HTC's samenknijpbare U11 is de echte vlaggenschiptelefoon van 2017

Trekkies geloofden (en zouden nog steeds) kunnen zijn dat alleen elke andere Star Trek-film echt goed was, en ik zou zeggen dat dat ook geldt voor HTC's vlaggenschipreleases. De ene M7? Uitstekend. De M8? Mwah. De M9 was een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, maar de A9 boeide niet. HTC kwam op gang met de 10 van 2016, terwijl de daaropvolgende U Ultra... nou ja, het was nogal een puinhoop. Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten voordat de Taiwanese telefoonmaker opnieuw een poging deed tot een vlaggenschip. Zeg hallo tegen de HTC U11 van $ 649, een smartphone die high-end vermogen combineert met een opvallende esthetiek, een hele reeks druksensoren en een echt vreselijke naam.

Het is een beetje ongebruikelijk om zo snel een andere vlaggenschiptelefoon te krijgen, maar dat komt vooral omdat HTC de U Ultra nooit echt als één heeft gezien. In plaats daarvan waren de eerste twee telefoons uit de U-serie bedoeld om het slanke, glanzende glazen ontwerp te introduceren dat snel genoeg de rest van de productlijn van het bedrijf zal doordringen. Daarom heeft de U11 de (vreselijke) naam die hij heeft -- het bedrijf wilde glashelder maken dat dit de echte opvolger van de HTC 10 is. En in tegenstelling tot de U Ultra, lijkt de U11 goed uitgerust om te concurreren met de rest van de premium smartphones van dit jaar.

htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 1HTC's nieuwe vlaggenschip wordt geleverd met een 5,5-inch, 2K LCD-scherm bedekt met een gebogen plaat van Gorilla Glass 5, om nog maar te zwijgen van een USB-C-poort, een octa-core Snapdragon 835-chipset, 4 GB RAM en 64 GB aan opslagruimte. Nou ja, in de VS in ieder geval. Een wereldwijd model zal beschikken over 6 GB RAM en 128 GB aan opslagruimte voor markten waar topspecificaties synoniem zijn voor kwaliteit en slagkracht.

Verderop is er een batterij van 3000 mAh weggestopt in het comfortabele, ronde frame van de U11. Hoewel we altijd smachten naar meer vermogen, is de grootte van de cel in lijn met die van apparaten zoals de Galaxy S8. We speelden met een paar niet-definitieve modellen, en ze leken opmerkelijk snel (mede dankzij de gebruikelijke, verkleinde interface die bovenop Android 7.0 Nougat draait) net als de rest van de vlaggenschiptelefoons die we dit jaar hebben getest. Het elegante uiterlijk van de U11 (bereikt door een metalen frame te combineren met veel gepolijst glas) zorgt ervoor dat hij zich onderscheidt van de massa, en de behuizing is IP67 water- en stofbestendig. Er is een 12-megapixelcamera aan de achterkant met snelle focus op twee pixels en een diafragma van f/1.7, terwijl een 16-megapixelcamera boven het scherm leeft.

Galerij: maak kennis met HTC's U11-vlaggenschip | 12 foto's

htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 212

  • htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 3
  • htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 4
  • htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 5
  • htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 6+8

Maar dit zijn allemaal tafels voor een moderne, high-end smartphone. Bij de U11 begint de echte magie wanneer je de druk opvoert.

De kenmerkende functie van de U11 is Edge Sense, die afhankelijk is van druksensoren die in de zijkanten van de telefoon zijn ingebed. Ze kunnen minieme veranderingen detecteren in hoe stevig je je telefoon vasthoudt, en - nog belangrijker - kunnen worden gebruikt om snelkoppelingen en app-acties te activeren. Laten we zeggen dat je handschoenen draagt ​​en de plotselinge, aanmatigende drang voelt om een ​​selfie te maken. Je zou de U11 snel kunnen knijpen om de camera te starten en een andere om een ​​foto te maken. Met de 'geavanceerde' modus ingeschakeld, kun je zelfs verschillende snelkoppelingen instellen voor snel knijpen en langer knijpen en vasthouden.

