HTC U11 is de eerste gigabit-telefoon van Sprint

BEKIJK ALLE FOTO'S IN DE GALERIJ

De nieuwe, samenknijpbare HTC U11 zal de eerste Sprint-telefoon zijn die gigabit LTE ondersteunt, hebben Sprint en HTC vanochtend bevestigd tijdens een persevenement. Het zal ook zijn hoogste snelheden behalen in Canada en Australië, hoewel andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op een iets langzamere rijstrook zullen zijn.

Bij de lancering zal de U11 de snelste telefoon op het netwerk van Sprint zijn, maar de provider speelt niet in op de gigabit-mogelijkheden van de U11 omdat hij nog niet veel van dat netwerk heeft uitgebouwd. Gigabit-snelheden zullen in de komende 12 maanden worden uitgerold, waarna er verschillende Sprint-telefoons op de markt zullen zijn die op maximale snelheid kunnen werken, vertelden Sprint-execs me.Maar dit maakt de U11 Sprint wel de meest toekomstbestendige telefoon van het moment, qua netwerk. Het geeft HTC ook het opscheppen over Motorola; zijn Z2-telefoon werd in maart gebruikt in een Sprint gigabit-demo, maar het apparaat is nog niet formeel aangekondigd.

BEKIJK ALLE FOTO'S IN DE GALERIJ

Gigabit LTE vereist drie technologieën, en één is lastig. 3x carrier-aggregatie en 256QAM-codering zijn meestal software. Maar 4x4 MIMO vereist nieuwe antennes die zijn afgestemd op een specifieke band. Als een telefoon geen 4x4 MIMO ondersteunt op de band van je provider, heb je pech.

Daarom is de Samsung Galaxy S8 een gigabit LTE-telefoon op AT&T en T-Mobile, maar geen Sprint. De 4x4 MIMO-antennes bevinden zich op de banden die AT&T en T-Mobile voornamelijk gebruiken, maar niet op de Band 41 die Sprint nodig heeft om de hoogste snelheden te halen.

Verwant

  • HTC U11HTC U11

De U11 heeft 4x4 MIMO op banden 3, 7 en 41. Band 3 wordt gebruikt door Telstra in Australië om zijn gigabit-netwerk mogelijk te maken, dat we in januari hebben getest. Band 7 is populair bij de drie grote Canadese luchtvaartmaatschappijen. Band 41 is Sprint.

Hoewel er ook een ontgrendelde versie van de U11 zal zijn die compatibel is met de drie andere grote Amerikaanse providers, zei HTC, zal deze niet het 4x4 MIMO-voordeel hebben en daarom mogelijk iets lagere algemene netwerksnelheden krijgen dan telefoons met die technologie. Momenteel zijn de Galaxy S8 en S8+ de enige gigabit-telefoons voor de andere providers, hoewel er later dit jaar meer toestellen zullen verschijnen.

De HTC U11 gaat vandaag in de voorverkoop en ligt op 9 juni in de schappen voor $ 696.

BEKIJK ALLE FOTO'S IN DE GALERIJ

Aanbevolen verhalen

De eerste televisie met ingebouwde Amazon Fire TV is prima

Amazon's eerste echte tv-toestel kan live-uitzendingen en meerdere invoeropties integreren.

HTC's samenknijpbare U11 is de echte vlaggenschiptelefoon van 2017

Beweeg over, U Ultra -- dit is de echte opvolger van de HTC 10.

De volgende generatie VR-verbeteringen komt naar HTC Vive

Draadloze multiplayer, betere sociale betrokkenheid en eye-tracking-technologie voor VR is bijna hier.

Verizon's $ 70 Gigabit-internetplan mist beide doelen

Verizon Fios Gigabit-verbinding bereikt een maximum van 940 Mbps en kost u waarschijnlijk meer dan $ 70.