Honda streeft naar 'Niveau 4' geautomatiseerd rijden in 2025

Over acht jaar kunt u misschien een sterk geautomatiseerd Honda-voertuig kopen waarmee u het grootste deel van de tijd kunt rondrijden.

De automaker zei woensdag dat het zich richt op 2025 voor de introductie van voertuigen met 'SAE level 4' geautomatiseerde rijsystemen. De SAE International-standaard definieert geautomatiseerd rijden op basis van zes capaciteitsniveaus, variërend van nul (geen automatisering) tot 5 (volledige automatisering). Niveau 4 (hoge automatisering) betekent dat het voertuig in de meeste situaties alle rijtaken aankan, met mogelijke uitzonderingen tijdens slecht weer of ongebruikelijke rijomstandigheden, waar een bestuurder het over zou moeten nemen.Honda kondigde eerder haar intentie aan om tegen 2020 voertuigen met sterk geautomatiseerde rijeigenschappen op de snelweg (SAE-niveau 3) te introduceren. '

'We streven ernaar onze klanten een gevoel van vertrouwen en vertrouwen te geven door geautomatiseerd rijden aan te bieden dat voertuigen weghoudt van gevaarlijke situaties en waardoor mensen in de buurt van het voertuig zich niet onveilig voelen', zei Honda President en CEO Takahiro Hachigo op een Woensdag media briefing in Japan.

Verwant

  • Eerste blik: Honda's zelfrijdende autoEerste blik: Honda's zelfrijdende auto

Het bedrijf toonde tijdens het evenement zijn geautomatiseerde voertuigtechnologieën in scenario's voor snelweg- en stadsritten.

Honda voerde de snelwegdemo uit op een gesloten testbaan met een voertuig uitgerust met een 'geavanceerde reeks sensoren', waaronder meerdere camera's, vijf LiDAR-sensoren (lichtdetectie en -bereik) en vijf radarsensoren. Het bedrijf liet zien hoe het voertuig zichzelf kan besturen op de snelweg, zelfs met andere auto's op de weg.

In de demonstratie van rijden in de stad bood Honda een kijkje in de nieuwste generatie kunstmatige-intelligentietechnologie met diepgaande leermogelijkheden, die 'complexe rijomgevingen en situaties kan detecteren en erop kan reageren, zoals wegen zonder juiste rijstrookmarkeringen', aldus het bedrijf. 'Het systeem kan ook 's nachts met slechts gedeeltelijk zicht voetgangers en fietsers detecteren.' Het wordt ook slimmer in de loop van de tijd en 'verbetert zijn vermogen om een ​​uitkomst te voorspellen' op basis van wat er in het verleden is gebeurd.

Aanbevolen verhalen

In het onderzoekscentrum van GE en zijn zoektocht naar een geautomatiseerde toekomst

PCMag bezoekt de onderzoekscampus van GE in de staat New York om meer te weten te komen over zijn werk om alles te kwantificeren en die gegevens om te zetten in een gigantisch digitaal systeem.

Rapport: aankomende Honda Clarity EV heeft alleen een bereik van 80 mijl

Het bedrijf richt zich op mensen die niet geplaagd worden door bereikangst.