Het is handig om het drukgevoelige equivalent van sommige gemakstoetsen te hebben, maar na het zien van meer genuanceerde bedieningselementen in de HTC Ocean-video's die een tijdje geleden zijn gelekt, blijven er drie woorden over: 'Is dit het?' Begrijp ons niet verkeerd: de drukmeting werkte goed genoeg, maar we zijn nog niet overtuigd van het nut ervan.

htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 7

HTC werkt ook aan wat royaal zou kunnen worden omschreven als 'AI-overbelasting'. Bekijk het eens: de U11 wordt geleverd met de assistent van Google aan boord en krijgt Alexa kort na de lancering via een software-update. HTC zegt dat, dankzij de Snapdragon 835, de U11 kan luisteren naar en reageren op verschillende wake-woorden - dat wil zeggen, het mag een 'OK, Google' nooit verwarren met een vraag voor Alexa. Sterker nog, je hebt geen app nodig die op de voorgrond draait zoals je deed met de Alexa-ervaring op Huawei's Mate 9. We weten niet wanneer Motorola's Alexa-inspanningen zullen worden onthuld, maar het lijkt erop dat Alexa op de U11 de versie is verslaan.

Afgezien van die twee, wordt de U11 ook geleverd met HTC's eigen Sense Assistant, die bedoeld is om op je schema en gedrag te kauwen om suggesties te geven, zoals wanneer je een paraplu mee naar je werk moet nemen. Ja, dat klopt: de U11 kan maximaal drie virtuele assistenten tegelijkertijd hebben. We maakten geen grapje over overbelasting.

Voor sommigen zijn de audio-karbonades van de U11 misschien de game-changer. Er is meer ruimte in de telefoon voor een luidsprekerkamer, waardoor het geluid veel luider en rijker klinkt dan op de HTC 10. (In feite heeft HTC productplanning AVP Nigel Newby-House het volume van de U11 helemaal opgedreven buiten een drukke vergaderruimte in ons kantoor, en de mensen binnen werden merkbaar pissig door het lawaai.)

htcs-squeezable-u11-is-its-true-2017-vlaggenschip-telefoon foto 8

En hoewel er geen koptelefoonaansluiting is, gebruikt HTC in ieder geval Type-C om de audio-ervaring te vergroten. Weet je nog hoe de USonic-oordopjes van de U Ultra een sonarachtige puls gebruikten om de contouren van je oor te interpreteren en je muziek daarop af te stemmen? De oordopjes van de U11 doen dat ook, maar ze bevatten ook actieve ruisonderdrukking zonder dat er een omvangrijke batterijmodule nodig is. Ze komen van de batterij van je telefoon, die zowel goed als slecht is: je hoeft er nooit aan te denken om je koptelefoon op te laden voor een vlucht, en je kunt er zeker van zijn dat dit de levensduur van je batterij enigszins zal beïnvloeden.

We zullen ons oordeel over de U11 onthouden totdat we met de laatste Amerikaanse eenheden hebben gespeeld, maar we zijn voorzichtig optimistisch over de kansen van dit ding. Het feit dat het een competitieve set lef heeft, is geruststellend, vooral wanneer deze plakjes silicium krachtig genoeg zijn om bijna naadloze prestaties te leveren. Maar als de selectiekaderfunctie - dat drukgevoelige bedrijf - lijkt neer te komen op een klein gemak, moeten we ons afvragen of HTC's focus op doordachte, slimme functies begint te wankelen.

Aanbevolen verhalen

Intel beëindigt zijn dromen om de x86-chip in je pc te vervangen

Intel stopt ermee op Itanium, waarmee een einde komt aan zijn eenmalige droom om x86-chips te vervangen.

De beste echte draadloze hoofdtelefoon tot nu toe

Hoewel er geen algemene beste keuze is, biedt deze gids een paar solide opties, afhankelijk van uw levensstijl.

HTC Home brengt HTC's Weather Widget naar je Windows-bureaublad

Als je een fan bent van HTC's gelikte Sense UI-interface, brengt HTC Home een klein beetje van die interface naar je bureaublad als een combinatie van klok en weerwidget.