Hoe u kunt zien welke apps uw batterij leegmaken op een iPhone of iPad

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 1

Sinds iOS 8 kun je nu zien welke apps je batterij het meest leegmaken. Dit omvat apps die uw batterij op de achtergrond leegmaken - iets dat mogelijk is op iOS sinds Apple de achtergrondverversingsfunctie in iOS 7 heeft toegevoegd.

Je kunt voorkomen dat deze apps zoveel batterijvermogen gebruiken, vooral als ze die batterij op de achtergrond leegmaken terwijl je ze niet echt gebruikt. Apps doen dit om nuttig te zijn, maar het verbruikt stroom en kost de batterijduur.Apps bekijken op batterijgebruik

Deze informatie is beschikbaar in het scherm Instellingen. Om toegang te krijgen, tikt u op Instellingen op het startscherm en vervolgens op Batterij.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 2

De percentages voor batterijgebruik worden weergegeven voor elke app die momenteel batterijstroom verbruikt, waarbij de apps die de meeste batterijstroom verbruiken bovenaan worden vermeld.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 3

Als u op het klokpictogram tikt, wordt weergegeven hoeveel minuten elke app actief is geweest op het scherm, op de achtergrond of beide.

OPMERKING: u kunt ook op de naam van een app tikken om deze informatie voor alle apps weer te geven.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 4

Batterijgebruik begrijpen

De lijst Batterijgebruik biedt twee verschillende kolommen. U kunt zien hoeveel batterij-apps de afgelopen 24 uur of in de afgelopen zeven dagen hebben verbruikt. Tik op een van de kolommen om de lijst te zien.

In het gedeelte Tijd sinds de laatste volledige lading, onder aan de lijst met batterijgebruik, ziet u twee hoeveelheden tijd, gebruik en stand-by. Gebruik laat zien hoeveel tijd u uw telefoon daadwerkelijk hebt gebruikt in uren en minuten sinds de laatste keer dat deze volledig is opgeladen. De tijd dat uw telefoon niet actief is geweest sinds de laatste volledige lading wordt weergegeven naast Stand-by.

Er zijn geen acties die u kunt ondernemen vanaf dit specifieke scherm. Zoals we eerder vermeldden, geeft het tikken op de naam van een app het aantal minuten op het scherm en op de achtergrond weer.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 5

Dit scherm werkt anders dan het vergelijkbare Battery scherm op Android, waar je wellicht bekend mee bent. De gegevens van Android worden gereset wanneer u het apparaat oplaadt, dus het scherm toont altijd gegevens van de laatste oplaadcyclus. Op iOS toont het altijd de levensduur van de batterij gedurende een bepaalde periode. Als u uw apparaat bijvoorbeeld heel intensief gebruikt en het drie keer per dag oplaadt, wordt in de lijst Laatste 24 uur het batterijverbruik weergegeven over die laatste drie oplaadbeurten.

Houd hier rekening mee - deze lijst laat u niet precies zien waardoor uw batterij de laatste keer is leeggelopen. Het laat alleen zien welke apps de batterij het meest gebruiken.

Laat apps minder batterijvermogen gebruiken

In de meeste gevallen gebruiken apps die in deze lijst worden weergegeven, de batterij omdat u uw apparaat hebt ingeschakeld en de app actief gebruikt. Dus als je Safari hier bovenaan de lijst ziet staan, komt dat omdat je veel tijd hebt besteed aan het gebruik van Safari op je apparaat.

Natuurlijk zullen niet alle apps evenveel stroom verbruiken. Een grafisch intensieve game verbruikt in 10 minuten meer batterijduur dan de Safari-webbrowser of een andere basisapp.

Voor de meeste apps hier kun je niet veel doen om hun batterijgebruik te verminderen, afgezien van het minder gebruiken van de app. Als je een game ziet die veel batterijvermogen gebruikt, houd er dan rekening mee hoeveel batterij die game leegraakt terwijl je hem speelt. Overweeg een minder grafisch intensieve game te spelen als je een game wilt spelen en je batterij verder moet uitrekken.

