Houd uw IM-gesprekken privé met off-the-record

Er kunnen momenten zijn waarop u niet wilt dat de man weet wat uw IM-gesprekken zijn. Vandaag kijken we naar een Instant Messenger-plug-in die uw gesprekken volledig privé houdt.

Off-the-Record is een geweldige plug-in om uw gesprekken privé te houden. Om het te laten werken, moeten beide partijen de plug-in hebben geïnstalleerd. Het werkt door uw gesprekken te versleutelen, zodat niemand de IM's kan lezen. De berichten die u hebt verzonden, bevatten geen digitale handtekeningen die door derden kunnen worden gecontroleerd. Het bevat ook een authenticatiefunctie, zodat u er zeker van kunt zijn dat de persoon met wie u praat de juiste is. Het is volledig gratis onder de GNU-licentie en werkt met Windows, Linux en OS X.

Off-the-Record is beschikbaar voor verschillende IM-clients, maar we laten je zien hoe je het kunt gebruiken in How-To-Geek's favoriet... Pidgin.Installatie en configuratie

Download en installeer Off-the-Record (OTR) volgens de wizard zoals normaal, u hoeft Pidgin niet eens af te sluiten.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 1

Nadat het is geïnstalleerd, gaat u in uw vriendenlijst naar Tools Plugins.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 2

Blader nu door de lijst met plug-ins en selecteer Off-the-Record Messaging en klik op Plugin configureren.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 3

Nu moet u een sleutel genereren en andere opties selecteren. U wilt bijvoorbeeld geen OTR-gesprekken loggen voor extra privacy.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 4

Privésleutel is succesvol gegenereerd...

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 5

Je kunt verschillende manieren kiezen om een ​​buddy te authenticeren, zoals Vraag en Antwoord of een gedeeld geheim.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 6

Nadat je de authenticatiemethode hebt bepaald die je wilt gebruiken, moeten zowel jij als je buddy de vraag of het geheim met succes beantwoorden en je gesprek verandert in privé.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 7

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 8

Als de authenticatie niet overeenkomt, ontvang je een bericht dat dit aangeeft.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 9

Het zal een OTR-pictogram op uw werkbalk plaatsen waar u de verschillende instellingen kunt beheren, zoals buddy-authenticatie.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 10

Er zal ook een privépictogram in de rechterbenedenhoek zijn waar u ook verschillende instellingen kunt beheren.

houd-je-im-gesprekken-privé-met-off-the-record foto 11

Conclusie

Een paar kanttekeningen die we zagen, waren dat er niet-geverifieerde berichten zouden verschijnen bij communicatie met mensen voor wie je het niet nodig hebt. Ook was het verwijderen van het een beetje eigenzinnig, maar dat maakt het geen dealbreaker. Of je nu op je werk bent en niet wilt dat de baas je privégesprekken bespioneert, of plannen maakt voor wereldwijde dominantie, OTR is een geweldige plug-in om je IM's veilig te houden.

OTR downloaden voor Windows, Linux en OS X

Meer verhalen

Het volume van uw MP3-bestanden normaliseren of wijzigen

Heb je ooit naar MP3-muziekbestanden geluisterd die erg stil waren, terwijl andere erg luid waren? Het kan een behoorlijk vervelend probleem zijn en hier leest u hoe u het kunt oplossen.

Verstuur tekst en links via Windows Live Hotmail in IE 8

Stuur je graag notities en links naar jezelf of anderen terwijl je aan het browsen bent met Internet Explorer 8? Nu kunt u uw Windows Live-e-mailaccount gebruiken om die informatie te verzenden met behulp van de Send with Windows Live Hotmail-accelerator.

Bureaubladplezier: algemene bureaubladpictogrampakketten

Soms hebt u iets algemeners nodig voor uw bureaublad- en dockpictogrammen. Als dit je aanspreekt, neem dan een kijkje in onze collectie Algemene Desktop Icon Packs.

Hoe een dvd naar uw harde schijf te rippen en op uw pc af te spelen

Bent u op zoek naar een manier om uw media-dvd's af te spelen zonder uw verzameling te doorzoeken en schijven te verwisselen? Vandaag bekijken we hoe u een dvd naar uw harde schijf kunt rippen en deze kunt afspelen met een aantal populaire mediaspelers.

Gebruik Ctrl+Alt+Del voor Taakbeheer in Linux om taken gemakkelijk te beëindigen

In Windows kunt u eenvoudig elke taak beëindigen door op Ctrl+Alt+Del te drukken en Taakbeheer te openen. Linux met de GNOME-desktopomgeving (d.w.z. Debian, Ubuntu, Linux Mint, enz.) heeft een vergelijkbare tool die kan worden ingeschakeld om op precies dezelfde manier te werken.

Screenshot Tour: Windows Live Essentials Beta

Microsoft heeft een bètaversie van de volgende versie van Windows Live Essentials uitgebracht, deze bevat tools zoals Movie Maker, Mail, Live Sync en meer voor Vista en Windows 7. Hier zullen we de bètasuite bekijken en zien wat je kan verwachten.

Beginner: pictogramweergaven wijzigen in extra groot in Windows 7 Verkenner

In Windows 7 Verkenner is het eenvoudig om de weergave van uw miniaturen en andere bestanden te wijzigen door op de knop Uw weergave wijzigen in Verkenner te klikken. Wat je misschien niet is opgevallen, is dat er ook een Extra Large-weergave-instelling is.

Beheer uw prullenbak met RecycleBinEx

Wilt u een eenvoudige manier om uw prullenbak te beheren vanuit uw taakbalk of op basis van de leeftijd van verwijderde items? Doe dan mee met ons als we kijken naar RecycleBinEx.

Week in Geek: de Windows Live Essentials-editie

Deze week hebben we gekeken naar de nieuwe Office Web Apps, back-ups gemaakt van gegevens op een virtuele harde schijf, audio-cd's geript in Linux, video's toegevoegd aan een Boxee-wachtrij, TrueCrypt op Macs gebruikt en nog veel meer. Nu het weekend is, kun je genieten van al het geeky goedheid met onze wekelijkse verzameling links

Desktop Fun: Steden bij Nacht Wallpaper Collection Series 1

'S Nachts lijken bepaalde steden een geheel eigen magie aan te nemen. Als je geniet van de schilderachtige en kleurrijke uitzichten op stadslichten, dan wil je zeker door de eerste in onze serie Cities at Night Wallpaper-collecties bladeren.