Een honger naar kipnuggets brak het retweetrecord van Twitter

Wendy's

Toen Ellen DeGeneres' Oscars-selfie (lees: Samsung-promo) het record brak voor de meest geretweete Twitter-post ooit, riep dat de vraag op: wat zou dat kunnen overtreffen? Gepaneerde kip kan blijkbaar. Twitter heeft bevestigd dat de tweet van middelbare scholier Carter Wilkerson die om hulp vroeg bij het scoren van gratis Wendy's kipnuggets, het retweet-record heeft verbroken en meer dan 3,43 miljoen aandelen heeft verzameld terwijl we dit schrijven. Net als bij de Oscars-foto bereikte hij dit echter niet door louter basisondersteuning - een zakelijke stapeling hielp hem de mijlpaal te bereiken.

Slechts twee dagen na het eerste pleidooi van Wilkerson (dat kwam nadat Wendy's hem had verteld dat hij 18 miljoen retweets nodig had voor een jaar gratis nuggets), begonnen bedrijven en beroemdheden de tweet te delen. Apple, Google, Microsoft, T-Mobile en United behoorden tot de eersten, terwijl sterren als Aaron Paul van Breaking Bad, Jake Tapper van CNN en elektronische muzikant Zedd ook meededen. Wilkerson verscheen zelfs in de show van DeGeneres en creëerde een surrealistisch moment waarop de recordhouder haar uitdager een boost gaf. Met andere woorden, je hebt nog steeds bedrijfsondersteuning en veel aandacht van de reguliere media nodig om zoveel retweets onder je riem te krijgen.Niet dat er veel reden is om te klagen over het eindresultaat. Hoewel Wilkerson zijn doel van 18 miljoen duidelijk niet haalt, geeft Wendy's hem zowel zijn gratis 'nuggs' als, belangrijker nog, $ 100.000 aan de Dave Thomas Foundation for Adoption. Is deze oproep tot retweets omgezet in een publiciteitsstunt? Absoluut - maar het is moeilijk om te hard bezwaar te maken wanneer een halfserieuze tweet leidt tot een liefdadigheidsbijdrage.

Aanbevolen verhalen

Blue's draadloze Satellite-koptelefoon heeft een ingebouwde versterker voor $ 400

Blue's Satellite draadloze hoofdtelefoons zijn nu verkrijgbaar voor $ 400.

Australische politie heeft de datawet overtreden tijdens het controleren van de oproepen van een journalist

De Australische politie zegt dat ze per ongeluk een journalist hebben bespioneerd en dat een nieuwe datawet hiervoor verantwoordelijk kan zijn.

In het laboratorium gekweekte kippenreepjes kunnen de vleesindustrie voor altijd veranderen

Als deze innovatieve foodstartups hun zin krijgen, zijn de dagen van het slachthuis misschien voorbij.

5 goudklompjes advies gegeven aan mij door miljardairs

De rijkste mensen op aarde lijken meer geïnteresseerd in het aangaan van een uitdaging dan in het vergaren van overtollige rijkdom.