Hoe u ervoor kunt zorgen dat de browser van uw computer minder gegevens gebruikt bij tethering

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 1

Websites - althans de desktopversies - zijn ontworpen voor breedbandverbindingen en zijn groter dan ooit. Dit is normaal gesproken geen probleem, maar wat als u uw computer koppelt aan een smartphone met een beperkt data-abonnement?

Deze tips helpen je om minder data te gebruiken en vallen onder je datalimiet. Ze zouden niet nodig moeten zijn als je een fatsoenlijke, bekabelde internetverbinding hebt met onbeperkte data of een hoge datalimiet.Afbeelding tegoed: Yosomono op Flickr

Klik-en-klaar plug-ins inschakelen

Veel websites bevatten ingesloten Flash-inhoud, vaak voor video's of advertenties. Deze Flash-inhoud kan behoorlijk groot zijn. Om te voorkomen dat Flash-inhoud wordt geladen, kunt u de click-to-play-plug-in-functie in uw browser inschakelen. Wanneer u een pagina opent met inhoud die plug-ins nodig heeft - meestal Flash, maar af en toe Silverlight of iets anders - ziet u tijdelijke afbeeldingen. Klik op de tijdelijke aanduiding en de inhoud wordt gedownload en afgespeeld.

Met click-to-play-plug-ins worden plug-ins niet automatisch uitgevoerd. Ze zullen je bandbreedte alleen downloaden en gebruiken als je ze echt wilt bekijken.

We hebben het gehad over het inschakelen van click-to-play-plug-ins in Chrome en het inschakelen van click-to-play-plug-ins in Firefox.

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 2

U kunt websites ook op de witte lijst zetten, zodat ze altijd plug-in-inhoud kunnen laden zonder u te vragen. Dit kan handig zijn voor websites zoals YouTube, hoewel je zou moeten overwegen om instellingen van lage kwaliteit op YouTube en andere streamingvideowebsites te gebruiken om het datagebruik tijdens tethering te beperken.

Afbeeldingen uitschakelen

Afbeeldingen nemen nog steeds behoorlijk wat bandbreedte in beslag, en dit is alleen maar toegenomen omdat websites afbeeldingen bevatten die groter en gedetailleerder zijn. De meeste websites kunnen echter zonder afbeeldingen worden gebruikt.

Volg deze instructies om te voorkomen dat uw browser afbeeldingen automatisch laadt:

  • Chrome: Open het scherm Instellingen, klik onderaan op Geavanceerde instellingen weergeven en klik op de knop Instellingen voor inhoud onder Privacy. Selecteer Geen afbeeldingen weergeven.
  • Firefox: Open het venster Opties, klik op het pictogram Inhoud en schakel Afbeeldingen automatisch laden uit.
  • Internet Explorer: Open het venster Internet-opties, klik op het tabblad Geavanceerd, scrol omlaag naar het gedeelte Multimedia en schakel Afbeeldingen weergeven uit.
  • Opera: Open het venster Voorkeuren, klik op het tabblad Webpagina's en selecteer Geen afbeeldingen in het vak Afbeeldingen.

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 3

Gebruik Opera Turbo

Opera Turbo is een unieke functie die niet beschikbaar is in andere populaire browsers. Wanneer u Opera Turbo in Opera inschakelt, worden webpagina's die u bezoekt gerouteerd via de weboptimalisatieproxy van Opera. De proxy comprimeert afbeeldingen en andere delen van webpagina's, verkleint ze en zorgt ervoor dat ze minder bandbreedte in beslag nemen. Dit is vergelijkbaar met wat Opera Mini, een van Opera's mobiele browsers, doet.

Om Opera Turbo in te schakelen, klikt u op het Opera Turbo-pictogram onder aan het Opera-browservenster en selecteert u Opera Turbo inschakelen.

Opera zal nooit beveiligde HTTPS-pagina's door hun proxy leiden. Dit helpt uw ​​privacy te behouden bij het bekijken van gevoelige gegevens, maar het betekent dat sommige pagina's niet worden gecomprimeerd.

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 4

Mobiele websites aanvragen

Mobiele websites gebruiken vaak minder bandbreedte. Misschien wilt u experimenteren met het gebruik van de mobiele versies van websites door de user-agent van uw browser te wijzigen.

Het kan natuurlijk zijn dat u uw computer aan uw telefoon koppelt, zodat u de volledige desktopversies van websites kunt gebruiken. Als u volledige websites wilt, helpt dit niet. Mobiele versies zullen ook slecht gebruik maken van uw grotere schermruimte.

