Houd uw gegevens lokaal: gratis offline alternatieven voor 6 populaire webapps

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 1

Web-apps zijn een rage, maar offline apps hebben nog steeds hun plaats. Of u nu betere offline ondersteuning wilt of gewoon uw gevoelige gegevens op uw pc wilt bewaren, er is een gratis desktop-app die uw webgebaseerde productiviteits-app kan vervangen.

We hebben gekeken naar webgebaseerde alternatieven voor desktop-apps, en nu gaan we het tegenovergestelde doen. Hier zijn enkele solide - en volledig gratis - offline desktop-alternatieven voor populaire web-apps.Zorg ervoor dat u regelmatig back-ups maakt als u uw enige kopieën van belangrijke gegevens lokaal opslaat. Je zou niet alles willen verliezen wanneer je harde schijf onvermijdelijk in het stof bijt.

E-mail – Gmail, Outlook.com, Yahoo! Mail

De ontwikkeling van offline e-mailprogramma's is vertraagd, maar er zijn nog steeds solide opties. Met deze programma's hebt u volledig offline toegang tot uw e-mail vanaf uw desktopcomputer. Moderne e-mailaccounts gebruiken standaard IMAP, waarbij uw e-mail online blijft, maar u kunt uw e-mailclient ook configureren om POP3 te gebruiken en uw e-mailservice instellen om berichten te verwijderen zodra ze zijn gedownload, als u liever uw e-mail opslaat geschiedenis op uw computer.

Voor offline e-mail raden we Mozilla Thunderbird aan. Het wordt niet langer actief ontwikkeld met nieuwe functies, maar het is een solide, stabiel e-mailprogramma met alle functies die u waarschijnlijk nodig zou hebben. Extra functies kunnen worden toegevoegd via add-ons, net als bij Firefox.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in Windows Live Mail, dat nog steeds beschikbaar is als onderdeel van Microsoft's Windows Essentials (voorheen bekend als Windows Live Essentials)-pakket. Het wordt ook niet langer actief ontwikkeld, maar het is een gratis e-mailclient en is een grote verbetering ten opzichte van de eerdere Outlook Express-software van Microsoft. Als u Microsoft Office heeft, kunt u natuurlijk ook Microsoft Outlook als uw e-mailprogramma gebruiken.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 3

Agenda - Google Agenda, Outlook Agenda

Er zijn nog steeds verschillende solide programma's waarmee u uw agenda-afspraken en taken volledig offline kunt opslaan. Als u Mozilla Thunderbird gebruikt, probeer dan de Mozilla Lightning-extensie. Het is de opvolger van de zelfstandige Mozilla Sunbird-agendatoepassing en voegt kalender- en taakondersteuning toe aan Thunderbird. Lightning integreert in Thunderbird, dus je hebt je e-mail, agendataken en to-do-items op één plek.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 4

Als je op zoek bent naar iets mooiers dat altijd aanwezig blijft op je bureaublad, probeer dan Rainlendar. Het toont kalendergebeurtenissen en taken als zeer aanpasbare desktopwidgets.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 5

Windows Live Mail heeft ook geïntegreerde agendafuncties. Als je het gebruikt, kijk dan eens naar de geïntegreerde agendafuncties. Natuurlijk heeft Outlook ook agendafuncties, dus als u een Microsoft Office-gebruiker bent, is dit misschien wel de krachtigste optie die voor u beschikbaar is.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 6

Kantoor – Google Documenten, Office Web Apps

Google Docs en nu de Office Web Apps van Microsoft zijn populair geworden vanwege het aanbieden van gratis kantoorfuncties waarmee u uw documenten kunt opslaan, zodat u ze vanaf elke computer of elk mobiel apparaat kunt openen. Zelfs Microsoft Office gaat online, waarbij Office 2013 standaard documenten opslaat op Microsoft SkyDrive in plaats van op uw lokale computer.

