Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Er zijn veel manieren om meerdere vensters efficiënt te gebruiken, maar soms lijkt het erop dat je een kleinere voor een groter venster moet houden en ze passen nooit helemaal goed. Of je nu Rekenmachine en een webformulier tegelijkertijd probeert te gebruiken, of wilt zien welke muziek wordt afgespeeld terwijl je je nieuws inhaalt, er zijn veel scenario's waarin het handig kan zijn om altijd één venster bovenaan te houden. Er zijn veel hulpprogramma's om dit te doen, maar ze zijn vaak onnodig ingewikkeld en opgeblazen. Hier kijken we naar een betere oplossing van Amit, onze vriend bij Digital Inspiration.

Altijd bovenopDankzij AutoHotkey kunt u eenvoudig elk venster altijd boven alle andere op uw scherm houden. Je kunt dit downloaden als een kleine exe en het direct uitvoeren, of je kunt het maken met een eenvoudig script in AutoHotkey. Voor de eenvoud hebben we de applicatie eenvoudig gedownload en direct uitgevoerd.

Download hiervoor Always on Top (link hieronder) en pak het bestand uit.

bewaar-een-venster-op-met-een-handige-autosneltoets-script foto 2

Nadat u het hebt gestart, selecteert u eenvoudig het venster dat u bovenaan wilt houden en drukt u op Ctrl+Space. Dit programma blijft nu vooraan staan, zelfs als het niet het actieve venster is. Hier is een screenshot van een Hotmail-aanmeldingsdialoogvenster in Chrome met Kladblok bovenaan. Merk op dat Kladblok niet de actieve applicatie is, maar het staat nog steeds bovenaan.

houd-een-venster-op-met-een-handige-autosneltoets-script foto 3

Als u het venster bovenaan wilt losmaken, selecteert u het venster en drukt u nogmaals op Ctrl+spatiebalk. U kunt ook meerdere vensters tegelijk vastzetten, hoewel uw bureaublad snel rommelig kan worden!

Always on Top blijft actief in uw systeemvak en u kunt het afsluiten of onderbreken door met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram te klikken en respectievelijk afsluiten of onderbreken te selecteren.

Maak uw eigen Always-on Top-hulpprogramma met AutoHotkey

Als je een fan bent van AutoHotkey, kun je je eigen AutoHotkey-script maken om vensters eenvoudig en gemakkelijk bovenaan te houden met slechts één regel code:

|__+_|

Maak gewoon een nieuw bestand, voeg de code in en sla het op als platte tekst met de .ahk-bestandsextensie. Als u AutoHotkey hebt geïnstalleerd, dubbelklikt u eenvoudig op dit bestand voor exact dezelfde functionaliteit als de vooraf gemaakte versie.

Conclusie

Dit is een geweldige manier om een ​​venster bij de hand te houden, en het kan in veel scenario's nuttig zijn. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om gegevens van een PDF of afbeelding naar een formulier of spreadsheet te kopiëren en het bespaart veel klikken en tijd.

koppelingen:

Download Always on Top van Digital Inspiration

Download AutoHotkey als je het zelf wilt maken

Meer verhalen

Extensiebestanden hacken om ze versie-compatibel te maken voor Firefox

Een bekend nadeel bij het gebruik van Firefox is het probleem met de compatibiliteit van extensies wanneer een nieuwe hoofdversie wordt uitgebracht. Of het nu gaat om een ​​nieuwe extensie die u voor het eerst probeert of een oude favoriet, we hebben een manier om die extensies weer voor u te laten werken.

Toegang tot uw favoriete RSS-feeds in Windows Media Center

Er zijn veel apps die u helpen bij het organiseren en bekijken van uw favoriete RSS-feeds. Als je veel abonnees hebt, kan het overweldigend zijn om achter een computer te zitten om ze allemaal te bekijken. Vandaag bekijken we hoe u ze vanaf de bank kunt openen met WMC.

Autoruns gebruiken om een ​​geïnfecteerde pc handmatig op te schonen

Er zijn veel anti-malwareprogramma's die je systeem van vervelende dingen zullen opschonen, maar wat gebeurt er als je zo'n programma niet kunt gebruiken? Autoruns, van SysInternals (recent overgenomen door Microsoft), is onmisbaar bij het handmatig verwijderen van malware.

Pre-paid Zune Card-punten inwisselen voor Zune Marketplace Media

Als je de maandelijkse kosten voor een Zune Pass niet wilt betalen, kun je een prepaid Zune-kaart kopen. Hier bekijken we hoe u de Zune-kaartpunten kunt inwisselen, zodat u muziek kunt krijgen voor uw Zune of Zune HD.

Installeer GIMP 2.7.1 op Lucid Lynx met PPA

GIMP-liefhebbers zullen teleurgesteld zijn om te horen dat GIMP verdwijnt in de volgende release van de langverwachte Ubuntu 10.04. Vandaag bekijken we de installatie op Lucid Lynx met behulp van PPA.

Bescherm uw kinderen met de CEOP Enhanced Internet Explorer 8

Wilt u Internet Explorer veiliger en nuttiger maken voor u en uw gezin? Ga dan met ons mee als we kijken naar de CEOP (Child Exploitation and Online Protection Center) verbeterde versie van Internet Explorer 8.

Friday Fun: games die eruitzien als productiviteitsapps

We hebben je leuke flashgames laten zien die je op vrijdagmiddag tijdens de bedrijfstijd kunt spelen. Hopelijk heb je tijdens het spelen ervan geen gesprek ontvangen. Vandaag laten we je een aantal coole games zien om te spelen die eruitzien als productiviteits-apps, dus de baas zal niet wijzer zijn.

Luister naar lokale FM-radio in Windows 7 Media Center

Als u een ondersteunde tunerkaart en een aangesloten FM-antenne hebt, kunt u naar uw favoriete lokale over-the-air FM-zenders luisteren in Windows 7 Media Center.

Speel je favoriete DOS-games in XP, Vista en Windows 7

Wil je een trip down memory lane maken met old school DOS-games? Met D-Fend Reloaded kun je gemakkelijk je favoriete DOS-games rechtstreeks op XP, Vista en Windows 7 spelen.

Aangepaste herlaadtijden instellen voor afzonderlijke webpagina's in Chrome

Heeft u een webpagina die af en toe opnieuw moet worden geladen of heeft u meerdere webpagina's die elk hun eigen herlaadtijd nodig hebben? Nu kunt u het beste van beide hebben met de AutoReloader-extensie voor Google Chrome.