Om ervoor te zorgen dat uw browser mobiele websites opvraagt, moet u de user-agent van uw browser wijzigen in een user-agent voor smartphones of tablets.

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 5

Automatische browserupdates uitschakelen

U moet uw browser regelmatig bijwerken - automatische updates zijn de ideale manier om dit te doen. Als u echter aan het tetheren bent, wilt u waarschijnlijk niet dat uw browser plotseling een grote update downloadt via uw mobiele gegevensverbinding.

  • Chrome: Google biedt instructies voor het uitschakelen van Google Update op Windows.
  • Firefox: Open het scherm Opties, klik op het pictogram Geavanceerd, klik op het tabblad Bijwerken en schakel automatische updates tijdelijk uit.
  • Internet Explorer: Internet Explorer werkt zichzelf bij via Windows Update. Zie hieronder voor meer informatie over het aanpassen van de instellingen van Windows Update.
  • Opera: Open het venster Voorkeuren, klik op het tabblad Geavanceerd, selecteer Beveiliging en selecteer de instelling Waarschuw me over beschikbare updates in het vak Automatisch bijwerken.

Houd er rekening mee dat het een veiligheidsrisico is om automatische updates uitgeschakeld te laten. U moet automatische updates opnieuw inschakelen wanneer u toegang heeft tot een goede internetverbinding.

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 6

Andere download- en uploadtoepassingen uitschakelen

Dit is geen browsertip, maar als u uw computer koppelt en een mobiel data-abonnement gebruikt, is dit van cruciaal belang. Veel andere applicaties maken gebruik van internet en kauwen door uw datatoewijzing als u ze toestaat.

U wilt waarschijnlijk de instellingen van Windows Update aanpassen. Stel Windows Update in om u te vragen updates te downloaden, niet om ze automatisch te downloaden. (Open het configuratiescherm van Windows Update en klik op Instellingen wijzigen om deze instellingen te openen.)

hoe-je-computer-en-8217-maken;s-browser-gebruik-minder-gegevens-bij-tethering foto 7

Sluit ook alle andere dataverslindende applicaties die je gebruikt, waaronder Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Steam, iTunes of iets anders dat data gebruikt, zelfs een applicatie die alleen automatische updates voor zichzelf downloadt. Houd deze dataverslindende programma's in de gaten.


Je zult waarschijnlijk veel van deze aanpassingen ongedaan willen maken als je weer naar wifi gaat, aangezien Opera Turbo de zaken vertraagt ​​bij snelle verbindingen en surfen op het web zonder afbeeldingen irritant kan zijn.

Meer verhalen

De beste hightech auto's van 2016

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.

De 100 beste iPhone-apps van 2016

Of je nu de nieuwe compacte iPhone SE hebt of een gigantische iPhone 6s Plus, hier zijn de apps die je nodig hebt om alles uit je smartphone te halen.

De beste antivirusbescherming van 2016

Antivirussoftware is een must voor elke computer. Zonder dit loopt u het risico uw persoonlijke gegevens, uw bestanden en zelfs het geld van uw bankrekening te verliezen. We hebben 46 hulpprogramma's getest om u te helpen de juiste te kiezen voor uw pc.

De beste Bluetooth-luidsprekers van 2016

Met Bluetooth-luidsprekers kun je draadloos muziek streamen vanaf je telefoon of tablet (of bijna elk ander apparaat). Van goedkope draagbare modellen tot stationaire sonische meesterwerken, dit zijn de beste die we hebben getest.

De beste huisbeveiligingscamera's van 2016

Wil je in de gaten houden wat er thuis gebeurt als je er niet bent? Met deze Wi-Fi-verbonden camera's kun je overal spioneren.

De beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven van 2016

Als u een klein bedrijf runt, is het belangrijk om uw financiën goed te beheren. Deze hoogwaardige cloudgebaseerde boekhoudservices kunnen u helpen uw bedrijf in het zwart te houden.

De beste Bluetooth-koptelefoon voor hardlopen

Voordat je je kicks vastbindt en naar de baan, het parcours of de loopband gaat, moet je deze draadloze hoofdtelefoon eens bekijken om je run kracht bij te zetten.

De beste gratis antivirusbescherming van 2016

Zelfs als u Windows 10 gebruikt, moet u niet vertrouwen op de ingebouwde antivirus van Microsoft wanneer de best beoordeelde gratis hulpprogramma's een veel betere bescherming bieden. We hebben 14 gratis AV-services getest om u te helpen de juiste te vinden om uw pc te beschermen.