Er zijn nog steeds krachtige, actief ontwikkelde gratis kantoortoepassingen die offline kunnen worden gebruikt. De krachtigste gratis kantoorsuite is LibreOffice, dat document-, spreadsheet-, presentatie-, teken-, wiskunde- en zelfs databasefuncties bevat. Het is een meer actief ontwikkelde vork van het project dat bekend staat als OpenOffice. Deze gratis optie heeft de beste compatibiliteit voor het bekijken en bewerken van documenten in Microsoft Office-formaat.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 7

Als je alleen snelle tekstdocumenten wilt schrijven, wil je misschien eens kijken naar Abiword - het is heel eenvoudig en lichtgewicht. Verwacht geen geavanceerde functies of compatibiliteit met gecompliceerde Microsoft Office-documenten, maar verwacht lichte, eenvoudige documentbewerking.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 8

Ondanks al zijn standaard SkyDrive- en onlinefuncties, kunnen zelfs de nieuwste versies van Microsoft Office ook offline worden gebruikt. Microsoft Office is niet gratis, maar het verdient hier een eervolle vermelding - al was het maar omdat zoveel mensen er al toegang toe hebben.

Fotobeheer - Facebook-foto's, Flickr, Google+ Foto's

Op internet gebaseerde fotoservices maken het gemakkelijkst om te delen en zorgen ervoor dat gemiddelde gebruikers een back-up van hun foto's hebben, zodat ze steeds standaard worden. Er zijn echter nog steeds solide offline fotobeheeroplossingen.

De Picasa-desktoptoepassing van Google is nog steeds een hoogwaardige desktoptoepassing voor fotobeheer die volledig offline werkt. Het is een geweldige optie, in ieder geval totdat Google besluit de ondersteuning voor de desktopversie van Picasa in een toekomstige voorjaarsschoonmaak te beëindigen. Het kan foto's importeren van een digitale camera, elementaire fotobewerkingen uitvoeren en u helpen bij het ordenen van uw foto's.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 9

Microsoft biedt ook nog steeds hun Photo Gallery-programma aan als onderdeel van de Windows Essentials-suite met desktoptoepassingen.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 10

Wachtwoordbeheer – LastPass

LastPass kan uw wachtwoorden en andere privégegevens lokaal coderen voordat ze online worden opgeslagen, maar sommige mensen voelen zich meer op hun gemak zonder het online-synchronisatiegedeelte van de vergelijking. Als je een offline wachtwoordbeheerder wilt, gebruik dan KeePass. Het is een krachtige, volledig open-source wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorddatabase kan vergrendelen met codering - u moet elke keer dat u het gebruikt een hoofdwachtwoord invoeren. Het heeft geen online-synchronisatiefuncties, dus u zult moeten uitzoeken hoe u zelf een back-up kunt maken van uw database en deze kunt verplaatsen.

Er zijn mobiele apps zodat u ook vanaf uw smartphone toegang hebt tot uw KeePass-database - u moet de database echter handmatig naar uw smartphone kopiëren.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 11

Instant Messaging – Google Hangouts (Google Talk en GChat), Facebook Messenger

Instant messaging-programma's zijn van nature online - de berichten moeten immers via internet reizen. Als u echter een online chattoepassing zoals Google Talk, Facebook Messenger of een andere service zoals AIM of Yahoo Messenger gebruikte, zouden de berichten online in leesbare tekst worden verzonden. Ze zouden waarschijnlijk worden gearchiveerd in een online service, omdat Google Talk-berichten worden gearchiveerd in Gmail.

Als u op een meer besloten manier wilt communiceren, kunt u een desktoptoepassing gebruiken die versleutelde berichten ondersteunt. Met Pidgin kunt u, samen met de Pidgin-OTR-plug-in, versleutelde berichten vanaf uw bureaublad verzenden. U moet communiceren met iemand anders die ook de OTR-plug-in heeft geïnstalleerd, maar als u beiden over de juiste plug-in beschikt, kunt u versleutelde berichten via internet verzenden. Gebruik bijvoorbeeld Pidgin-OTR via Google Talk en Google zal geen archief van uw berichten in Gmail bewaren - het zal ze niet eens kunnen begrijpen. Alleen de computers die het gesprek voeren, kunnen de berichten begrijpen. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van uw chatgeschiedenis - en uw chatlogboeken, als u ervoor kiest om chatlogboeken bij te houden - volledig offline blijven op uw computer - en natuurlijk op de computer van uw gesprekspartner.

