een kopie van de officiële handleiding pakken met behulp van de set downloadlinks die we voor uw gemak hebben samengesteld.

Een standaardhandtekening toewijzen in Outlook 2013

Als u de meeste van uw e-mails op dezelfde manier ondertekent, kunt u eenvoudig een standaardhandtekening opgeven die automatisch wordt ingevoegd in nieuwe e-mailberichten en antwoorden en doorgestuurde berichten. Dit kan rechtstreeks in de handtekeningeditor in Outlook 2013.

Geek Trivia: Welk boek is uitgebracht in een met asbest beklede hardcovereditie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een nieuwe handtekening maken in Outlook 2013

Als u uw e-mails meestal op dezelfde manier ondertekent, kunt u in Outlook handtekeningen maken die u aan uw e-mails kunt toevoegen. Maak eenvoudig een handtekening voor zakelijke e-mails en een andere voor persoonlijke e-mails.

Moet u uw eigen pc bouwen?

Er was een tijd dat elke nerd zijn eigen pc leek te bouwen. Terwijl de massa eMachines en Compaqs kocht, bouwden nerds hun eigen krachtigere en betrouwbaardere desktopmachines voor een lagere prijs. Maar heeft dit nog zin?

Waarom wordt de winterslaap nog steeds gebruikt?

Met de toegenomen prevalentie van snelle solid-state harde schijven, waarom hebben we nog steeds een systeemslaapstand?

Geek Trivia: Welke vloeistof lijkt zo op bloedplasma dat het kan worden gebruikt voor IV-infusies?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!