Hotfixes aanvragen bij Microsoft op de Easy Way

Is het u ooit opgevallen dat veel van de hotfixes die worden vermeld in de Microsoft Help- en ondersteuningskennisbank niet echt beschikbaar zijn om te downloaden, tenzij u contact opneemt met de ondersteuning? Wat u misschien niet weet, is dat er een geheim formulier op de MS-site staat waarmee u een verzoek voor die specifieke hotfix kunt invullen... het is gewoon niet gemakkelijk toegankelijk.

Dus mijn vriend Rafael van Within Windows heeft een site gemaakt met de naam Hotfixr, die maar één doel heeft: je helpen toegang te krijgen tot die verborgen vorm.

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 1Hotfixr gebruiken om toegang te krijgen tot het verborgen formulier

We bekijken bijvoorbeeld dit KB-artikel over een hotfix voor SQL Server.

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 2

Wanneer u begint te zoeken waar u het bestand kunt downloaden, wordt u begroet met een bericht met de tekst Neem contact op met Microsoft Customer Support Services om deze functie onmiddellijk te verkrijgen.

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 3

Als u gewoon het KB-nummer naar het klembord kopieert (meestal te vinden in het kleine vakje rechtsboven)

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 4

Dan kun je het in het tekstvak van Hotfixr plakken...

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 5

En je wordt naar het supergeheime verborgen formulier op de Microsoft-site gebracht waar je de hotfix direct kunt aanvragen:

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 6

U moet nog steeds uw e-mailadres invoeren en het verzoek indienen, maar u hoeft geen contact op te nemen met de ondersteuningsdiensten.

In het geval dat je je afvraagt, is het enige wat de hotfixr-site echt doet, een formulier indienen dat je doorverwijst naar deze Microsoft-pagina, waarbij je ID wordt vervangen door het nummer dat je invoert.

http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=ID

hotfixes-verzoeken-van-microsoft-the-easy-way foto 7

Maar het bespaart je nog steeds een extra stap, waarschijnlijk de moeite waard om te bookmarken als je veel onderhoud aan Microsoft-producten doet.

Hotfixr - Krijg vandaag nog uw oplossing!

Meer verhalen

Versleutel bestanden en mappen met slechts een paar klikken

Voor degenen onder u die bekend zijn met het SyncBack-hulpprogramma voor bestandsback-up, kennen het genie van 2BrightSparks-software. Een hulpprogramma dat u misschien niet kent, is EncryptOnClick. Dit is de gemakkelijkste coderingssoftware die ik ooit heb gebruikt. Het maakt gebruik van 256-bits AES-codering van militaire kwaliteit met wachtwoordbeveiliging.

Houd webmail in de gaten met POP Peeper

Het is altijd een goede zaak om één locatie te hebben om al uw e-mailaccounts via uw bureaublad te controleren. Er zijn veel e-mailmanagers om uit te kiezen, waaronder Outlook en Thunderbird. Het kunnen controleren van uw e-mail vanuit webmailaccounts vereist soms extra kosten, zoals bij Yahoo Plus.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om CCleaner stil uit te voeren

CCleaner is een van de meest populaire freeware-applicaties om je computer op te schonen, en terecht: de applicatie is krachtig en gebruiksvriendelijk. Dus hoe maken we een snelkoppeling die het in de stille modus uitvoert, zoals de optie CCleaner uitvoeren in de Prullenbak?

Office Time Killer: Speel het flipperspel van Alice Cooper

Het is weer tijd voor wat ouderwetse tijdverspilling op kantoor! Ik heb iets heel cools en leuks gevonden voor fans van Alice Cooper of zelfs niet-fans die misschien nieuwe nummers op je MP3-speler vinden. Alice brengt volgende week zijn nieuwe album Along Came A Spider uit en als onderdeel van de promotie dit

Hoe u vanuit huis geld kunt verdienen met uw technische vaardigheden met CrossLoop Marketplace

Je hebt technische vaardigheden... je vrienden en familie vragen om je hulp, en je deelt je kennis met anderen op veel online forums. Vandaag ga ik je leren hoe je die technische kennis kunt omzetten in echt geld, met behulp van de CrossLoop Marketplace vanuit het comfort van je eigen huis.

Coole Vista Sidebar-gadgets voor muziekfans

Persoonlijk ben ik nooit een grote fan geweest van de standaardgadgets in Windows Vista. Aangezien Vista nu al meer dan een jaar uit is, ben ik een aantal behoorlijk coole tegengekomen. Als grote muziekfan dacht ik dat ik zou beginnen met muziekgadgets.

Pictogrammen in Win7 / Vista instellen om te openen met een enkele klik in plaats van dubbelklikken

Een van onze lezers schreef gisteren met de vraag hoe je Windows 7 of Vista kunt instellen om bestanden en mappen met een enkele klik te openen, en ik realiseerde me dat dit iets was waar ik nog nooit eerder over had geschreven, dus ik dacht dat ik het zou opschrijven.

Tekens en symbolen invoegen in Excel

Vaak zullen we symbolen en karakters anders dan de standaard willen invoeren. Mogelijk doet u zaken in Europa en moet u euro's of andere symboliek invoeren in Excel-sheets. We kunnen dit gemakkelijk bereiken in Excel 2007.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 5: Uw nieuwe computer tweaken

Nu we onze computer in elkaar hebben gezet, het BIOS hebben ingesteld en Windows hebben geïnstalleerd, is het tijd om aan de slag te gaan met het aanpassen van onze nieuwe computer. In de laatste aflevering van deze serie ga ik de basisconfiguratie en softwareaanpassingen bespreken die u moet gebruiken om uw computer veilig te houden,

Zoek uw Internet Explorer-favorieten vanuit IE in Vista of XP

Na het schrijven van de methode voor het doorzoeken van uw Internet Explorer-favorieten met de ingebouwde zoekmachine van Vista, wees een andere van onze geweldige forumgebruikers op een freeware-hulpprogramma waarmee u uw IE-favorieten rechtstreeks vanuit de browser zelf kunt doorzoeken.