bewaar-uw-gegevens-lokaal-gratis-offline-alternatieven-naar-6-populaire-web-apps foto 12


De trieste realiteit is dat offline desktopprogramma's hun ontwikkelingsondersteuning zien verdwijnen. Mozilla heeft de ontwikkeling van nieuwe functies voor Thunderbird beëindigd, Microsoft zal niet langer werken aan hun Windows Essentials-suite en we verwachten dat Google de komende jaren de ondersteuning voor de desktopversie van Picasa zal stopzetten. Zelfs Microsoft Office gaat online met Office Web Apps en slaat standaard op in SkyDrive. De meest actieve ontwikkeling gaat naar web-apps of online-enabled desktop-apps. Maar als je tegen de stroming wilt vechten, moet je met deze een tijdje zwemmen.

Meer verhalen

Geek Trivia: Maagzweren worden veroorzaakt door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De aanraakgevoeligheid aanpassen op de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV

Als je onlangs de nieuwste Apple TV hebt gekocht met de nieuwe aanraakgevoelige afstandsbediening, dan heb je waarschijnlijk te maken gehad met de veelgehate tekstinvoermethode. Als u er problemen mee hebt, kunnen deze worden verholpen door de gevoeligheid van de afstandsbediening aan te passen.

De modus Niet storen configureren in Windows 10

Wanneer een app in Windows 10 uw aandacht probeert te trekken, schuift een rechthoekig bericht rechtsonder in het scherm in beeld. Dit worden ook wel toastmeldingen genoemd en verdwijnen over het algemeen automatisch na een paar seconden. Als u werk op uw pc moet doen, kan dat:

Hoe de modulaire Apple Watch Face veelkleurig te maken

Met de modulaire wijzerplaat op de Apple Watch kunt u de kleur van de tijd en de complicaties wijzigen in een kleur naar keuze. Er is nu echter een Multicolor-optie beschikbaar waardoor de tijd en elke complicatie op de wijzerplaat een andere kleur hebben.

Kun je meerdere profielen tegelijkertijd in Google Chrome gebruiken?

Het kan nogal frustrerend worden als u zich de hele dag constant moet afmelden bij een account en u moet aanmelden bij een ander account om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de meerdere online services die aan beide zijn gekoppeld. Met dat in gedachten biedt de SuperUser Q&A-post van vandaag nuttig advies voor een:

Geek Trivia: het eerste tv-programma dat met Dolby Surround Sound werd uitgezonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verban iCloud-opslag zeuren met Google Foto's

Als je een iPhone hebt, is het praktisch een garantie dat je iCloud bent tegengekomen die je zeurt om je opslag te upgraden en, even gegarandeerd, het komt door je overvolle fotocollectie. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u onbeperkte (zeurvrije!) Opslag krijgt met Google Foto's.

Hoe Apple Watch Faces aan te passen, toe te voegen en te verwijderen

De Apple Watch is zeer aanpasbaar en de wijzerplaat is daarop geen uitzondering. Er zijn meerdere stijlen, zoals Modular, Mickey Mouse en Utility, elk met opties voor complicaties, of subdisplays, die verschillende soorten informatie bevatten. U kunt ook uw eigen aangepaste wijzerplaten toevoegen.

15 dingen die u kunt doen met Siri op de Apple Watch

Apple Watch bevat veel Siri-integratie, en hoewel het niet zo uitgebreid is als wat je met Siri op de iPhone kunt doen, is het nog steeds erg handig zoals het er nu uitziet.

Denk twee keer na over het krijgen van een Microcell (of T-Mobile CellSpot) als u in een stedelijk gebied woont

Veel mobiele providers bieden microcell-apparaten - T-Mobile noemt ze CellSpot-apparaten, maar ze zijn hetzelfde. Deze functioneren als kleine zendmasten, maar ze gebruiken uw internetverbinding thuis en iedereen kan er verbinding mee maken.