Honda stelt deadline voor 2025 om zelfrijdende auto's te perfectioneren

honda-sets-2025-deadline-tot-perfect-zelfrijdende-auto's foto 1 Bloomberg via Getty Images

De Japanse autogigant Honda heeft zijn plannen voor volledig autonome voertuigen afgebroken en bevestigt dat het van plan is om tegen 2025 auto's te introduceren die geen tussenkomst van de bestuurder vereisen. In een verklaring verduidelijkte het bedrijf dat het zijn autonome snelwegaandrijfsysteem tegen 2020 in voertuigen zal installeren, geeft zichzelf vijf jaar extra om voertuigen te ontwikkelen die alle noodzakelijke wegomstandigheden aankunnen zonder menselijke hulp.

Net als veel andere autofabrikanten vertrouwen Honda's zelfrijdende systemen op een combinatie van camera's, LiDAR en radarsensoren. Met behulp van deze technologieën wil het voldoen aan de normen die zijn opgesteld door SAE International, een normalisatie-instelling voor de automobielindustrie. Autonoom rijden op de snelweg voldoet aan SAE-niveau 3, waardoor chauffeurs hun rijtaken kunnen ontlasten, maar bereid blijven om de controle terug te nemen. SAE Level 4 stelt een bestuurder in staat om de controle volledig uit handen te geven terwijl hij in de auto zit, wat betekent dat het autonome voertuig onder de meeste omstandigheden zelf op snelwegen en stadswegen kan rijden.'We streven ernaar om rond 2025 de technologische ontwikkeling van automatisch rijden van niveau 4 voor personenauto's te realiseren', zegt Takahiro Hachigo, CEO van Honda. 'We streven ernaar onze klanten een gevoel van vertrouwen en vertrouwen te geven door geautomatiseerd rijden aan te bieden dat voertuigen weghoudt van gevaarlijke situaties en waardoor mensen in de buurt van het voertuig zich niet onveilig voelen.'

Honda lijkt geen haast te hebben. Net als rivaliserende autofabrikant Nissan heeft het bedrijf intelligente rijfuncties in bestaande modellen gebracht. Honda Sensing en AcuraWatch kunnen rijstrookassistentie, automatisch remmen en botsingswaarschuwingen aan. Nissan is echter van mening dat zijn nieuwe ProPilot-systeem tegen 2020 klaar zal zijn voor rijden op niveau 4, waardoor het een aantal autonome taxi's kan inzetten tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

honda-sets-2025-deadline-tot-perfect-zelfrijdende-auto's foto 2

Aanbevolen verhalen

Valve stelt Steam Direct-vergoeding in op $ 100 per spel

Steam Greenlight wordt Steam Direct en Valve brengt ontwikkelaars $ 100 per spel in rekening.

Industrie-inzicht: waarom e-mail en VR een perfect huwelijk kunnen vormen

Zal je ooit sneakers kunnen kopen met je schedel? GetResponse CEO Simon Grabowski deelt zijn visie op de toekomst van e-mailmarketing.

Rapport: aankomende Honda Clarity EV heeft alleen een bereik van 80 mijl

Het bedrijf richt zich op mensen die niet geplaagd worden door bereikangst.