Achtergrondactiviteit-apps beperken

Sommige apps in deze lijst hebben een label Achtergrondactiviteit. Dit betekent dat de app batterijstroom gebruikt door op de achtergrond te draaien. De Mail-app haalt bijvoorbeeld automatisch nieuwe e-mail op de achtergrond op. In de onderstaande schermafbeelding waren de AccuWeather- en Surveys-apps verfrissend op de achtergrond en gebruikten ze batterijstroom.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 6

Om te voorkomen dat apps gegevens op de achtergrond gebruiken, navigeert u naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond. Schakel achtergrondvernieuwing voor batterijzuigende apps hier uit, zodat ze hun gegevens op de achtergrond niet kunnen vernieuwen.

hoe-te-zien-welke-apps-de-batterij-op-een-iphone-of-ipad-leegmaken foto 7


Houd er rekening mee dat andere dingen ook de levensduur van de batterij van uw apparaat verkorten. Het beeldscherm verbruikt bijvoorbeeld veel batterijvermogen — zet de helderheid van het beeldscherm lager om de levensduur van de batterij te verlengen. Pushmeldingen, locatietoegang, Bluetooth en andere functies gebruiken ook batterijvermogen. Hoewel iOS is veranderd, is onze lijst met tips voor het maximaliseren van de levensduur van de batterij op een iPhone, iPad of iPod Touch nog steeds relevant.

Meer verhalen

Geek Trivia: Koffie werd oorspronkelijk cafeïnevrij gemaakt met behulp van welke giftige chemische stof?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verberg een draadloze router in het zicht met deze snelle doe-het-zelf-truc

Wilt u uw draadloze router op een plek plaatsen waar hij als een doorn in het oog springt, alleen om een ​​goed signaal in uw huis te behouden? Laat het dan 'verdwijnen' en herstel de balans in je interieur met deze snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-truc!

Een app op een Android-apparaat verwijderen

Er zijn zoveel apps voor Android-apparaten, waarvan vele gratis, dat je er een heleboel moet installeren. U kunt echter ontdekken dat u sommige niet leuk vindt, of dat u bijna geen ruimte meer heeft op uw apparaat.

Wat is Windows 8.1 precies met Bing? Moet ik Bing gebruiken?

Sommige laptops en tablets worden nu geleverd met Microsoft's Windows 8.1 met Bing-besturingssysteem, iets wat u mogelijk in hun technische specificaties ziet staan. Maar hoe verschilt dit van Windows 8.1 - is het gebruik van Bing verplicht?

Heeft elk besturingssysteem RAM nodig?

Als u een computer heeft waarop het RAM mogelijk slecht is geworden, zijn er dan besturingssystemen die op de computer zullen werken, in ieder geval om u te helpen bij het testen en diagnosticeren van de hardware? De SuperUser Q&A-post van vandaag maakt gebruik van een levendige discussie over dit onderwerp om de vraag van een nieuwsgierige lezer te beantwoorden.

Geek Trivia: Iconisch kinderspeelgoed Play-Doh is begonnen als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw XBMC-bibliotheek kunt instellen om automatisch te updaten

Een van de sterkste verkoopargumenten van de XBMC-mediacentrumsoftware is de manier waarop uw televisieprogramma's en films prachtig worden weergegeven. Als uw bibliotheek echter niet up-to-date is, ziet u niet uw hele mediacollectie in één glorieuze spread. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u de bibliotheek kunt automatiseren

Een actieve app op een Android-apparaat sluiten/stoppen?

Android-apps stoppen niet echt met werken wanneer u terugkeert naar het startscherm of overschakelt naar een andere app. Het is niet echt nodig om een ​​app af te sluiten, tenzij deze zich misdraagt ​​of u deze wilt verwijderen. Vervolgens kunt u een app geforceerd stoppen.

Geek Trivia: welk tv-programma is tot leven gewekt door stevige dvd-verkoop?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kan ik verbinding maken met een lokale internetserver zonder verkeer naar internet en terug te sturen?

Als je een server in je thuisnetwerk hebt geconfigureerd (zoals een mediastreamingserver) zodat je ook buitenshuis toegang hebt tot je bestanden, heb je misschien een merkwaardig raadsel opgemerkt: wanneer je de server thuis wilt gebruiken, wordt je verkeer omgeleid naar de servers van uw ISP's en vervolgens terug naar uw huis omdat uw