Hotels zetten de overheid onder druk om Airbnb aan te pakken

Andrew Burton/Getty Images

Het lijdt geen twijfel dat de hotelindustrie een hekel heeft aan Airbnb - de service voor het delen van huizen lokt veel potentiële klanten weg door lagere tarieven en de voordelen die voortvloeien uit een verblijf in de woning van iemand anders. Dus hoe vecht het terug? Door de regering aan te sporen om hard op te treden. The New York Times heeft vernomen dat de American Hotel and Lodging Association een 'veelzijdige, nationale' lobby- en onderzoekscampagne heeft gevoerd om politici beperkingen op te leggen of te verscherpen, selectief belastingen te innen en de aandacht te vestigen op de negatieve bijwerkingen van het delen van een woning. Naar verluidt is de AHLA gedeeltelijk verantwoordelijk voor ten minste enkele van de meer opvallende regelgevende stappen tegen Airbnb in het afgelopen jaar.

Bijvoorbeeld de hoge straffen in New York voor het runnen van illegale hotels? Je kunt dat gedeeltelijk toeschrijven aan het lobbyen bij het kantoor van de gouverneur en de wetgevers van de staat. Een brief die Democratische senatoren naar de FTC stuurden om 'bezorgdheid' over Airbnb te uiten, was naar verluidt het werk van samenwerking met de hotelvereniging. En natuurlijk neemt de organisatie gedeeltelijk de eer op zich voor wetten en handhavingsacties in steden als San Francisco. De groep pakt zelfs een tweezijdige benadering van belastingen aan. Het zal erop aandringen dat Airbnb in sommige gevallen accommodatiebelasting ontduikt, maar zal er soms bij overheden op aandringen om geen belastingen te innen om Airbnb een aura van onwettigheid te geven.De AHLA zal ook studies financieren die enkele van de (echte of vermeende) problemen met Airbnb belichten, zoals de economische schade aan hotels en gemeenschappen. Het werkt zelfs samen met betaalbare woningen en buurtgroepen om hun verontwaardiging te kanaliseren.

Natuurlijk is Airbnb boos. Het staat erop dat het 'hotelkartel' de campagne voert om ervoor te zorgen dat het 'klanten met prijsopdrijving' kan vasthouden. Tot op zekere hoogte klopt dat. Hotels hebben dankzij Airbnb hun tarieven tijdens drukke reisperiodes moeten verlagen en ze houden er echt niet van om te moeten concurreren met iemand met een logeerkamer. Sommige acties van de AHLA pakken echter ook echte zorgen aan over diensten zoals Airbnb, zoals de opkomst van illegale hotels die bewoners verdrijven en de huurkosten in de resterende appartementen verhogen. Het is niet zo eenvoudig als het demoniseren van de ene of de andere kant - weet alleen dat de wetgeving voor het delen van huizen die u ziet, kan worden vertekend door bedrijfsgeld.

Aanbevolen verhalen

Het is hoog tijd dat de leiding van Uber aftreedt

Stop met hosselen en begin met luisteren.

Colorado overweegt een einde te maken aan de run als de Feds hard optreden tegen recreatieve marihuana

Alle marihuana die legaal in Colorado te koop is, wordt als medisch beschouwd als de Trump-regering zich in acht staten tegen de legale recreatieve verkoop keert.

De regering is van plan om de schetsmatige advertorial aan te pakken

Maar gezien het verleden, houd je adem misschien niet in.

Deze eigenzinnige, futuristische hotels nemen Airbnb over

Toen ik in NYC was, vond ik twee technisch onderlegde hotels, CitizenM en Yotel, en verdeelde mijn tijd tussen hen.

Geek Trivia: welk soort snoep wordt gemaakt via blootstelling aan CO2-gas onder hoge druk?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!